1. Fallout 3: Mothership Zeta

Fallout 3: Mothership Zeta

Het is voorbij. Afgelopen week is de laatste DLC van Fallout 3 uitgekomen. Vier keer eerder hebben we de geniale game opnieuw opgepakt, waarbij de ene DLC duidelijk beter was uitgewerkt dan de andere. Hoogtepunt voor mij was Broken Steel en het dieptepunt was Operation Anchorage. Mothership Zeta komt helaas bij laatstgenoemde in de buurt.

In Mothership Zeta ga je de ruimte in. Fallout 3-rotten hebben natuurlijk al het gestrande schip in de wereld gevonden, waar zij de Alien Blaster oppikken. Het buitenaards avontuurtje is dus niet helemaal uit de lucht gegrepen, maar om nou te zeggen dat het verhaaltechnisch boeiend is, nee. Net als bij veel andere DLC’s krijg je een oproep om ergens heen te gaan en daar aangekomen word je het buitenaardse ruimteschip ingezogen.

Level 30

Helaas, het is me niet gelukt om level 30 te worden met deze DLC. Daar baalde ik van, want nu mis ik belangrijke Achievements. Als wraak ben ik teruggegaan naar Megaton om daar iedereen met mijn Alien Blaster af te maken. Game is toch klaar en mijn kogels moesten op. Nu is het eindelijk lekker rustig in mijn thuisstad!

Daar blijkt dat mensen als proefpersonen voor experimenten gebruikt worden, lekker origineel inderdaad. Natuurlijk heb jij andere plannen en ontsnap je uit jouw cel. Daar blijkt dat er nog een paar andere overlevenden zijn en daarmee begint de grote ontsnapping. Klinkt tof, maar dat is het eigenlijk niet. De personages zijn niet boeiend, het verhaal is dertien in een dozijn en de gameplay is redelijk eentonig.

Via de verschillende nauwe gangen loop je van de ene ruimte naar de andere, terwijl je jouw wapens gebruikt en ze leegschiet op de vele aliens die natuurlijk ook terugschieten. De wapens die zij dragen zijn zeer effectief, licht en prijzig, waardoor het loont om met zo min mogelijk voorwerpen aan de DLC te beginnen. Als je dan aan het einde van het avontuur alles meeneemt, kun je heel wat caps binnenhalen, waarmee de game zelf weer een stukje makkelijker wordt.

Ondanks de eentonigheid zijn er wel wat lichtpuntjes te vinden. Zo is er op een gegeven moment een gevecht tussen Mothership Zeta en een ander alien schip en is er een grote veldslag, waarbij je het tegen zo’n vijftien verschillende vijanden op moet nemen. Qua lengte is de DLC ook naar behoren. Zo’n zes uur heb ik er over gedaan, wat absoluut netjes is. En dat is zoals je ziet een stuk langer dan deze recensie. Er valt simpelweg weinig meer over te vertellen. Het zijn de eentonigheid, het slappe verhaal en de saaie omgevingen die deze DLC matig maken. Jammer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dompertje voor het prachtige spel.

 • Helaas. En laat nu voor de PS3 die GOTY editie maar komen! Met alle 5 de packs erop! Speuluh maar!

 • Eindelijk een echte eerlijke recensie over deze meuk DLC. Ik moest me echt aanzetten om deze uit te spelen wat gewoon echt niet goed is. Atoombom op Mothership Zeta en nooit kopen.

 • jammer jammer!

 • Maar er komt toch ook nog zo'n Zombie DLC?

 • zonde

 • @ mr bubbles  niet echt nodig toch? loop de metro in en er lopen er genoeg rond ;) oke ghouls maar lijken redelijk veel op zombies wat mij betreft.

 • downloaden als:

  - je meer wilt weten over de aliens

  - je heeeel graag meer alien guns en kogels wilt hebben

  - je de destilibator wilt hebben (krachtige atomatic alien gun)

  - je samurai armor wilt hebben

  - je erg van eentonige gangen houdt  vond het zelf wel een redelijk leuke DLC maar of het nou echt die €10,00 waard was…


 • Jammer dat Bethesda met hun misschien wel zwakste DLC het Fallout 3 hoofdstuk lijkt af te sluiten.

 • @mr bubbles

  hoezo zombie DLC?!  OT:

  zal wel niks voor mij zijn

  ik vind de aliens wel cool maar ik HAAT eentonige gangen

  ik heb er ook altijd een schijthekel aan om weer eens door zon metrostation of grot te moeten gaan met op iedere hoek weer een übermier of een supermutant

 • Ze moeten niet zo gehaast doen met die DLC's doe rustig aan, het lijkt De Sims wel. De ene uitbereiding na de andere. Ze moeten gewoon rustig een DLC uitwerken, niet zoveel achter elkaar en zo gehaast werken waardoor deze DLC een fucking drama is!

 • Heb hem ook al uit. (pc)

  Lvl 30 was ik al voor Point Lookout

  Deze DLC was wel grappig alleen dwaalde beetje af van het orginele verhaal.

  Jammer dat dit de laatste is. Beste spel wat ik sinds een lange tijd heb gespeeld!


 • Helaas dan! De beste DLC is in mijn ogen veruit Point Lookout en daarna The Pitt. Broken Steel vond ik echt vreselijk saai en aan Anchorage maak ik geen woorden aan vuil =P

 • Ik had hem gelijk op de dag dat ie uit kwam gedownload, maar ik vond hem zeker niet tegen vallen. Een leuke DLC met toffe wapens die je voor veel geld weer kan verkopen.

 • Gemiste kans, maar er zijn gelukkig wel andere goede DLC's. :)

  Heb net trouwens de gewone Fallout gekregen voor de PS3. :D

 • ze melken fallout ook teveel uit met al die DLC

 • Ik koop eind oktober de GOTY edition wel. Daarin zit alle DLC en die heb je voor dezelfde prijs als 4000 MS points (alle DLC = 5x800 = 4000 MS points) als je 'm importeert uit Engeland :)  Als je alle DLC los koopt ben je dus 4000 MS points kwijt + het geld aan Fallout 3 los.  Maar er komt toch ook nog zo'n Zombie DLC?

  Je bedoelt die DLC met monsters die op zombies lijken in een moeras? Volgens mij is dat Point Lookout.
 • ze melken fallout ook teveel uit met al die DLC  Dit is natuurlijk gewoon flauwe kul, want ze kappen nu met DLC. En trouwens, Fallout 3 en uitmelken?!  OT: Ieder een eigen mening. Maar imo is deze DLC tóch gruwelijk vet :) • Fallout 3 moet ik nog steeds aanschaffen, zoals victor al zei er zal over een half jaar wel een speciale editie uitkomen! :)

 • Oei, het zag er nochtans leuk uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren