1. Alle Nintendo Direct aankondigingen op een rijtje

Alle Nintendo Direct aankondigingen op een rijtje

Donderdagavond zond Nintendo een nieuwe Nintendo Direct uit met een aantal aankondigingen. In dit overzicht laten wij alle aankondigingen zien en is de volledige uitzending terug te kijken.

WarioWare Gold, Mario & Luigi: Bowser's Inside Story en Luigi's Mansion Remake

WarioWare Gold is aangekondigd voor de 3DS. Het spel bevat driehonderd klassieke en nieuwe microgames. Spelers kunnen knoppen, het touchscreen, de bewegingsgevoeligheid van de 3DS en de microfoon gebruiken om games te spelen. Het spel komt op 27 juli uit.

Verder kondigde Nintendo tegelijkertijd ook een nieuwe versie van Mario & Luigi: Bowser's Inside Story aan die 19 juni uit komt voor 3DS en een remake van GameCube-game Luigi's Mansion met een nieuwe boss rush-modus die er ergens in 2018 uit komt voor 3DS.

WarioWare

Okami HD naar Switch

De remaster van de klassieke PS2-game verscheen eerder al op onder andere Xbox One en PlayStation 4. De Switch-versie lanceert voor zover bekend alleen op de eShop van de Switch en moet ergens deze zomer uitkomen.

De Switch-versie van Okami heeft touchscreen-support wanneer spelers verven met de Celestial Paintbrush. Net als de Wii-versie van Okami bevat Okami HD op Switch ook motion controls met de Joy-Cons.

Mario Tennis Aces en Hyrule Warriors

Mario Tennis Aces en de Switch-versie van Hyrule Warriors werden eerder dit jaar in een vorige Direct aangekondigd. Nu zijn de releasedata bekendgemaakt: Mario Tennis Aces komt op 22 juni en Hyrule Warriors op 18 mei.

Mario Tennis Aces krijgt daarnaast voor release ook een online toernooi waaraan Switch-eigenaren mee kunnen doen. Op die manier kan de game al eerder gespeeld worden. Meer details over dit evenement volgen nog.

Dark Souls: Remastered

Er komt een amiibo voor Dark Souls: Remastered naar Switch. De amiibo is van Solaire of Astora.

Met de amiibo kunnen spelers de Praise the sun-houding in de game aanhouden. Zowel de game als amiibo verschijnen op 25 mei. De remaster komt ook naar pc, Xbox One en PlayStation 4.

Bandicoot: N.Sane Trilogy

Xbox One, Switch en pc krijgen op 10 juli een port van Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy. De game verscheen vorig jaar op PlayStation 4. Er gingen al langer geruchten dat de game ook naar de Switch zou komen en dat is nu dus bevestigd.

De port betreft een drietal remakes gebaseerd op de Crash Bandicoot-trilogie die oorspronkelijk op de PlayStation 1 verscheen. De platformgames combineren 2D- en 3D-gameplay.

Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker komt naar de Switch en 3DS. De puzzelgame waarin spelers op avontuur gaan met Captain Toad verscheen in 2014 op Wii U. De overzetting naar Switch en 3DS verschijnt op 13 juli.

De games laten zich nagenoeg hetzelfde als de Wii U-game besturen, al zijn er nieuwe levels gebaseerd op Super Mario Odyssey in de game. De Switch-versie krijgt daarnaast ook een tweespelermodus waarin een persoon Captain Toad bestuurd en de ander rapen naar het scherm kan gooien. De 3DS-versie krijgt touchscreen controls.

Super Smash Bros. voor Switch

Er komt een Super Smash Bros.-game voor de Switch. De vechtgame moet ergens dit jaar verschijnen. Meer details, waaronder de releasedatum en de precieze inhoud van het spel, zijn niet bekendgemaakt.

Hoewel een releasedatum nog niet is aangekondigd, is het mogelijk dat Nintendo de multiplayergame wil gebruiken om zijn betaalde online dienst, die in september verschijnt, aan te prijzen.

Undertale en Little Nightmares

Er komen Switch-versies van Undertale en Little Nightmares die "ooit" moeten uitkomen, meer details over een releasedatum zijn er nog niet. De rpg is geïnspireerd door Nintendo's Earthbound-franchise en is onder andere op Steam en PlayStation 4 verkrijgbaar.

