Diablo III Error 37, Error 75 en de woede van de community

Artikel | -

Diablo 3 Error 37, word jij er ook zo gek van?

Afgelopen nacht hebben duizenden fans de kou getrotseerd om zo snel mogelijk de trotse eigenaar te worden van Diablo III. Die tocht heeft iedereen wel doorstaan, gezien de talloze foto’s van dikke grijnzen en doosjes in handen, opengeklauwde Collector’s Editions en Twitter-berichten met de mededeling ‘IK HEB EM!!!’ Maar het spelen van de game blijkt nog een behoorlijke opgave. Het was te verwachten dat in de lanceringsnacht de servers het zwaar zouden hebben met de grote toestroom. En dat gebeurde...

Diablo 3 Error 37

Error 37 was op een gegeven moment trending op Twitter. De error houdt simpelweg in dat de servers het te druk hadden. Vanochtend waren de problemen voorbij. Eenmaal op kantoor aangekomen hebben wij de game kunnen spelen en hebben er inmiddels een uurtje of vier ingestoken. Vier uur die ons plezier hebben gegeven en daarom keken we alleen maar uit naar deze avond. Lekker Diablo III vanuit huis spelen, schaaltje chips ernaast, fles cola paraat, wat wil je nou nog meer?

Diablo 3 Error 75

Dat lijkt niet te gaan lukken. Bij thuiskomst bleek de Error 37 niet verholpen te zijn. De grote toestroom van gamers hebben de servers gekraakt en hebben uiteindelijk ook nog eens gezorgd voor een nieuwe error: Error 75, die laat weten dat de servers van Battle.net het helemaal opgegeven hebben.

Een korte zoektocht naar de error bracht ons naar het Diablo-forum. Een uur geleden is daar een topic geopend dat perfect laat zien dat gamers niet veel hebben met de term ‘geduld’. Misschien wel terecht, aangezien Diablo III door veel gamers als offline game wordt gespeeld en het daarom vervelend is dat je moet inloggen om de game te spelen, helemaal als dat inloggen dan niet lukt.

Maar tegelijkertijd laat het topic ook zien dat enig gevoel voor fatsoen bij sommigen compleet ontbreekt. De mensen van Blizzard worden uitgemaakt voor geldwolven, nietsnutten, overbetaalde pizzavreters die geen bal geven om hun community en ga zo maar door. Er is overduidelijke woede die een bedrijf bij de lancering van een nieuwe game niet kan gebruiken. En daar houdt het niet mee op.

Naast de woede op het forum, zie je ook dat de game op Metacritic wordt afgemaakt. Op moment van schrijven staat de User score (de score van de leden) op een ongelofelijk lage 3,8 en blijkbaar roept de game evenveel woede op als games als Modern Warfare 3 en Dragon Age II. En dat is een score die altijd bij de game blijft staan en zeer moeilijk is om nog op te krikken. Oogt toch niet lekker, en voor dat soort volk heb je dan tig jaar een langverwacht vervolg ontwikkeld.

Blizzard heeft het altijd moeten hebben van zijn community, maar slaat met de lancering van Diablo III de plank compleet mis. Zo lang voorbereiden, zo hameren op dat elk detail moet kloppen, zo lang doorontwikkelen. Zo lang je community aan het lijntje houden. Blizzard heeft hoog spel gespeeld en wordt nu keihard afgestraft door een oververhitte community. In nog geen 24 uur is er zoveel imagoschade geleden door Blizzard, dat het weer flink lang mag gaan timmeren om dat gerepareerd te krijgen...


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.