E3: De Microsoft-persconferentie log

Artikel | -

Om 19:30 begint de Microsoft-persconferentie op de Electronic Entertainment Expo (E3). InsideGamer is hier live bij aanwezig, en voorziet je dan ook van live updates tijdens de presentatie.

21:06 De persconferentie eindigt. Dank voor jullie aandacht en op naar de persconferenties van morgen!

21:04 De game moet op deze manier meer fans aanspreken.

21:03 Meer personages komen in beeld en de trailer eindigt. De game komt zowel in Europa als de Verenigde Staten dus ook op de Xbox 360, waarschijnlijk tegelijkertijd met de PlayStation 3-versie.

21:02 We zien het hoofdpersoange lekker los gaan, samen met een blonde held op de motor. Het zijn beelden die we al eerder op de PlayStation 3-conferentie hebben gezien gemixt met nieuwe beelden. Lekker betoverend en kleurrijk.

21:01 FOUT FOUT FOUT Final Fantasy XII!!!

21:00 Mattrick vat samen wat we gezien hebben deze morgen (voor jullie avond). De president van Square Enix komt terug en kondigt een nieuwe game aan. Het lijkt de Square Enix-game te zijn die we twee jaar geleden als techdemo zagen.

20:58 De game komt op 20 november van dit jaar uit. De president gaat weer weg, Mattrick bedankt hem.

20:57 We krijgen nieuwe beelden van The Last Remnant te zien. Lekker op zijn Japans hakken en lullen.

20:56 Star Ocean moet in de lente van 2009 verschijnen.

20:55 De president van Square Enix komt op het podium om over zijn games te praten, Last Remnant, Infinite Undiscovery en Star Ocean: Last Hope. Infinite Undiscovery komt op 5 september in Europa uit.

20:52 Alle gedownloade nummers uit Rock Band kun je gratis overzetten naar deel twee. Eind dit jaar zijn er 500 nummers die in totaal in Rock Band (2) gespeeld kunnen worden. Tijd voor Don Mattrick.

20:50]/b] De Rock Band-soundtrack wordt aangekondigd met achtig nummers uit de jaren '60, '70, '80, '90 en 2000. Belangrijke nummers komen van het nieuwe album van Guns 'N Roses, Bob Dylan en ACDC.

20:49 De dame neemt afscheid en Kim gaat verder met praten. Meer muziekgames, Rock Band 2 komt eerst op de Xbox 360 uit en daarna de andere spelcomputers.

20:46 Een dame komt op het podium om het nummer Mercy van Duffy te zingen in Lips. Ze maakt een paar kleine foutjes, wat komisch is om te zien.

20:43 De game wordt gemaakt door meneer Yano, de maker van Elite Beat Agents en andere games. Lips komt eind dit jaar al uit.

20:42 Na Guitar Hero: World Tour wordt LIPS aangekondigd. Lekker zingen met je vrienden. De microfoon is draadloos en zit vol met vrolijke lichtjes. De interface lijkt erg op SingStar. Je lijkt nummers vanuit je i-pod of andere Mp3-spelers te kunnen gebruiken om te zingen.

20:39 We krijgen wat te zien van het nieuwe drumstel, gitaar en een aantal modi. Op de disc komen 85 nummers te staan. Ook de mogelijkheid om zelf nummers te maken is belangrijk voor Redoctane en Activision. Nieuwe aankondigingen: Xbox 360-gamers kunnen een REM-pack downloaden bij launch. Metallica komt ook met nummers voor World Tour. Hun album is bij lancering compleet beschikbaar als download voor Guitar Hero: World Tour.

20:38 Tijd voor muziekgames. 80 procent van alle nummers die in muziekgames worden gedownload worden op de Xbox 360 gedaan. De nieuwe Guitar Hero krijgt de aandacht.

20:37 We gaan verder, Kim blijft staan en vertelt dat je de films kunt uitwisselen met de rest van de wereld kunt spelen. De game komt met een Xbox Live Vision Camera en komt eind dit jaar.

20:36 Wel tof is het dat je na afloop van de ronde een film te zien krijgt, waarin je en de andere spelers met hun achterlijke bewegingen schitteren. Zo lijkt het net alsof je zelf in een film zit.

20:35 You're in the Movies voelt een beetje als de Scene It?-aankondiging van 2008.

