IG's Collectors Corner – Redneck's verzameling

Artikel | -

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Weer een indrukwekkende en bijzondere verzameling vandaag in de Collectors Corner. Redneck verzamelde ruim tien jaar games tot hij twee jaar geleden besloot zijn gehele verzameling te verkopen. Toen zijn liefde voor games weer opspeelde is hij een jaar geleden toch weer begonnen met verzamelen. Hij heeft in die korte tijd alweer veel bijzondere items verzameld zoals arcadekasten, obscure games en een uitgebreide verzameling Castlevania-spellen. Zijn nieuwe doel: een “privé arcadehalletje” bouwen.

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Momenteel verzamel ik de toptitels voor Mega Drive, SNES en Nintendo 64. PC Engine-spellen zijn ook erg leuk; op dat systeem speel ik het liefst. Ik houd van Shoot 'em ups (shmups) en oldschool platformers. Daarnaast ga ik voor een complete PAL Master System-verzameling. Ik ben al een eind op weg maar mis nog veel titels. Ik zoek deze voornamelijk op Marktplaats, eBay en verschillende fora. De SNES-, Mega Drive- en Nintendo 64-spellen die ik verzamel wil ik uitsluitend in goede staat en helemaal compleet. Er is nog een lange weg te gaan, maar het is erg leuk om af en toe iets te vinden. Verder ben ik begonnen met een Castlevania-verzameling. Ik probeer alle spellen te kopen die uitgegeven zijn in de verschillende regio's. Best moeilijk maar een uitdaging.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Mijn allereerste spelconsole, de Philips Videopac G7000, kreeg ik van mijn vader. Ik heb er samen met mijn broertje uren lang achter elkaar op gespeeld. Daarna is het balletje gaan rollen met andere consoles zoals de ColecoVision, Vectrex, MSX en Commodore 64. Later kwam de SNES er en een Mega Drive waar ik tot op de dag van vandaag nog vaak op speel. Helaas werd ik mijn verzameling op een gegeven moment beu en heb ik bijna alles verkocht. Ik kreeg er erg veel spijt van en ben nu sinds een jaar weer begonnen met verzamelen. De prijzen zijn inmiddels wel erg gestegen en het is moeilijker om spellen in goede staat te vinden voor een leuke prijs.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Meest favorieten zijn toch wel mijn PC Engine-spellen, simpelweg omdat ik die het meest speel en veel plezier aan beleef.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Zo veel nog. Onder andere de Super Metroid Big Box, resterende Mastersystem spellen en nog behoorlijk veel Castlevania-games. Verder ben ik mijn schuur aan het verbouwen voor Candy Cabs (Japanse arcadekasten waar je bij kunt zitten). Uiteindelijk wil ik er zes om zo mijn eigen privé arcadehalletje te maken.

Hoelang verzamel je al?

Ik verzamel zo'n tien jaar. In het begin alles wat ik maar tegenkwam voor elke console. Dit werd echter zo'n chaos en zo veel dat ik twee jaar geleden bijna alles verkocht heb. Sinds een jaar heb ik de draad weer opgepakt en ben ik toch weer ben begonnen met het verzamelen. Niet meer voor elke console... alhoewel... interesse blijkt toch redelijk uitgebreid als ik het zo terug lees.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.