De Redactie voorspelt E3 2012

Artikel | -

Bijna is het zover: de E3 van 2012. Officieel duurt hij van 5 tot en met 7 juni, maar de persconferenties beginnen al op de 4e . InsideGamer is er zoals altijd bij, alhoewel het dit jaar wel iets anders is. Sinds de E3 van 2004 ging Jelle mee om het zooitje ongeregeld in het gareel te houden. Dit jaar moet hij in verband met de geboorte van zijn tweede kind het gamefeest eenmalig overslaan. Het is aan Chris, Joey, Timo en Bilal om er voor te zorgen dat het uiteindelijk met de hands-on artikelen en de video’s goedkomt en voor het nieuws en de persconferenties hebben we gelukkig een ijzersterke thuisredactie.

Maar voordat het echt los gaat, hebben we zoals elk jaar massaal in de glazen bol gekeken om te zien wat de E3 ons gaat brengen. Dit zijn onze voorspellingen!

Lars Cornelis

Een voorspelling die waarschijnlijk uitkomt

Microsoft heeft weer een of andere exclusieve deal met een derde partij gesloten. Microsoft heeft nu eenmaal de minste first party titels en probeert daarom de klant op andere manieren (vaak maar tijdelijke) exclusieve content te bieden. Zoals de GTA IV Episodes en downloadbare content voor onder andere Fallout en Call of Duty. Wie weet, Champions League-winnaar Chelsea exclusief in FIFA 13 op de Xbox 360 ofzo.

Een voorspelling waarvan je hoopt dat hij uitkomt

Nieuwe informatie over Grand Theft Auto V. Want laten we eerlijk zijn, we kijken toch allemaal uit naar die game? En het maakt me niet uit of Microsoft of Sony die eer krijgt, als we maar ergens tijdens die persconferenties een nieuwe trailer van GTA te zien krijgen. En dan weer lekker speculeren over welke personages, omgevingen, auto’s en radiozenders erin zaten!

Een voorspelling waarvan je vreest dat hij uitkomt

Meer Kinect-games die het nog niet eens waard zijn om als bierviltje te dienen. Ik voorspel alvast Dead Island 2 – Kinect Edition en Star Wars Kinect 2: Nu met Wookiees. En dan natuurlijk een persconferentie die bol staat van de plaatsvervangende schaamte doordat volwassen kerels een of ander sullig dansje doen.

Chris Glerum

Een voorspelling die waarschijnlijk uitkomt

Jelle wordt tijdens de Microsoft-persconferentie vader en hoeft daardoor niet te zien hoe Microsoft anderhalf uur volkletst over Kinect en boeiende services die alleen in de VS verschijnen. Hij noemt zijn tweede kind Kuni, zodat zijn kroost samen de magische combinatie Nino - Kuni vormen. Namco Bandai besluit daarop om speciale babykleertjes te maken, in de stijl van Ni no Kuni.

Een voorspelling waarvan je hoopt dat hij uitkomt

Nintendo is de grote winnaar van de E3 2012. Met een handvol 3DS-knallers laat Nintendo zien dat de handheld weer op de rails is en dankzij een ijzersterke launch line-up kun je dit najaar niet om de Wii U heen. Een nieuwe Pikmin, nieuwe Eternal Darkness, nieuwe Mario en Assassin's Creed III zijn de titels die je eind oktober al bij je Wii U moet aanschaffen.

Een voorspelling waarvan je vreest dat hij uitkomt

E3-newbies Timo en Joey zijn zo gesloopt na een week beestachtig bikkelen dat ze vrijdag uitgeteld op de bank neerploffen en daar pas maandagochtend weer vanaf komen om naar Nederland te vliegen. Van onze voorgenomen mini-roadtrip naar Sequoia National Park en Death Valley komt niets meer terecht en uit verveling ga ik maar shoppen omdat Jelle babykleertjes als souvenir eist.

Jules Schlicher

Een voorspelling die waarschijnlijk uitkomt

Deze E3 zal niet veel anders zijn dan de voorgaande twee E3's. Geen uitzonderlijke aankondigingen, wat rare keuzes in presentaties van Microsoft en Nintendo, veel cijfertjes bij Sony, maar vooral verschrikkelijk veel toffe aangekondigde games. De waarde van deze E3 zal liggen in die games, niet in aankondigingen.

Een voorspelling waarvan je hoopt dat hij uitkomt

De mannen van BioWare bestijgen bij Electronic Arts het podium om te vertellen dat ze bezig zijn met een prequel op Mass Effect. Dit spel zal de Eerste Contactoorlog omvatten, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor David Anderson. Oh, en Peter Molyneux kondigt een echte nieuwe Fable aan.

Een voorspelling waarvan je vreest dat hij uitkomt

We horen niets nieuws. Fable: The Journey staat centraal bij Microsofts persconferentie, naast de nieuwe Call of Duty, Kinect-prullaria en de afgrijselijke glimlach van Don Mattrick. Meneer Cafeïne doet z’n dudelidu’s weer op ’t podium en voegt daar “extreeeeeeme” en “one mirrion” aan toe.

Thijs Barnhard

Een voorspelling die waarschijnlijk uitkomt

Nintendo doet hard zijn best om het publiek weer te overtuigen na vorig jaar. De Wii U wordt weer getoond, maar deze keer met een heleboel games waar wij gamers van gaan smullen. Een nieuwe Legend of Zelda, Metroid en zelfs de eerste beelden van een nieuwe Smash Bros komen voorbij. Eind dit jaar kopen we allemaal een Wii U en kunnen we niet wachten op al die mooie games.

Een voorspelling waarvan je hoopt dat hij uitkomt

Er wordt een vervolg op Vanquish aangekondigd ontwikkeld door PlatinumGames en Jelle’s tweede kind wordt geboren op het exacte moment dat Reggie het podium op komt lopen. Geheel in stijl zal deze baby vanaf dat moment door het leven gaan als Reggie van Es.

Een voorspelling waarvan je vreest dat hij uitkomt

Microsoft blijft weer steken in eindeloos gezwets over Kinect. Leuk en aardig dat die games zo goed verkopen, maar daar kijk ik niet voor naar persconferenties! Ik wil nieuwe games zien!

Wesley Rijckaert

Een voorspelling die waarschijnlijk uitkomt

Dit jaar is ondanks alles een opwarmertje voor volgend jaar. Geen nieuwe hardware, enkel bevestiging van hetgeen wat wij al wisten. Zo gaat Microsoft wederom richting de casual kant door diverse toepassingen te laten zien voor Xbox Live (wat overigens een volledige integratie met Windows 8 gaat krijgen). We zien helaas meer Kinect-games, maar gelukkig weet Halo 4 de mensen toch nog tot tevredenheid te stemmen. Sony verrast absoluut niemand door alle geruchten van afgelopen periode te bevestigen. Zo is Gaikai overgenomen en kent PlayStation Plus een vernieuwing. De Wii U weet nog steeds niet te imponeren, maar de games laten een stukje potentie zien.

Een voorspelling waarvan ik hoop dat die uitkomt

Het kind van Jelle verschijnt pas na de E3 waardoor hij met gemak richting LA had kunnen gedaan. Ondanks zijn de blijdschap noemt hij het kind Etienne Eduard van Es (E3). Joey en Timo krijgen hun wekelijkse show op SBS6 dankzij het succes van de 'Joey en Timo show' en Chris plast tijdens de Nintendo conferentie in zijn broek door de aankondiging van Advance Wars 3DS. Daarnaast laat Nintendo een nieuwe Golden Sun en Super Smash zien en geeft het een Westerse releasedatum voor Fire Emblem: Awakening. Microsoft blaast vriend en vijand weg door toch met de Xbox 720 te komen met GTA V als titel voor de lancering. Kingdom Hearts 3 is in ontwikkeling en The Last Guardian, Agent en Final Fantasy Versus XIII verschijnen allemaal eind 2013. Ook komt Sony met inFamous 3 (gebaseerd op het evil einde van 2), Jak & Daxter IV, Syphon Filter IV, Killzone 4 en de nieuwe game van zowel Media Molecule als Quantic Dream.

Een voorspelling waarvan ik vrees dat die uitkomt

De beurs in zijn geheel valt tegen. Microsoft moet het dit jaar vooral hebben van de derde partij, waardoor het aanbod in vergelijking met de andere twee erg mager overkomt. Sony heeft haar kruit verschoten door ruimschoots voor de E3 God of War, LittleBigPlanet Karting en PlayStation All-Stars Battle Royale aan te kondigen en de Vita kent een teleurstellende show door nietszeggende exclusives en vele ports. De Wii U weet tevens niet te imponeren ondanks de rentree van de Vitality Sensor en Wii Music 2. I guess Reggie’s body just wasn’t ready for it.

Daniel Wewerinke

Een voorspelling die waarschijnlijk uitkomt

Iedereen kwijlt voor Assassin's Creed 3, The Last Of Us, Quantic Dream's nieuwste titel en hoogstwaarschijnlijk ook voor een of andere generieke shooter. Sony focust enorm op de Vita en heeft voor zowel die handheld als voor de PS3 een erg sterke line-up aan first-party titels. Nintendo zet een erg strakke show neer met de Wii U in de hoofdrol. Move en Kinect lijden een stille dood. En Microsoft... tja, die kan toch niet NOG een keer de zwakste worden? Misschien dan toch een nieuwe xbox?