20:33 Mattrick loopt als een clown rond, Schappert mag wespen meppen en het UK-dametje krijgt de opdracht om de boogie te gaan dansen. Hoe beter je het doet, hoe meer punten je krijgt.

20:31Schappert, Mattrick, Kim en een vrouwtje vanuit de UK gaan de game spelen. You're in the Movies is een game waarin je foute films kunt gaan maken. De game maakt gebruik van de Xbox Vision Camera en je moet allemaal dingen doen. Het voelt een beetje Eye Toy-achtig aan.

20:30 Scene it? Box Office Smash gaat de game heten. Er komt content vanuit je eigen land, aldus Kim. We hopen op Nederlandse clips! Een andere game is You're in the Movies, een game van Codemasters.

20:29 Kim neemt het woord weer. Hij vertelt dat de eerste Banjo Kazooie op de Xbox Live Arcade komt en gaat daarna verder met andere games. We zien een tweede Scene It? waarin Avatars duidelijk aanwezig zijn.

20:27 Ook Viva Pinata: Trouble in Paradise komt voorbij. Het blijft een vrolijke en schattige game.

20:27 We krijgen een nieuwe Rare game te zien, en dat is natuurlijk de derde Banjo Kazooie. We krijgen een lekkere komische trailer gezien, waarbij het voertuigen bouwen centraal staat.

20:26 Hij noemt Prince of Persia, Call of Duty World at War, Tomb Raider, NFS, PES 2009 en Mirror's Edge en noemt GTA IV downloadable content.

20:24 Shane Kim komt op het podium.

20:23 Voor de Amerikanen wordt Netflix aangekondigd, waarmee je films kunt huren via Xbox Live, die je vervolgens kunt delen met je Live Avatar Party.

20:22 We kunnen gaan rekenen op Xbox Live Community games, games gemaakt door de leden zelf. Zitten best grappige dingen tussen, maar de show gaat door om daar goed bij stil te staan.

20:21 Tot slot komt er een South Park-game langs. Wat dat gaat worden is niet bekend.

20:20]/b] Kippenvel! Portal: Still Alive komt naar de Xbox Live Arcade. De game wordt aangekondigd met de typische Portalstem. Nieuwe levels en nieuwe achievements worden aangekondigd.

20:19 Galaga Legions is de volgende game die wordt getoond. Lekkere chaos op een beeld. De game wordt gemaakt door Namco Bandai. De game komt volgende maand exclusief uit voor XBLA.

20:18 Uiteraard komen er ook nieuwe games voor Xbox Live Arcade. Geometry Wars 2 wordt getoond.

20:17 In het gamechannel kun je makkelijk een game starten met jouw party. We zien als voorbeeld het nieuwe Uno Rush.

20:16 Je kunt in Primetime echte prijzen winnen. Hoe dit precies zit, is niet duidelijk. Wel komt er steeds nieuwe content.

20:15 Nieuw channel is Primetime, in samenwerking met Endemol. Hier kun je verschillende quizen spellen, waaronder 1 tegen 100. We hopen op Caroliene Tensen!

20:14 Spelers die online zijn, zie je als Avatars. Je kunt via het community scherm ze zien en snel vanuit deze plaats chatten en games gaan spelen.

20:13 De Avatars lijken te zijn gemaakt door Rare. Ontwikkelaars van Rare praten over de Avatars en leggen uit waarom gamers hier enthousiast van moeten worden.

20:12 De Avatars moet de speler individueel maken. Je kunt hem kleren, petjes en andere dingen aan laten trekken.

20:10 Live onderscheidt Microsoft van de rest volgens Schappert. Daarna komt de aankondiging van de nieuwe dashboard. Opvallend is een Mii-achtig personage. De update komt in de herfst, het geheel heeft een echte Microsoft-Media Centre-look.

20:08 Video on demand wordt ook naar andere landen gebracht, maar exacte details noemt hij helaas nog niet. Schappert, de grote man achter Live komt op het podium om over Xbox Live te praten.

20:07 Video on demand, die bij ons er nog niet is, doet het goed met 10.000 shows en films die beschikbaar zijn. Universal Studios en NBC gaan ook content leveren.

20:06 Xbox Live kent inmiddels 12 miljoen leden. Elke vijf seconden komt er een nieuw lid bij. Er is 1 miljard dollar uitgegeven op Live sinds eind 2005.

