IG's Collectors Corner

Artikel | -

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze nieuwe rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk dan onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Deze week zal ondergetekende zelf de aftrap verzorgen voor deze nieuwe rubriek. Om met even aan jullie voor te stellen; ik ben Herman (aka Beumink) en schrijf nu een jaar voor InsideGamer. Naast gamen en schrijven ben ik al jaren actief games aan het verzamelen. Het is een uitdaging geworden om een zo compleet mogelijke collectie te hebben met allerhande games van verschillende consoles. Een verzameling waarmee je nog eens terug in de tijd kunt om toppers van vroeger te spelen en je herinneringen kunt ophalen met speciale games uit het verleden. Een stukje gamegeschiedenis in de huiskamer zeg maar.

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel voornamelijk games, maar consoles en merchandise zijn ook altijd welkom. Mijn gameverzameling bestaat inmiddels uit zo'n 650 games. Heb ook een verzameling consoles om de boel compleet te maken (en te spelen natuurlijk!). Heb geen specifiek genre of een favoriete console, ik probeer gewoon zoveel mogelijk vette spellen in mijn bezit te krijgen.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Vanaf mijn eerste speelsessie met de Commodore van mijn neef ben ik gek op games en alles wat ermee te maken heeft. Na weken van sparen en een steeds grotere spanning, kwamen al mijn spaarcentjes op de toonbank van de plaatselijke gameboer terecht om mijn eerste eigen console aan te schaffen. De Nintendo 8-bit stal mijn hart, maar om een paar jaar later een Mega Drive te kopen moest ik mijn eerste liefde helaas verkopen. Toen ik eenmaal wat ouder werd besloot ik mijn games nooit meer te verkopen en begon ik met het aanleggen van deze collectie.

Wat is favoriete verzamelobject? Waarom?

Heb eigenlijk niet echt een favoriet verzamelobject, maar bezit wel verschillende games/consoles waar ik erg blij mee ben. Zo vind ik het erg tof om oude consoles als de NES, Master System en Dreamcast compleet te hebben. Qua games ben ik erg blij met Shenmue 1 en 2 , mijn collectie aan Mortal Kombat en Street Fighter-titels en The Legend of Zelda: Majora's Mask.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Een Sega Saturn, het is hoog tijd dat ik die console een keer in huis haal. Ik heb 'm al een keer bijna aangeschaft, maar uiteindelijk is het er nog niet van gekomen. Ik denk dat dit wel het grootste gemis van mijn collectie is. Natuurlijk mist er qua games ook nog wel wat zo moet ik de eerste Guitar Hero nog hebben en mis ik nog veel goede GameCube-titels.

Hoe lang verzamel je al?

Het echt actief verzamelen begon met de komst van de PlayStation 2 in het jaar 2000. Heb mijn tienjarig jubileum dus al achter de rug. Ik was destijds ook heel actief retrogames aan het opzoeken, maar tegenwoordig houd ik het vooral bij games van de huidige generatie.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.