Een voorspelling waarvan ik hoop dat die uitkomt

Ubisoft skipt de plannen om figuurtjes op controllers te plaatsen bij Rayman Legends; die titel wordt gewoon zwaar awesome! We horen eindelijk weer eens wat van de sequels op Mirror's Edge en Beyond Good & Evil. Plus natuurlijk de jaarlijkse tevergeefse hoop op Kingdom Hearts 3, Half-Life 3 en een nieuwe Jak and Daxter van Naughty Dog. En wereldvrede.

Een voorspelling waarvan ik vrees dat die uitkomt

Ik ga Ni No Kuni kopen omdat het er super gaaf uitziet, maar kom er voor de zoveelste keer achter dat JPRG's niks voor mij zijn. Jelle's "Kind 2 (werknaam)" wordt uiteindelijk vernoemd naar een gamecharacter. PlayStation All-Stars Battle Royale gaat zwaar tegenvallen. The Last Guardian is toch echt dood. De Wii U wordt minder tof dan we hopen en er komen nog een stuk of twintig spin-offs van Kingdom Hearts voordat deeltje drie komt.

Joey de Mol

Een voorspelling die waarschijnlijk uitkomt

De afgelopen jaren zat ik tijdens de E3 in Nederland achter mijn schermpje gekluisterd, opdat ik niets hoefde te missen van al het spektakel uit Los Angeles. Hoe anders is het dit jaar, wanneer ik me middenin dit spektakel bevind. Wat ik aldaar verwacht te zien? Ik voorspel een aantal gruwelijke games als Assassin's Creed III, Tomb Raider, Halo 4, Borderlands 2 en de nieuwe Pikmin. En ze blijken stuk voor stuk beter dan gehoopt. Dit laat mede-E3-ganger Timo overigens volledig koud. Hij kan het over niets anders hebben dan de game Raven's Cry, waaraan hij zich op de laatste beursdag hoopt te wagen.

Een voorspelling waarvan ik hoop dat die uitkomt

Timo en ik komen vanuit Los Angeles met een heuse roadshow - de Timo & Joey Show (bij gebrek aan een naam die de lading beter dekt) - en het wordt een doorslaand succes. Dat is natuurlijk vooral te danken aan Timo die dronken achter het stuur kruipt, een paar siliconendames met PIP-protheses plat rijdt en vervolgens zijn blaas leegt tegen een politieauto. Hij moet wel een flinke poos de bak in, maar wat maakt het uit; het leverde een prachtige video op.

Een voorspelling waarvan ik vrees dat die uitkomt

Timo's dronken autorit zal helaas nooit plaatsvinden, want in plaats van allerlei E3-feestjes af te gaan, zijn we de hele avond aan het typen en onze video's aan het monteren. Daarnaast blijkt dat alleen Timo en ik kunnen lachen om onze eigen grapjes en besluiten Coca-Cola, J.G Wentworth (877-CASH NOW) en de Nederlandse Spoorwegen daardoor te stoppen met de sponsoring van InsideGamer. Balen!

Jeroen Post

Een voorspelling die waarschijnlijk uitkomt

Dit jaar kan ik wederom niet mee met de E3-gangers, helaas, en zal ik al het nieuws via de persconferenties en IG moeten volgen. De beelden die getoond worden en de games die besproken worden liggen in de lijn der verwachting, met dus niet heel veel verrassingen. Gameplaybeelden van Grand Theft Auto V, in-game footage van de Wii-U (die dan hopelijk geen Wii-U meer heet) en de nieuwe Xbox zullen te zien zijn tijdens de persconferenties van de grote drie. De focus ligt, vooralsnog, op titels waarvan we al maanden weten dat ze gaan komen.

Een voorspelling waarvan ik hoop dat die uitkomt

Nintendo maakt de echte naam van hun nieuwe console bekend, Wii-U was maar een grapje. Verder wordt er nog een game aangekondigd die ik bijna elk jaar in deze alinea zet. Bijna aan het einde van de persconferentie van Microsoft, waar de nieuwe console getoond is, komt Yu Suzuki het podium op. Hij maakt daar bekend dat zijn laatste project een launchtitel wordt voor de nieuwe Xbox. Daarna komt er een trailer van een minuut of twee op het grote scherm, met als knaller aan het einde de titel op het scherm, levensgroot: Shenmue III. En, op de Sony persconferentie wordt bekend gemaakt dat The Last Guardian met de kerst in de winkels ligt.

Een voorspelling waarvan ik vrees dat die uitkomt

Grand Theft Auto V is niet speelbaar, The Last Guardian komt definitief niet en mijn hoop over Shenmue 3 kan ik eigenlijk ook wel laten varen. Verder valt de lineup van de nieuwe Nintendo console enigszins tegen en worden er oninteressante Kinect-games getoond. Al met al zijn er niet veel verrassingen te bespeuren rondom de E3, enkele uitzonderingen daargelaten, maar niets is echt baanbrekend of spectaculair.

En dat zijn onze voorspellingen. Nu is het woord aan jou! Wat verwacht jij van de E3 2012? Laat het weten in de reacties!


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.