Toppers van 2007: Chronicles of Spellborn

Artikel | -

Chronicles of Spellborn

Verwacht: Eerste kwartaal van 2007 -  Platform(en): PC

Neem een kijkje op de productpagina - Lees de impressie - Bekijk de trailers - Bezoek de afbeeldingengalerij

Chronicles of Spellborn is enorm origineel, dat ten eerste. Het bevat een unieke, ‘getekende’ stijl die bovendien erg duister is vormgegeven. Dat is een mooie manier om jezelf te onderscheiden van de rest én om serieus genomen te worden in de gamesindustrie. Maar bovenal: het is een MMORPG mét een verhaal dat een grote rol speelt. Ten tweede draait Chronicles of Spellborn helemaal om de gameplay. Waar het bij andere MMORPG’s aankomt op je spreuken en combo’s, gaat het bij Chronicles of Spellborn om rondrennen, wegvluchten en aanvallen ontwijken – dus niet om je wapens, maar om je eigen vaardigheden.

Spellborn NV is gevestigd in Den Haag en heeft meer dan 40 werknemers in dienst: een aantal dat vrij gebruikelijk is bij grote studio’s. Spellborn NV laat daarmee extra zien dat het bezig is met een serieuze game en niet met ‘de zoveelste budgetgame’. Een andere helpende hand is die van Within Temptation. Ook al zal de muziek van deze Nederlandse gothic metalband niet bij iedereen in even goede aarde vallen, het past wel precies bij het sfeertje dat The Chronicles of Spellborn huisvest.

2 Trailers plus 88 screenshots op de site en enkele bewegende beelden bij de ontwikkelaar zelf. Niet meer, niet minder en toch was zowel Kris als Jurian positief na een dagje in Den Haag. Hoe dat kan? The Chronicles of Spellborn pakt alles op een unieke wijze aan: het behalen van eeuwige status is te verkrijgen in de vorm van een standbeeld in een grote stad (uiteraard inclusief naam) en de Conquest Shards beloven grote gevechten tussen verschillende Houses. Echter speelt samenwerken hier een minstens zo grote rol, omdat je zonder niet verder zult komen op de shards van The Chronicles of Spellborn.

Veelbelovend, zeker voor een titel van Nederlandse bodem. We hebben er nog nauwelijks iets van kunnen spelen, dus is ‘veelbelovend’ wel op zijn plek: het is immers nog niet zeker of het echt de topper gaat worden die het lijkt te worden. Toch blijft het een buitengewoon aparte MMORPG. Eentje die alleen al door zijn originaliteit veel gamersharten zal winnen, of hij nou een plekje bij de MMORPG ‘legendes’ verdient of niet.

Het is ironisch dat zijn apartheid het grootste gevaar van Chronicles of Spellborn is. Waar vind je anders een gevaarlijk duistere MMORPG met muziek gecomponeerd door een gothic metalband? Juist, nergens. Misschien heeft dat een reden – dat het geacht wordt niet te kunnen slagen – of is het gewoon een gebrek aan moed bij ontwikkelaars. Niet dat het uitmaakt, want de meeste gamers zullen zelf wel weten of ze zin hebben in een game met zo’n sfeer.Wat wij vinden is misschien leuk om te lezen, maar veel interessanter is wat jullie nu van deze game vinden! Ga jij je geld opzij zetten voor deze titel of lijkt het je helemaal niks worden? Stem 'hot' of 'not', doe dat bij elke game die we de komende maand bespreken en dan maken we aan het eind van de periode bekend welke titels het meest populair zijn.

Geplaatst op 14 januari 2007 om 08:45 door


Plaats een reactie


X
Lees meer over The Chronicles of Spellborn:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.