Football Manager 2005

Artikel | -

InsideGamer en Atari Benelux organiseren vanaf vandaag tot en met aankomende zondag een themaweek omtrent het spel Football Manager 2005. Deze verslavende voetbalmanager simulatie, uitgegeven door Sega en ontwikkeld door Sports Interactive, ligt vanaf 5 november in de winkels. Tijdens de themaweek wordt onder andere gekeken naar de Serie en het Genre. Tot slot is er een artikel te lezen met hoe je het beste kunt beginnen met spelen. Uiteraard zijn er ook prijzen te winnen deze week.

Over Football Manager 2005

Football Manager 2005 komt voort uit de Championship Manager serie, ontwikkeld door Sports Interactive. De serie staat al jaren bekend om zijn hoge mate van realisme en diepgang en bezet om die reden een speciale plaats in de wereld van voetbalmanager-spellen. Een vast terugkerend kenmerk is dat het spel, de talloze pogingen van de ontwikkelaar ten spijt, niet echt laagdrempelig is. Wil je succes hebben, dan zul je jezelf er echt in moeten verdiepen, dat is voor Football Manager 2005 niet anders.

Het grootste verschil met de laatste Championship Manager is echter dat het spel voor de nieuwkomer wat versimpeld is. Zo kun je nu aan jouw assistent vragen wat volgens hem de beste opstelling is, of wat voor spelers er volgens hem gehaald moeten worden. Verder is de intelligentie van de computergestuurde tegenstander flink wat verbeterd. Zo kwam het vroeger nog eens voor dat je een speler wilde kopen van een andere club, maar dat door het lange wachten van de computer en het vallen van de transfermarkt deadline niet door ging. In Football Manager 2005 zal dit niet gebeuren, omdat je onder andere een termijn kunt stellen voor wanneer je een antwoord verwacht. Als jij die overigens erg kort stelt, dan zal het antwoord meestal wel nee zijn, net als in het echte leven.

Over het echte leven gesproken, Football Manager 2005 heeft een hoog realiteitsgehalte. In vorige delen waren de nieuwsberichten die binnen kwamen vaak dezelfde. Club A heeft trainer B gehaald en heeft er vertrouwen in. Football Manager 2005 heeft werkelijk duizend verschillende mogelijkheden bij een nieuwsbericht. Zo zullen fans argwanend reageren als er een groentje als trainer wordt ingehuurd of juist uit hun dak gaan als er een oud-speler op de stoel van de trainer komt te zitten.

Geplaatst op 1 november 2004 om 00:00 door


Plaats een reactie


X
Lees meer over Football Manager 2005:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.