1. Hoe moet je reageren op een review?

Hoe moet je reageren op een review?

Help! Je bent net heel snel naar het einde van een review geklikt en helemaal onderaan staat een cijfer dat je niet bevalt. Je hebt namelijk al weken een heleboel trailers en dev blogs geconsumeerd die je er allemaal heel goed eruit vond zien. Het oordeel aan het einde van de review klopt overduidelijk dus niet met de waarheid en daar moet iets aan gedaan worden. 

Hier volgen wat handige tips om het reageren nog makkelijker te maken. Reviews horen tenslotte objectief te zijn en daar kan jij met je reactie aan meehelpen.


Een review waarmee je het niet eens bent is slecht geschreven

Het langverwachte vervolg waar je al jaren op zit te wachten valt volgens een reviewer toch een beetje tegen. Onacceptabel. Je scrollt even heel snel terug omhoog en je komt tot de conclusie dat de review slecht is geschreven omdat je het er niet mee eens bent. Jouw mening vind je er niet in terug en daarom is het irrelevant wat iemand die de game al heeft gespeeld ervan vindt. Geef duidelijk aan dat het een slechte review is omdat het cijfer te laag is. Hoe om te gaan met bugs

Soms is een game technisch gezien niet zo sterk en daar kan je tijdens het spelen last van hebben. Het kan echter ook voorkomen dat de reviewer bugs heeft ervaren die jij niet hebt gezien. Het is belangrijk duidelijk te maken dat die bugs dan niet het cijfer omlaag moeten halen omdat niet iedereen er evenveel last van heeft. Jammer van die paar mensen die er wel tegenaan lopen.


Kom met bewijs

Meestal kun je online nog wel veel meer reviews vinden. In plaats gewoon op de mening af te gaan van iemand die je wel hoog hebt zitten kun je het beste een reviewer overtuigen met het oordeel van iemand anders. Haal dus vooral de Metacritic score aan want als een cijfer hier teveel van afwijkt is de hele review zo goed als waardeloos. Er is een gouden standaard waaraan je je moet houden en als je teveel afwijkt ben je waarschijnlijk gewoon een aandachtszoeker. Waarom zou je anders eerlijk je mening geven?

Onderzoek de reviewer

Wat heeft deze persoon nog meer geschreven? Heeft ie een compleet andere game een hoger cijfer gegeven? Dat is dan ronduit bizar en het vermelden waard. Het kan ook geen kwaad om te zeggen dat de reviewer er waarschijnlijk niets van kan of gewoon niets met het genre heeft. Alleen mensen die een game heel, heel, heel erg leuk vinden mogen er namelijk een review over schrijven. 

Het kan ook voorkomen dat Microsoft of Sony bijvoorbeeld de reviewer heeft omgekocht om een spel een hoger of lager cijfer te geven. Om met deze beschuldiging heb je geen enkel bewijsmateriaal nodig, maar verdachtmaking is altijd een goede manier om je gelijk te krijgen. 

Let op de details

Een reviewer kan heel enthousiast zijn over een game, maar misschien noemt ie een klein minpunt. Dat kan zomaar over iets gaan dat jij niet zo belangrijk vindt. Als je een reactie achterlaat moet je duidelijk maken dat dat minpunt onzin is en dat het niet van belang is. Zelfs als dit maar een piepklein onderdeel van een recensie is. Vooral SJW’s hebben nog wel eens de neiging om heel erg moeilijk te gaan doen over allerlei onzin waren alleen wijven over zeuren. 

Blijf het aanhalen

Als je van mening bent dat een website er vaker naast zit met reviews moet je deze site vooral blijven bezoeken om duidelijk te maken dat ze dom zijn. Iets anders met je tijd doen is eigenlijk gewoon een verspilling.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en succes met reageren!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Voordat iedereen over mij heen valt: dit gaat niet over InsideGamer alleen maar meer over een fenomeen dat ik op meerdere gamewebsites zie en waar ik mij al langere tijd aan erger.    Mocht het nog niet duidelijk zijn: dit is satire

  • Dan zeg ik het wel: dit is natuurlijk 100% toepasbaar op InsideGamer. ;)

  • Ok, allemaal goed en wel, maar hoe moet ik reageren op een artikel over reageren op reviews?

  • Door te trollen.

  • Wat pluspunten, wat minpunten. Ik geef deze column een 8.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord