Fallout 3: Mothership Zeta

Artikel | -

Het is voorbij. Afgelopen week is de laatste DLC van Fallout 3 uitgekomen. Vier keer eerder hebben we de geniale game opnieuw opgepakt, waarbij de ene DLC duidelijk beter was uitgewerkt dan de andere. Hoogtepunt voor mij was Broken Steel en het dieptepunt was Operation Anchorage. Mothership Zeta komt helaas bij laatstgenoemde in de buurt.

In Mothership Zeta ga je de ruimte in. Fallout 3-rotten hebben natuurlijk al het gestrande schip in de wereld gevonden, waar zij de Alien Blaster oppikken. Het buitenaards avontuurtje is dus niet helemaal uit de lucht gegrepen, maar om nou te zeggen dat het verhaaltechnisch boeiend is, nee. Net als bij veel andere DLC’s krijg je een oproep om ergens heen te gaan en daar aangekomen word je het buitenaardse ruimteschip ingezogen.

Level 30

Helaas, het is me niet gelukt om level 30 te worden met deze DLC. Daar baalde ik van, want nu mis ik belangrijke Achievements. Als wraak ben ik teruggegaan naar Megaton om daar iedereen met mijn Alien Blaster af te maken. Game is toch klaar en mijn kogels moesten op. Nu is het eindelijk lekker rustig in mijn thuisstad!

Daar blijkt dat mensen als proefpersonen voor experimenten gebruikt worden, lekker origineel inderdaad. Natuurlijk heb jij andere plannen en ontsnap je uit jouw cel. Daar blijkt dat er nog een paar andere overlevenden zijn en daarmee begint de grote ontsnapping. Klinkt tof, maar dat is het eigenlijk niet. De personages zijn niet boeiend, het verhaal is dertien in een dozijn en de gameplay is redelijk eentonig.

Via de verschillende nauwe gangen loop je van de ene ruimte naar de andere, terwijl je jouw wapens gebruikt en ze leegschiet op de vele aliens die natuurlijk ook terugschieten. De wapens die zij dragen zijn zeer effectief, licht en prijzig, waardoor het loont om met zo min mogelijk voorwerpen aan de DLC te beginnen. Als je dan aan het einde van het avontuur alles meeneemt, kun je heel wat caps binnenhalen, waarmee de game zelf weer een stukje makkelijker wordt.

Ondanks de eentonigheid zijn er wel wat lichtpuntjes te vinden. Zo is er op een gegeven moment een gevecht tussen Mothership Zeta en een ander alien schip en is er een grote veldslag, waarbij je het tegen zo’n vijftien verschillende vijanden op moet nemen. Qua lengte is de DLC ook naar behoren. Zo’n zes uur heb ik er over gedaan, wat absoluut netjes is. En dat is zoals je ziet een stuk langer dan deze recensie. Er valt simpelweg weinig meer over te vertellen. Het zijn de eentonigheid, het slappe verhaal en de saaie omgevingen die deze DLC matig maken. Jammer.

Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.