20:05 Xbox 360 heeft grootste installed base met 10,3 miljoen tegenover 10.2 miljoen van de Wii in de VS. Third Pary ontwikkelaars verkopen het meest op de Xbox 360. Mattrick verwacht dat Xbox 360 deze generatie meer verkoopt dan PS3, de Wii wordt niet genoemd.

20:04 Iedereen speelt games. Vaders, zoons, oma's en er wordt verwacht dat er 48 miljard dollar aan games in 2008 wordt uitgegeven.

20:03 Nu is het tijd om te gaan praten over cijfers en hardware.

20:01 We eindigen en er is een mooi applaus. Nieuwe mode, Horde wordt aangekondigd. De game komt 7 november wereldwijd uit. Cliffy neemt afscheid en Don Mattrick komt terug.

19:59 De demo duurt voort en de actie houdt niet op. Overal instortende gebouwen, we zien Locust en Marcus met een enorm machinegeweer om ze uit te schakelen. De vuureffecten zijn indrukwekkend.

19:57 De zaal geniet duidelijk. Overal zie je geconcentreerde gezichten die stilletjes op hun laptop typen. En terwijl ze dat doen, zien ze een Locust met een enorme vlammenwerper, die je zelf ook kunt gebruiken en lekker sadistisch aanvoelt. De kettingzaag is er ook nog steeds uiteraard.

19:55 Ook hier krijgen we een demo van te zien. We zien hoe een stad in de fik staat. Kranen vallen om, we zien rook op de achtergrond. Het oogt heel lekker en de actie is ouderwets!

19:54 Nu is het de beurt aan Gears of War 2 met Cliff Blezinski.

19:51 Fable 2 ziet er betoverend uit. We zien hoe je met je hond communiceert en hoe makkelijk je een vriend online uitnodigt. De game komt uit in oktober.

19:50 Peter Molyneux komt op het podium voor Fable 2.

19:47 We zien dat Chris van een afstand zombies afschiet en het vrouwelijke personage Sheva vol in de actie gaat. Je moet samenwerken. Vlak voor einde komt er een baasgevecht, maar die krijgen we niet te zien. De game komt op 13 maart 2009 uit!!! En dat valt toevallig op een vrijdag!

19:43 De zaal wordt rood en de producer van Resident Evil 5 komt op toneel, Jun Takeuchi. Resident Evil 5 wordt gepeeld en ook daar kunnen we dus van gaan genieten! De game ziet er goed uit en we hopen nu echt dat we hem deze week mogen gaan spelen. We zien ook de online co-op mode.

19:42 Ook de Fatman komt weer langs en blaast de vijand gruwelijk op. Daarmee wordt de korte demo beëindigd. Fallout 3-downloadable content wordt exclusief voor de Xbox 360 aangekondigd.

19:41Wat opvalt aan de demo is de muziek. Fanfaremuziek terwijl je mensen overhoop knalt geeft iets heel aparts...

19:40 Er wordt dingen getoond van het vechtsysteem. We zien hoe je met sniper gruwelijk iemand overheen kan knallen. VET!!!

19:37 Todd Howard van Bethesda komt op het podium nadat we een Fallout 3 trailer hebben gezien. Hij gaat de game spelen en dus kunnen voor het eerst publiekelijke in-game beelden verwachten en kunnen jullie eindelijk zien wat wij ook al hebben gezien!

19:33Volgens Mattrick heeft de Xbox 360 de grootste Blockbuster-games. En de toekomst ziet er goed uit met games als Fallout 3, Fable 2 en veel meer. De eerste trailers verschijnen op beeld.

19:28 De spanning is ook bij Youri en Kris aanwezig.

19:31 We beginnen met Don Mattrick op het podium. Hij is blij er te zijn. Mattrick is de Vice President.

19:25 Nog steeds video's en mensen die binnestromen...

19:18 Om de sfeer er in te houden krijgen we video's te zien van Amerikanen die bepaalde termen voorgelegd krijgen en vervolgens moeten zeggen wat het betekent. Ook sportgames komen voorbij en daarbij krijgen gamers de kans om te vertellen waarom het zo vet is.

19:12 Jelle hier. We zijn inmiddels binnen bij de Microsoft Persconferentie. Er was een redelijke lange rij waar we een tijd op moesten wachten, maar hebben uiteindelijk een mooi plaatsje weten te scoren. omdat het zo druk is verwachten we niet dat de persconferentie stipt om 19.30 gaat beginnen, maar we houden je ind e gaten. Updates komen boven, zodat de oudere updates naar beneden schuiven!


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.