De 2D-platformer Little Nightmares heeft de subtitel 'Complete Edition' op Switch en bevat dan ook de beschikbare dlc die al op andere platformen is uitgekomen.

Octopath Traveler

Octopath Traveler verschijnt op 13 juli voor de Switch. De rpg is ontwikkeld door Square Enix en bevat een unieke grafische stijl. De game werd onthuld tijdens de Switch-onthulling begin 2017.

Er komt tevens een speciale editie van de game, waarin een pop-up boek, een map en een munt zit. Deze speciale editie moet op dezelfde dag als de game uitkomen.

Splatoon 2-dlc

Er komt betaalde dlc uit voor Splatoon 2 op de Switch. Het gaat om de Octo Expansion, dat ergens later dit jaar moet verschijnen.

In de uitbreiding zit een nieuw speelbaar personage, Agent 8, die zijn eigen nieuwe singleplayercampagne krijgt. Hier zijn ook voor het eerst Octolings speelbaar.

Sushi Striker: The Way of Sushido

Sushi Striker: The Way of Sushido komt naar Switch en 3DS. De game werd vorig jaar E3 al voor 3DS aangekondigd, maar krijgt nu dus ook een Switch-versie. Het spel komt op beide systemen op 8 juni uit.

In Sushi Striker: The Way of Sushido is het verboden om sushi te eten, maar hoofdpersonage Musashi vecht tegen de slechte overheid die dit verbiedt. Spelers bouwen combo's op door zoveel mogelijk sushi te eten en gooien vervolgens borden naar tegenstanders. De Switch-versie van de game krijgt online multiplayer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

 • Waar blijft de port van Zelda The Wind Waker en Twilight Princess?

  CRASH en Okami HD komen er zeker in!
 • De toppers voor mij:
  Luigi's Mansion 3DS, Crash & Smash.
  Smash vind ikzelf niet zo super geweldig (wel gewoon vet) als dat anderen het vinden, maar het is wel een hele dikke toptitel die voor veel Switch verkopen gaat zorgen en waarmee ik me UREN ga vermaken.

  Ook leuk:
  Toad, Okami, Splatoon DLC en meer gameplay van Mario Tennis.

  Dit jaar krijgen we qua nieuwe Switch exclusives dus zeker:
  Kirby, Yoshi, Mario Tennis, Fire Emblem, Octopath & Smash.
  Daarnaast ook nog wat vette ports, indies en 3rd-party games.
  En het mooie is: De E3 is nog niet eens geweest! Mooi dit! :)
 • @Piet S.
  Ik ben blij met de teaser van Super Smash Bros. Van uitgaande dat dat een nieuw deel is (dus nieuwe characters en nieuwe stages) dan heb ik een goede reden om een Switch te halen.

  Wel ben ik altijd teleurgesteld in al het nieuws m.b.t. ports en remakes, maar dat is meer omdat dat voor mij weinig toevoegd. Maar goed, voor anderen is het wel leuk.
 • Toch mooi om te zien hoe een apparaat met meer remakes en ports zo onwijs geliefd is…. En al dat moois mag je op 480p spelen. Welkom in 2018…..
 • Tjah, je kunt zeggen wat je wilt maar ze bewijzen nu al voor de 2e keer ( 1e keer was Wii)dat een hoge top resolutie niet noodzakelijk is voor een top verkoop.
  Kijk dan naar de xbox one X die dan wel de beste hardware heeft maar ondertussen geen windeieren legt bij Microsoft.
  Dus welkom in 2018 waarbij de beste gfx niet tot grote verkopen leid.

  Ik vraag me af wie is dan de sukkel. Nintendo die heel goed inzag wat de markt wil( en wou vanwege de ontwikkeling en bedenken van de switch) of Microsoft die dacht dat ze enkel met de beste gfx wel even zouden winnen.
  Ik zet mijn geld momenteel in op die 480p die jij noemt.
 • @watashi wa maurice desu. Ach hou toch op. Hoeveel Wii's lagen binnen een jaar niet te verstoffen bij de meeste huishoudens. Mensen die in de gimmick van de 20ste eeuw trapten. Waar waren de betere spellen te vinden. Dat was toch echt wel op ps of Xbox. Tuurlijk zijn de mario's en Zelda gewoon goed maar toch. Nu weer een mooie gimmick in de bron van een portable. Maar serieus, de switch is half bakken gelanceerd. Het hele online gebeuren staat in de kinder schoenen bij Nintendo. Ik ben dan ook echt benieuwd waar je zo direct voor gaat betalen. Hier ook weer de zelda's en Mario's zijn top. Maar de betere 3rd party games zul je echt niet gaan vinden op de switch. Althans niet met een flinke downgrade. Maar dit is mijn mening ik ben dan ook een onwijs verwende vent die lekker op zijn 4k tv met zijn one X zit te spelen en met 1 druk op de knop online zit te chatten. Hier hoef ik gelukkig geen smartphone met een bepaalde app voor te gebruiken. En nogmaals het gaat mij niet pur sang om de graphics. Dan had ik een pc moeten aanschaffen. Ik wil gewoon lekker relaxed na het werk zitten lullen met online vrienden die ik gelukkig maar 1 keer in een jaar in het echt zie 😁. Zonder een 12 cijferige code in te voeren en moeilijk te moeten doen om te vragen of ze een potje PUBG willen spelen.
 • @Grombeer De Wii was gewoon onzettend populair. Hoeveel PS4s, van die 70 mil., liggen er nu te verstoffen denk je?
  Dat doet niets af aan het verkoopsucces.
 • @Grombeer
  Nou gefeliciteerd met je Xbox one X en 4k tv. Maar wat een vreemde reactie voor de rest. GFX boeit je niks, maar je bitched op downgrades en heeft een Xbox one X om met 1 druk op de knop met je vrienden te chatten. Waarom niet bij een normale xbox one laten ;) ?

  Lekker belangrijk die downgrades, kan lekker onderweg spelen en dan heb je niet veel aan *1 druk op de knop getetter in je oor*
 • @El hunterr, voor mij is het online gedeelte wel belangrijk. En ik vind het echt bijzonder jammer dat Nintendo dit weer zo laat liggen. Wat betreft downgrades, dat zal mij ook een worst wezen. Maar ik blijf het opeens raar vinden dat iedereen dit opeens prima vind. Toen de PS4 en xone uitkwamen moest je eens lezen wat er gezegd werd over 900p tegen 1080p. Nu komt Nintendo met een in mijn ogen inferieur apparaat. En iedereen slikt opeens ports en downgrades. En dat vind ik gewoon vreemd en jammer. En dat heeft niks met de kwaliteit van de games te maken. Want Nintendo games blijven altijd meesterwerkjes.
 • @Grombeer Minimaal 720p.
  Know your facts. ;)

  Buiten dat om komen/kwamen MS en vooral Sony ook met veel ports & remakes. :)
 • @Piet S. Klopt, en hoeveel mensen zaten er toen niet te zeiken op de ps dat er teveel remakes etc kwamen. Nu doet Nintendo het nog 10 keer erger, want let op ze gaan bijna de hele Wii u library erop brengen om zo de aankomende droogte van nieuwe games te verdoezelen. Want van 3rd party publishers moeten ze het nog niet gaan hebben aankomende 2 jaar in ieder geval. Nee hoor ik vind dat Nintendo nu even op een te mooi roze wolkje wordt gezet. En ik ben echt geen Nintendo hater heb nog steeds mijn Gamecube Wii u en ds etc.
 • @Grombeer

  Verschil is wel dat niemand een Wii U had, en dat de PS3/360 allebei 80 miljoen keer zijn verkocht.

  En laten we niet doen alsof er geen nieuwe games aankomen, alleen dit jaar al 6 exclusives en de E3 is nog niet eens geweest.
 • @Shuckle, zijn de exclusives echt nieuwe games of luxe ports?
 • @Grombeer

  Mario Tennis, Yoshi, Kirby, No more heroes, Octopath en Fire Emblem. Alle nieuwe games, en dan is er nog Smash waarbij de vraag is of het om een compleet nieuwe game gaat.
 • Wat @Shuckle zegt.
  Er komen buiten deze ports om (die veel mensen nog niet gespeeld hebben, want… Wii U) ook gewoon nieuwe games/exclusives uit.
  Daarnaast is het 3rd-party support goed vooruit aan het gaan.
  Kan het nog beter? Ja.
  Vordert het lekker? Ja.

