1. Seksualiteit in games

Seksualiteit in games

Seksualiteit in games, tegenwoordig komt dit steeds vaker voor in games. Vaak wordt er gezeurd door mensen die denken dat ze verstand hebben van de game-industrie. Nee, dit gaat niet zo’n gesprek worden dat je vroeger hebt gehad met je ouders of dat je nog moet krijgen. Ik ga het hebben over die mensen die het wel goed vinden dat gamers afgehakte hoofden in games zien, maar als er een vrouwelijke personage in lust opwekkende lingerie voorkomt, nou dan heb je de poppen aan het dansen.

Je komt na een hele dag hard werken thuis en je hebt even zin om te gamen. Je start bijvoorbeeld een shooter op om lekker iedereen kapot te knallen. De kogels vliegen in het rond en het bloed spettert om je heen, in de game natuurlijk. De meesten mensen zullen hierover niet zeuren, omdat het een game is, maar als je een game hebt waar het vrouwelijk schoon in voor komt dan heb je overal ter wereld mensen die zeggen dat dit echt niet kan in een game. Waarom is mensen dood schieten in games wel acceptabel in deze maatschappij, maar als je een vrouwelijke personage in bijvoorbeeld een bikini ziet dan wordt het als raar gezien?

Als er in een game een gespierde man met bijna niks aan voorkomt dan is er geen gezeik over. Laten we dat even linken naar Kratos in de God of War games. Hij draagt een doek om zijn middel en loopt met laarzen door de game. De maatschappij zeurt daar niet over, maar als het een vrouw was geweest dan zouden de ontwikkelaars worden bekogeld met negatieve reacties over de game. In zo verre dat sommige ontwikkelaars het niet meer aan durven om seksualiteit in games te stoppen.

Sommige ontwikkelaars hebben hier maling aan en doen het gewoon, denk aan de ontwikkelaar CD Projekt RED met de game the Witcher 2. In deze game kom je aardig veel het vrouwelijk schoon naakt tegen. Hier is natuurlijk ook ophef over geweest, maar CD Projekt RED negeert dat en maakt gewoon een game zoals zij willen. 

Sommige mensen zullen het raar vinden als ze een game tegenkomen met seksualiteit erin, maar in films gebeurt dit ook gewoon en daar krijg je ook geen ophef over. Gamen is een vorm van entertainment, films zijn dat ook. Waarom doen mensen dan zo raar als seksualiteit in games voorkomt? Ik vind dat gamen een hele fijne vorm van entertainment is en dat ontwikkelaars gewoon moeten doen wat ze willen, zonder bang te worden voor de reacties erop van mensen die te preuts zijn met dit soort zaken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord