Crash of the Titans

Artikel | -

Hij heeft zich een tijdje verstopt, maar Crash Bandicoot is terug van weggeweest. Op Sierra´s Spring Event was Crash of the Titans vorige week één van de titels die Sierra voor het eerst toonde. De game wordt gemaakt door Radical Entertainment, sinds Vivendi de titel na de PlayStation-periode overnam van Naughty Dog. We kregen de nieuwe Crash op de Wii te zien. Samen met de PlayStation 2 wordt de game daar in eerste instantie voor ontwikkeld.

Met Crash of the Titans keert de altijd even vrolijk als gekke Crash Bandicoot terug voor een compleet nieuw avontuur. En dit keer geen vreemde uitstapjes naar een racegame, maar een ouderwetse platformer waar Crash om bekend is geworden. Verwacht dus veel kleurrijke cartoony omgevingen waar je in een rap tempo door het avontuurlijke verhaal rent. Natuurlijk is Neo Cortex weer de ultieme bad guy en zul je uiteindelijk met hem moeten afrekenen. Hij heeft namelijk de wezens van Crash’ eiland gemuteerd tot monsterlijke beesten.

Voor Crash of the Titans heeft Crash een kleine make-over ondergaan.Hij ziet er nu een stuk jonger en wat ‘liever’ uit. Hiermee hoopt Radical een breder publiek aan te spreken. Tegelijkertijd moet Crash een diepgaande gameplay bieden en daar hebben ze iets leuks op bedacht.

Tijdens de missies moet je natuurlijk puzzels oplossen en vijanden verslaan. Een belangrijk onderdeel van Crash of the Titans hierbij is het gebruiken van de krachten van de vijand. Je kunt namelijk de vijand 'hijacken', zoals de ontwikkelaar het noemt. In principe komt dit neer op het 'kapen' van de vijand. In totaal zul je zo’n vijftien soorten vijanden tegenkomen, in de levels die ik zag waren dit vijanden vooral ijzeren robots (titans). Door op de nek van de vijand te springen kun je de controle over hem nemen. Natuurlijk laten de vijanden dit niet zomaar gebeuren dus zul je ‘m eerst een paar klappen moeten geven zodat hij even dizzy is en je op z’n nek kunt springen.

Zit je hier eenmaal, dan kun je al zijn krachten en special moves gebruiken. En deze zul je nodig hebben, want alleen met je eigen schoppen en slagen kom je er niet. Het ‘kapen’ van de vijand is dan ook niet zomaar een leuke toevoeging, maar echt van belang om het spel door te komen.

Net als in vorige delen zijn de missies lineair en volg je dus een vast traject. Hoewel dit zeker niet negatief hoeft te zijn, was ik toch benieuwd of de ontwikkelaar wel eens met de gedachte heeft gespeeld om Crash in een open wereld rond te laten lopen. Dat was zeker het geval, maar voor dit deel wilde ze een typische Crash-game maken zoals we die kennen. Bovendien moet de game lekker snel zijn en daar past volgens de ontwikkelaar het beste een lineaire structuur bij. Maar kijk niet vreemd op als we in de toekomst Crash in een free-roaming game tegenkomen.

Terug naar Crash of the Titans. Wat ook behouden is, is het verzamelen van muntjes onderweg. Aan het eind van iedere missie worden de muntjes bij elkaar opgeteld en hoe meer je er hebt, hoe sterker je Crash kunt maken. Hij kan zo sneller worden, sterker, nieuwe combo’s verdienen en een sterkere verdediging. Ook kun je natuurlijk weer de bekende draai-aanvallen uitvoeren.

Daarom was het leuk dat we de Wii-versie te zien kregen, om te kijken hoe de besturing hiervan werkt. Helaas mocht ik dit niet filmen, dus ik kan niet laten zien hoe het werkt. Maar ik zag al gauw dat er echt aandacht is besteed aan de Wii-controls. De bewegingen die je met de nunchuck en wiimote moet maken zijn zeker niet slecht een leuke gimmick. Met sommige vijanden kun je ook als een bal over de grond rollen, door met zowel de nunchuck als de wiimote rondjes te draaien en zo waren er nog meer leuke bewegingen die je moet maken.

Naast de singleplayer bevat Crash of the Titans ook een multiplayer, maar niet online. Wel kan de game met twee man coöperatief worden gespeeld. Hoe de rollen daarin per speler zijn verdeeld is nog niet helemaal duidelijk. Crash of the Titans verschijnt in oktober voor de Wii, PS2, Xbox 360, PSP, DS en ...GBA.

Geplaatst op 20 april 2007 om 00:02 door


Plaats een reactie


X
Lees meer over Crash of the Titans:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.