  En vergeet niet dat de E3 er ook nog aankomt he! :)

  En Nintendo doet het qua ports zeker geen '10 keer erger' dan Sony in het begin stadium van de PS4. Zoek maar eens op.

  Daarnaast was de Wii een daverend succes en de Wii U een… faal (niet qua games overigens).

  Je kunt zeggen wat je wil, maar het gaat Nintendo nu zeker voor de wind!
 • Jammer dat Luigis mansion en Wario Ware alleen maar voor de 3DS verschijnen.
  Eigenlijk zou Nintendo alle games die nu nog uitkomen voor de 3DS ook gelijk op de Switch moeten uitbrengen (en sommige oudere games zoals A Link between worlds).
  Sowieso een gemis dat de Switch niet compatible is met 3DS cardridges.
 • @mole28 dit vind ook raar dat ze deze niet compatibel hebben gemaakt. ZEker vanwege de cartridges. Maar goed elke exclusive die nu genoemd wordt door bovenstaande. Voelt bij mij als makkelijke cash grabs. Yoshi is volgens mij ook een port trouwens. En no more Heroes voelt als een mini game showcase. Maar goed, de switch brengt voor mij nog niks speciaals naast mijn Wii u.
 • @Grombeer
  Precies wat ik dus ook vind. Voor "trouwe" WiiU eigenaren is het aanbod niet bepaald toereikend (wanneer je de toppers van de WiiU gewoon allemaal al hebt gekocht natuurlijk).

  Ik vind zelf ook dat het een beetje vreemd is dat men zo blij is met al deze (dure) remakes en ports. Zoals je al zegt; bij de PS3 was er toen een hoop commotie over. Ik snap shuckle zijn punt ook wel, maar het is wel makkelijk geld verdienen. Als Nintendo de ports voornamelijk voor de klant had gedaan, dan hadden de prijzen een stuk lager gelegen (ja ik heb het over jou, Mario Kart 8 Deluxe;)).
 • @blue_blade_3

  Ik snap jou ookwel een beetje hoor, voor de mensen die al een Wiiu+PS4/One hebben kan het misschien wel voelen dat er nu veel ports en games die ze al gespeeld hebben aankomen.

  Maar toch kan je als bezitter van die systemen niet enorm veel klagen, je hebt immers ook gewoon switch exclusives als Odessy, Mario+Rabbids, Arms, Splatoon 2, Xenoblade 2, en Kirby volgende week.

  Daarna komen dit jaar nog titels als Fire Emblem, Yoshi, Octopath, Mario Tennis, No more Heroes en Ace Attorney.

  En dan volgend jaar nog titels als Metroid, Pokemon, Whatever Retro is working on en nog meer.

  En daar bovenop nog ports en 3th party games (die al op ps4/one verschenen zijn).

  Ik zie persoonlijk dus niet helemaal wat er nou te klagen is.
 • @Shuckle
  Je hebt zeker ook gelijk hoor shuckle, daarom probeer ik ook te benadrukken dat het vaak vanuit mijn situatie zo is. Remasters, remakes en ports zijn ook in principe prima, maar de prijzen die ze ervoor vragen zijn in mijn ogen wel erg hoog. Mario kart 8 was toen ik hem op de WiiU kocht volgens mij €55/€60 en de DLCs in totaal €12. Toen de deluxe versie uit kwam vroegen ze de volle prijs ervoor (dus bij dezelfde winkels €60). Het is dus een oude game die ze opnieuw uitbrengen voor bijna dezelfde prijs (wel iets goedkoper natuurlijk, maar het verschil is heel klein). Dat is een beetje wat ik als makkelijk geld verdienen zie.

  Maar nogmaals, mensen die de game nog niet hebben gespeeld vinden dit super tof, en is het ook gewoon een erg compleet spel. Zelf baal ik ervan dat ik op mijn WiiU niet ook met King Bol kan spelen, dus misschien dat ik daarom wat negatiever erover ben ;).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren