E3 Awards 2012 - Beste Game

Artikel | -

Veel van de aankomende topgames die we tijdens deze E3 gezien hebben, zijn niet afkomstig uit de stal van Microsoft, Sony of Nintendo, maar komen bij de third-parties vandaan. Logischerwijs weerspiegelen de nominaties voor beste game van de E3 2012 dat: een groot deel van onze 15 nominaties voor beste game gaat naar de third-party-games. Dit jaar zijn we voor het eerst langsgegaan bij de beursstands van uitgevers om de nominaties ook echt uit te delen. Check dus in onderstaande video welke vijftien games er met een InsideGamer-badge beloond zijn dankzij hun nominatie voor game van de show!SimCity

De comeback van de roemruchte strategieserie is er één om in de gaten te houden. SimCity is namelijk veel meer dan een nieuw singleplayerdeel in de serie, de focus ligt vol op de multiplayer. En die overtuigt. De mogelijkheid om samen te werken met andere spelers om een zo mooi mogelijke agglomeratie te bouwen, lijkt een schot in de roos en precies de juiste manier om SimCity van een goede multiplayer te voorzien.

Dead Space 3

De horrorserie van EA gaat met dit derde deel nog iets meer de actietour op, maar dat is geenszins een bezwaar. De ijsplaneet is een interessante setting en we kijken ook uit naar de coöp, want die kan Dead Space 3 wel eens precies dat extraatje geven om over het al zeer geslaagde deel twee heen te gaan.

Assassin’s Creed III

Ook tijdens de E3 overtuigde Assassin’s Creed III weer. Althans, de PlayStation 3- en Xbox 360-versies, want de speelbare Wii U-versie zag er veel minder scherp uit. De tofste nieuwe feature die we op de E3 zagen zijn de grootse zeeslagen, waar een spervuur aan kanonskogels een bombastisch spektakelstuk oplevert.

Watch Dogs

Als wij over dezelfde middelen zouden beschikken als de hoofdpersoon uit Watch Dogs, zouden we allang geweten hebben dat Ubisoft aan deze game werkt. Watch Dogs draait volledig om het hacken en gebruiken van de persoonlijke digitale omgeving, in een wereld waarin de digitale revolutie voltooid is. De onthulling van Watch Dogs deed veel stof opwaaien en is één van de grootste verrassingen van deze E3.

Splinter Cell: Blacklist

Sam Fisher is terug, maar niet helemaal zoals we hem kennen. In deze nieuwe Splinter Cell strijdt Sam Fisher tegen het terrorisme door een ‘blacklist’ van terroristische daden een halt toe te roepen. Blacklist is een combinatie van vlotte, brute actie en tactisch sluipwerk, een insteek die wat afwijkt van Sams eerdere avonturen, maar wel erg goed bevalt.

Dishonored

Een scala aan superkrachten waarmee je jezelf diverse wegen door een level kunt banen. Het klinkt allemaal zo eenvoudig, maar in werkelijkheid blijkt het behoorlijk lastig. De superkrachten maken je namelijk niet onsterfelijk, maar stimuleren je om tot uiterst creatieve oplossingen te komen. De eerste speelsessie smaakte naar veel meer.

Hitman: Absolution

Als er één huurmoordenaar is die je moet vrezen, dan is het wel Agent 47. In Hitman: Absolution is de koele kikker met zijn kale knikker weer op moordpad en is het aan jou al zijn doelen op een zorgvuldige en creatieve wijze uit te schakelen. Er zijn mogelijkheden te over om de slachtoffers van kant te maken.

Quantum Conundrum

Puzzelen met portalen hebben we de afgelopen jaren gedaan, nu is het tijd voor dimensionaal denkwerk. Quantum Conundrum hanteert een soortgelijk concept als Portal, maar dwingt je op zo’n andere manier te denken dat het toch fris is. De demo gaf al een aantal voorbeelden van geslaagde puzzels, waardoor we tot de conclusie gekomen zijn dat je wel mag denken aan Portal, maar niet als Portal.

Tomb Raider

In Tomb Raider staat Lara Croft aan de vooravond van haar carrière als superstoere archeologe. De jonge Lara belandt op een ruig eiland en moet daar zien te overleven. Het is fascinerend om te merken hoezeer je emotioneel betrokken raakt bij de bikkelharde overlevingsstrijd van deze stoere gamechick. Tomb Raider lijkt alles in zich te hebben waar je als avonturier naar verlangt.

Injustice: Gods Among Us

Altijd al met Batman en andere helden van het DC-universum willen knokken? Dankzij Injustice: Gods Among Us kan dat. De makers van Mortal Kombat komen nu met een vechtgame die toegespitst wordt op meer toegankelijkheid. Het dynamische gebruik van omgevingen en de ongecompliceerde opzet maken Injustice een vlotte vechtgame voor mensen die niet van ingewikkelde combocombinaties houden.

Borderlands 2

Coöp is altijd leuk en dat is het bovenal in Borderlands 2. Je moet samenwerken om een leger aan tegenstanders op zo efficiënt mogelijke wijze af te slachten, om er vervolgens met een kostbare buit vandoor te gaan. Borderlands 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en belooft een uiterst spectaculaire en stoere game te worden.

Pikmin 3

Het heeft even moeten duren, maar de Pikmin zijn terug. In het derde Pikmin-avontuur kun je met vier ruimtereizigers tegelijk de Pikmin aansturen, waarbij de Wii U Gamepad via een kaart het overzicht geeft. Een nieuwe soort Pikmin, een oud en vertrouwd gevoel, Pikmin is terug en we hebben er nu al zin in.

Beyond: Two Souls

Wat is er na Heavy Rain? Als het aan Quantic Dream ligt, Beyond: Two Souls. De presentatie tijdens de Sony-persconferentie gaf maar een glimpje van de game, maar wij zagen achter gesloten deuren veel en veel meer. De spelopzet is net als in Heavy Rain gebouwd rondom Quick-Time Events, al zul je in Beyond wel meer bewegingsvrijheid krijgen. Al was het maar omdat je met een entiteit buiten het lichaam van hoofdpersonage Jody kunt treden.

The Last of Us

Wat doe je als je een successerie hebt waar je nog jaren op kunt teren? Juist, dan maak je een gedurfde keuze en begin je een nieuwe gamereeks. Precies dat doet Naughty Dog met de komst van The Last Of Us. De presentatie laat een hele indrukwekkende setting zien, en perfect aansluitende gameplay.

Star Wars 1313

In een achterkamertje ver, ver bij de beursvloer vandaan werd Star Wars 1313 achter gesloten deuren getoond. Dit project druipt van de ambitie en gebruikt een volledig nieuwe manier van motion capturing. Het resultaat mag er zijn: fantastische gezichtsanimaties en soepele lichaamsbewegingen zorgden voor een overtuigende demo. Star Wars 1313 lijkt een lekkere action-adventure, voor de verre, verre (of misschien wel iets nabijere) toekomst.

En dat zijn de vijftien games waarop je kunt stemmen. Via de poll hiernaast kun je dat doen. Daarnaast willen we je ook vragen om je gegeven keuze via een reactie achter te laten. Want zoals altijd bij dit soort verkiezingen verloten we een game naar keuze onder de leden die reageren.

Bovendien is dit nog maar het begin van de verkiezingen. Naast de strijd om de beste game van de show, hebben we ook een aantal subcategoriëren, waar je later deze week jouw stem aan je favoriete game kan geven!

Geplaatst op 11 juni 2012 om 12:00 door


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.