E3: InsideGamer tijdens de E3

Artikel | -

Volgende week gaat het los. Dan staat InsideGamer in het teken van de E3. Een beurs waar we sinds 2003 elk jaar op aanwezig zijn en elk jaar weer is InsideGamer dé plek waar je zowel videoreportages, hete hands-ons, nieuws en trailers voor je kiezen krijgt. Of dit de beste plaats is om de E3 te volgen, dat laten we aan anderen over om te oordelen. Wel willen we bij deze laten weten dat we erg veel vertrouwen hebben in de content die we gaan publiceren. Maar wat gaan we precies doen? Dat lees je in deze E3 planning.

Wie zijn in LA?

Voor InsideGamer hebben we dit jaar vier man in Los Angeles zitten. Chris Glerum is de vaste persoon in onze E3 videoreportages. Samen met Bilal Oguzkurt bestormt hij gewapend met een prachtige videocamera de beurs om daar een zestal topvideoreportages te maken, die Bilal uiteindelijk ook gaat editten. Op die momenten gaat Chris uiteindelijk ook wat artikelen schrijven om met jullie te delen.

Het uitzicht vanuit de IG-basis

Verder zijn Timo Pleus en Joey de Mol aanwezig. Zij hebben de meeste afspraken tijdens de E3 staan en zijn zodoende ook verantwoordelijk voor de meeste impressies. Daarnaast gaan zij ook een eigen show presenteren. In de zogenaamde Timo en Joey Show laten zij zien wat er gebeurt buiten de E3. Hoe vet is de InsideGamer-villa, hoe is het om een honkbalwedstrijd te bekijken, hoe is het met de spanning vooraf aan een persconferentie, hoe groot is een Amerikaanse supermarkt en nog veel meer.

Daarnaast houden deze jonge heren door middel van Twitter jullie op de hoogte. Daarvoor komt een speciaal blokje op de site te staan en via die weg kun je heel snel hun avonturen volgen.

De persconferenties

Voordat de E3-beurs begint zijn er zoals altijd een aantal persconferenties, waarbij verschillende uitgevers hun plannen bekendmaken. Net als elk jaar komen we daarbij met een Live-blog om alle punten die in de persconferentie genoemd worden te delen. Daarbovenop hebben we van bijna elke belangrijke persconferentie ook een videostream, zodat je tegelijkertijd de persconferentie kunt kijken en onder de Live-blog gelijk met de andere InsideGamer-leden kunt discussiëren.

Tijdens de persconferenties zorgt ons team er voor dat al het nieuws en beschikbare beeldmaterialen zo snel mogelijk worden geplaatst, zodat je echt niks hoeft te missen. En als het geheel helemaal is afgelopen, dan komen we nog met een samenvatting/analyse van de persconferentie.

De agenda wat betreft persconferenties en onze samenvattingen ziet er als volgt uit:

Maandag 4 juni 18:30 -20:00 uur Microsoft persconferentie

Maandag 4 juni in de avond Microsoft persconferentiesamenvatting

Maandag 4 juni 22:00 – 23:30 Electronic Arts persconferentie

Dinsdag 5 juni 00:00 – 01:30 Ubisoft persconferentie

Dinsdag 5 juni 03:00 -05:00 Sony persconferentie

Dinsdag 5 juni begin van de ochtend Sony persconferentiesamenvatting

Dinsdag 5 juni 18:00 -19:30 Nintendo persconferentie

Dinsdag 5 juni in de avond Nintendo persconferentiesamenvatting

Dinsdag 5 juni 21:00 uur E3 beurs opent deuren

De content

Buiten de verschillende persconferenties hebben we uiteraard ook een mooie berg aan content in de planning staan. Zo willen we vanaf kantoor een aantal Uitgespeeld Specials maken, maar dat hangt wel een beetje af van het aankomende vaderschap van Jelle.

Daarnaast hebben we natuurlijk een heleboel impressies. De eerste impressie verschijnt al op maandagavond en betreft een exclusieve Xbox 360-game, die we voor de E3 al hebben gespeeld en waarvan het embargo dan verloopt. Hierna verwachten wij onze eerste hands-on impressie dinsdagmiddag Nederlandse tijd. De eerste lading impressies zullen uit Xbox 360-, PlayStation 3- en Vita-titels bestaan. Joey bezoekt maandagavond (LA-tijd) namelijk een Microsoft-locatie waar een aantal games speelbaar zijn, terwijl Timo en Chris zeer waarschijnlijk na de Sony persconferentie wat games kunnen spelen. De artikelen schrijven zij dan op de nacht van maandag op dinsdag en komen dus dinsdagochtend op de redactie in Nederland aan.

Welke impressies dit worden, is op dit moment dus niet bekend, maar de ervaring leert dat het in eerste instantie om first party-games van Microsoft en Sony gaat.

Vanaf 6 juni wordt de planning duidelijker en verwachten we de volgende impressies aan te leveren. Daarbij willen we wel benadrukken dat dit richtdata zijn. Uiteindelijk kunnen er verschuivingen plaatsvinden of zelfs impressies vervallen in verband met afspraken die niet doorgaan. Dat is namelijk wel eens het geval op de E3. Ook zijn hierin de games waarvan we niet zeker weten of we ze te zien krijgen niet opgenomen, omdat het games zijn die deel uitmaken van een uitgeverafspraak waarbij we meerdere games te zien krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de nieuwe Need for Speed, Dead Space 3 of SimCity bij EA.

TitelGeplande datum
Halo 46 juni
Call of Duty: Black Ops 27 juni
The Last of Us7 juni
Medal of Honor: Warfighter7 juni
Assassin’s Creed III7 juni
The Elder Scrolls V: Skyrim Dawnguard7 juni
Tomb Raider (2013)8 juni
PES 20138 juni
Ni No Kuni8 juni
Hitman: Absolution9 juni
Sleeping Dogs9 juni
God of War: Ascension9 juni
Dishonored10 juni
Far Cry 310 juni
Castlevania: Lords of Shadow 210 juni
Metal Gear Rising: Revengeance11 juni
Transformers: Fall of Cybertron11 juni
Resident Evil 611 juni

En eigenlijk is dit nog maar het topje van de ijsberg. Zo komen er waarschijnlijk ook nog impressies van games als The Elder Scrolls Online, DmC Devil May Cry, Borderlands 2, Epic Mickey 2, Dead or Alive 5, Star Trek, Skylanders, Lost Planet 3 en nog veel en veel meer. We verwachten tot en met midden juni jullie met E3-content te bekogelen!

Tot slot

Naast de content op de site, willen we jullie ook adviseren om onze Facebook-pagina in de gaten te houden. Via dat kanaal gaan we tijdens de E3 namelijk een aantal topgames weggeven! Ook komen er na afloop de traditionele E3 Awards, waarbij je met jouw stem ook kans maakt op vette prijzen. Kortom, hou ons goed in de gaten als je niks van het jaarlijkse E3-feest wil missen!


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.