Beste game van de Maand Mei

Artikel | -

Eindelijk zijn we weer een keertje op tijd met een Game van de Maand-verkiezing. Dat moet ook wel, want zoals je weet begint volgende week de E3 en staat InsideGamer een week lang compleet in het teken van die beurs en moeten daarvoor alle zaken worden afgehandeld, dus hebben we op de eerste dag van juni de verkiezing van de Beste game van de Maand Mei. Een maand die behoorlijk veel goede games opleverde!

Starhawk

De shooter Starhawk is het vervolg op Warhawk. De game speelt zich af op verlaten manen waar facties strijden om het waardevolle rift energy. Anders dan Warhawk heeft Starhawk naast een online multiplayermodus ook een coöperatieve modus en een verhalende singleplayer. De singleplayer volgt hoofdrolspeler Emmett Graves, een rifter die zijn brood verdient met het verzamelen en verkopen van de kostbare grondstof. Graves gaat de strijd aan met de Outcasts.

Starhawk is een third-person shooter met voer- en vliegtuigen, maar de multiplayermodus bevat ook elementen van strategiegames. Wanneer spelers meer voertuigen willen in een bepaald gebied, kunnen ze daar bijvoorbeeld garages en hangars bouwen om meer jeeps en Hawk-vliegtuigen te krijgen. Ook is het mogelijk om geschutstorens te plaatsen ter verdediging. Spelers betreden het slagveld via een pod die uit de lucht komt vallen en bepalen zelf waar deze pod landt, waardoor ze bijvoorbeeld snel in de buurt van strategische punten kunnen komen.

Lees de recensie

Diablo III

Er zijn twee decennia verstreken sinds de duivelse Diablo, Mephisto en Baal een spoor van dood en verderf zaaiden in de wereld Sanctuary. Maar voor diegenen die de Prime Evils hebben bevochten, vervaagt de herinnering maar langzaam en branden de wonden op hun zielen nog steeds.

Wanneer Deckard Cain terugkeert naar de ruïnes van Tristram's Cathedral, op zoek naar aanwijzingen voor nieuw kwaad, stort een komeet neer op de exacte plek waar Diablo ooit de wereld betrad. De komeet brengt een onheilspellend voorteken en roept de helden van Sanctuary op om de sterfelijke wereld te beschermen tegen de krachten van de Burning Hells.

Strijd in Diablo III tegen de strijdkrachten van de Burning Hells met nieuwe "character classes" zoals de buitenwereldse Witch Doctor, of met opnieuw uitgevonden krijgers uit eerdere Diablo-games, zoals de Barbarian. Gebruik de omgeving als je wapen: zet vallen, gebruik vernietigbare objecten tegen je vijanden en gebruik obstakels in je voordeel. Dit kan je ook samen doen met vrienden in de coöperatieve multiplayer-modus.

Lees de recensie

Max Payne 3

Max Payne 3 is een third-person shooter die zich twaalf jaar na het vorige deel in de serie afspeelt. De aan lager wal geraakte politieagent Max is een stuk ouder en gaat van het ene baantje naar het andere om zijn leven door te komen. Wanneer hij een baan als persoonlijke beveiliger van een rijke familie in Sao Paulo krijgt, blijft hij achtervolgd worden door problemen, waardoor hij al gauw in de Braziliaanse onderwereld van drugshandel, kidnapping en straatgeweld terechtkomt.

Max Payne 3 is een third-person shooter waarin blijkt dat Max Payne zijn haren is verloren, maar niet zijn streken. Ondanks zijn extra kilo’s is hij nog net zo beweeglijk als voorheen en rent en duikt hij moeiteloos al schietend door uiteenlopende omgevingen. Bullet-time is nog altijd een belangrijk kenmerk van deze shooter. Wanneer Max al schietend duikt, raken Max en iedereen in zijn omgeving in slow motion. Mikken gaat echter nog net zo snel als eerder, waardoor een speler meerdere vijanden in een duik kan neerschieten.

Door de Euphoria-techniek bewegen Max en zijn tegenstanders realistisch en reageren ze op hun omgeving. Wanneer Max tijdens een duiksprong een muur raakt, dan zie je zijn lichaam ook daadwerkelijk tegen die muur aanklappen en Max hierop reageren. Een kogel die je in de schouder van een tegenstander schiet, zorgt er echt voor dat je die schouder naar achteren ziet schokken.

Lees de recensie

Dirt Showdown

Dirt Showdown is een arcade spin-off van de Dirt raceserie die de extreme sports-elementen uit Dirt 2 combineert met de Gymkhana-evenementen uit deel 3. Hier worden vervolgens actie-elementen uit games als Destruction Derby aan toegevoegd.

De besturing van Showdown is aangepast ten opzichte van eerdere Dirt-games zodat deze beter past bij het karakter van de actievolle racegame. Dit houdt in dat het makkelijker is om de wagens op de baan te houden en om stunts uit te voeren. Dirt Showdown kent drie verschillende soorten races, een online multiplayermodus voor acht en een splitscreenmodus voor twee spelers.

Lees de recensie

Dragon’s Dogma

Dragon's Dogma is een actievolle role-playing game van de makers van Resident Evil 4 en Devil May Cry. Het verhaal vertelt over een draak die het hart steelt van je hoofdpersonage. In plaats van dood te gaan, blijkt er een ander lot voor hem of haar weggelegd, als 'Enlightened One'. Je reist in het spel af om de draak die je hart gestolen heeft te doden.

Ondertussen kom je ook allerlei andere grote monsters tegen. Hoe je die verslaat, is afhankelijk van welke klasse je gekozen hebt. Je kunt bijvoorbeeld een zwaardvechter, boogschutter of magiër kiezen. Met magie is het mogelijk om de grotere vijanden van veraf te bestoken met spreuken, de zwaardvechter zal waarschijnlijk van dichtbij te werk moeten gaan. Hij of zij kan ook op het beest springen en zo schade toebrengen.

Je staat er tijdens je zoektocht naar de draak niet alleen voor, je hebt ook zogenaamde Pawns bij. Dit zijn ook avonturiers en je kunt ze op bepaalde momenten in het spel weer tot leven roepen als ze onderweg dood zijn gegaan. Het is ook mogelijk om de Pawns van andere spelers te gebruiken, door ze online met elkaar te delen.

Pawns van andere spelers leren en doen ervaring op tijdens speelsessies, waardoor ze hun eerder opgedane kennis met je kunnen delen. Dit gebeurt in de vorm van tips die ze geven.

Lees de recensie

Dit zijn ze dan; alle genomineerden uit de maand mei. Mocht jouw favoriet er niet tussen staan, laat dan een reactie achter en benoem daarin de game die naar jouw mening de beste van mei is. Die wordt dan ook meegenomen in de telling. Let er overigens wel op: stemmen plus reageren is kans maken op game naar keuze. Het stemmen kan tot 4 juni, dus zorg dat je op tijd bent!


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.