1. Al het nieuws van de E3-persconferentie van Bethesda

Al het nieuws van de E3-persconferentie van Bethesda

Met o.a. Fallout 76, Starlink en The Elder Scrolls 6

In dit artikel kun je alle belangrijke nieuwtjes van de E3-persconferentie van Bethesda terugvinden. Onderin geven enkele IG-redacteuren ook nog kort hun mening over de presentatie.

FALLOUT 76 IS VANAF 14 NOVEMBER VERKRIJGBAAR

Fallout 76 komt op 14 november uit en is een online game waarin spelers kunnen samenwerken of het tegen elkaar kunnen opnemen.

De game kan wel alleen gespeeld worden, maar de focus ligt op meerdere spelers die elkaar kunnen tegenkomen en samen kunnen werken of elkaar aan kunnen vallen. Spelers zitten niet op één server, maar nemen wel altijd hun progressie mee. De game heeft dedicated servers.

Zoals al bekend was komen spelers na 25 jaar uit Vault 76 en in een wereld die opnieuw opgebouwd moet worden. De game speelt zich af in West-Virginia, in een wereld die vier keer zo groot is als Fallout 4. Het spel bevat zes heel verschillende regio's.

Spelers kunnen op verschillende plekken nucleaire wapens vinden om zichzelf te beschermen. Daarvoor moeten wel nucleaire codes gevonden worden. Vervolgens kunnen nucleaire wapens verzonden worden naar een plek naar keuze, bijvoorbeeld waar andere spelers zitten. Op de gebombardeerde plek zijn vervolgens moeilijk verkrijgbare resources te vinden.

Fallout 76 krijgt een bèta, al is nog niet bekend wanneer. Ook is er een collector's edition van de game aangekondigd. Hierin zit onder andere een wereldmap die licht geeft in het donker, figuurtjes die op de map geplaatst kunnen worden en een Fallout-helm met werkende lamp en stemvervormer.

Bethesda kondigde verder ook aan dat Fallout Shelter vanaf nu gratis op PlayStation 4 en Switch verkrijgbaar is.

THE ELDER SCROLLS 6 OFFICIEEL AANGEKONDIGD

Bethesda heeft tijdens zijn E3-persconferentie The Elder Scrolls 6 aangekondigd.

Het bedrijf toonde een eerste teaser van de game. Er is verder nog niets over het spel bekend. Duidelijk is dat er op zijn minst past vanaf 2019 dieper op TES6 wordt ingegaan.

De vorige hoofdgame in de rpg-reeks, Skyrim, kwam in 2011 uit en is sindsdien op veel verschillende platforms verschenen.

BETHESDA KONDIGT OFFICIEEL STARFIELD AAN

Met een korte teaser heeft Bethesda tijdens zijn E3-presentatie bevestigd dat de studio werkt aan de sci-fi rpg Starfield.

Met de aankondiging bevestigt Bethesda de al langer rondgaande geruchten dat de uitgever en ontwikkelstudio werkt aan een nieuwe rpg. Volgens diezelfde geruchten zou Starfield zich in hetzelfde universum van Fallout afspelen, maar Game Director Todd Howard stelt dat Starfield een volledig nieuwe franchise is.

Buiten de titel en de setting zijn er geen verdere details over Starfield bekendgemaakt.

GRATIS ELDER SCROLLS BLADES KOMT DEZE HERFST UIT

Deze herfst nog verschijnt Elder Scrolls Blades, een gratis Elder Scrolls-game die op zoveel mogelijk platforms moet verschijnen, waaronder iOS, Android en vr-platforms.

Todd Howard van Bethesda laat weten dat de game in ieder geval naar iOS, Android en vr-platforms komt en dat het een volledige rpg-game is. Blades heeft cross-platform multiplayer en moet op zoveel mogelijk platforms verschijnen.

Spelers kunnen zowel dungeons verkennen als in de overworld rondlopen. Er zijn handgemaakte en willekeurig gegenereerde dungeons. Howard benadrukt dat Blades een volwaardige rpg is: spelers kunnen hun uitrusting en personage aanpassen en levelen.

Daarnaast biedt Blades de mogelijkheid om een dorpje te bouwen en de dorpen van andere spelers te bezoeken. Het spel krijgt verscheide modussen: Abyss (roguelike), Arena (twee spelers tegen elkaar) en Town, de hoofdmodus.

Spelers kunnen zich aanmelden voor een early access-versie van Blades.

RAGE 2 KOMT UIT IN LENTE 2019

Bethesda heeft tijdens zijn E3-persconferentie bekendgemaakt dat Rage 2 in het voorjaar van 2019 verschijnt.

Ontwikkelaars id Software en Avalanche Studio hebben bovendien nieuwe gameplaybeelden laten zien van de post-apocalyptische shooter. De trailer bevestigt dat Rage 2 net als zijn voorganger een openwereldgame wordt. Spelers stappen in de schoenen van Walker, de laatste Ranger van de Wasteland. Te zien is hoe hij het opneemt tegen een bende van bont gekleurde bandieten en daarmee een speciale kracht gebruikt om een vijand tijdelijk in de lucht te laten zweven.

DOOM ETERNAL IN DE MAAK BIJ BETHESDA

Het vervolg op de in 2016 uitgekomen reboot van Doom bevat volgens Bethesda twee keer zoveel vijanden en laat hel ook op aarde plaatsvinden. Volgens het bedrijf zitten er ook veel nieuwe features in, al werd niet gemeld wat voor features.

Doom 2 wordt op QuakeCon in augustus volledig onthuld. Tot die tijd is er nog geen verdere informatie. Zo is er geen releasedatum en is het ook niet bekend naar welke platformen Doom Eternal komt. De vorige game is verkrijgbaar op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Switch.

CONSOLEVERSIES ELDER SCROLLS LEGENDS IN DE MAAK

Bethesda werkt aan consoleversies voor het digitale kaartspel Elder Scrolls Legends. Dat heeft de uitgever laten weten tijdens de E3-persconferentie.

Tegelijk krijgt het kaartspel volgend jaar een vernieuwde interface en graphics. Wanneer de consoleversies verschijnen heeft Bethesda nog niet bekendgemaakt.

Bethesda laat weten dat de kaartcollectie van spelers synchroniseert op alle platformen. Elder Scrolls Legends wordt na Doom en Skyrim de derde Switch-game van Bethesda.

Legends is een van de weinige digitale kaartspellen die op consoles te spelen zal zijn: concurrenten Hearthstone en Shadowverse zijn niet beschikbaar op deze platformen.

Bethesda toonde tevens een nieuwe trailer voor Elder Scrolls Legends.

PREY KRIJGT VANDAAG MOONCRASH-DLC, DEZE ZOMER EEN VR-VERSIE

Voor Prey is vandaag de Mooncrash-dlc uitgebracht en ontwikkelaar Arkane Studios werkt daarnaast aan een vr-versie van de shooter. Dit heeft de studio bekendgemaakt tijdens de E3-persconferentie van Bethesda.

In Mooncrash is het de bedoeling om uit een maanbasis te ontsnappen. Elke keer dat dit mislukt, herstart de simulatie met andere vijanden en buit. De dlc is te spelen met verschillende personages, die elk unieke vaardigheden bezitten. Tegelijkertijd met de dlc heeft Arkane Studios een update doorgevoerd die een New Game Plus, Survival-modus en Story-modus toevoegt aan de shooter.

Arkane Studios is van plan de vr-versie van Prey deze zomer uit te brengen. Deze bevat bovendien de Typhon Hunter-modus. In deze multiplayermodus neemt een mens het op tegen een team van mimics, die zich kunnen vermommen als alledaagse objecten.

WOLFENSTEIN YOUNGBLOOD ONTHULD, KOMT IN 2019 UIT

Wolfenstein Youngblood verschijnt in 2019. De Wolfenstein-game speelt zich af in Parijs, waar de tweelingdochters van William 'BJ' Blazkowicz vechten tegen nazi's in 1980.

Youngblood is zowel alleen als in co-op te spelen, laat Machinegames weten. Net als de voorgaande Wolfenstein-games van Machinegames speelt Youngblood zich af in een alternatieve tijdlijn waarin de nazi's de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen.

Tevens kondigde Bethesda Wolfenstein Cyberpilot aan: een vr-game die op een nog onbekende datum naar vr-platforms komt. Pete Hines voegt hieraan toe dat het de bedoeling van Bethesda is om het motto 'fuck nazi's' naar ieder mogelijk platform te verspreiden.

En dan nog dit...

"Hoe mooi kan E3 zijn. Bethesda laat zien dat ze voor al zijn fans wat heeft. De start met Rage 2 was niet enorm sterk (waarom beginnen met een artiest?), maar gaandeweg werd het steeds beter. Als de show afgesloten was na Fallout 76 was het prima geweest, maar de aankondigingen van ES: Blades, Starfield en TES VI zorgden er bij mij voor dat ik de show een heel stuk toffer vindt. Games voor dit jaar, volgend jaar en wat moois verder aan de horizon. Puik werk Bethesda!" - Wes Rijckaert

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Lekker!! Ik kan niet wachten om Skyrim om m’n koelkast te spelen.
  • Die starling heb ik zeker even gemist vannacht

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren