1. Assassin's Creed Odyssey-map is grootste in de franchise

Assassin's Creed Odyssey-map is grootste in de franchise

Ook is er meer bekend over zeegevechten en het einde

In een interview met GamingBolt vertelt game director Scott Phillips meer over Assassin's Creed Odyssey. Onder andere vertelt hij over de grootte van de map en de zeegevechten.

Toen GamingBolt vroeg over de grootte van de map vertelde Phillips het volgende: "Het is de grootste map die we tot nu toe gebouwd hebben. Er is veel zee aanwezig en zeegevechten gaan weer naadloos over in de rest van de gameplay. Er is dus zowel ter land als ter zee veel te verkennen. De game zit vol plekken om te ontdekken, mensen om te vinden, verhalen om te beleven en quests."

Assassins Creed Odyssey
Een map van Griekenland in Assassin's Creed Odyssey

Zeegevechten

Net zoals Assassin's Creed Rogue en Assassin's Creed 4: Black Flag zal Assassin's Creed Odyssey weer zeegevechten bevatten. Spelers kunnen volgens GamingBolt "bijna iedereen" inhuren als crewleden voor het schip en het is mogelijk vijandelijke schepen te laten zinken door ze te rammen.

Op Twitter wordt nog meer uitleg gegeven over hoe Odyssey de zeegevechten vernieuwd heeft. Zo zijn er veel upgrades beschikbaar voor het schip en is het mogelijk crewleden ook op het land te gebruiken om vijanden af te leiden. Met de vaardigheid 'call to arms' is het zelfs mogelijk je crew te laten vechten tegen npc's. Ook is er een dynamisch weersysteem aanwezig.

Assassins Creed Odyssey
Het schip in Assassin's Creed Odyssey

Verschillende eindes

Ubisoft vertelt ook dat het einde afhangt van de keuzes die gemaakt worden tijdens het spel. Veel details willen ze daar echter niet over kwijt. Als antwoord op de vraag of beslissingen invloed hebben op het einde vertelde het bedrijf het volgende: "Ja. We willen echter nog niet teveel weggeven over hoe dialoogopties een impact hebben op het verhaal, want dat moeten spelers zelf ontdekken. Zijmissies hebben ook uiteenlopende eindes."

Ook laat Ubisoft weten dat er een boek zal komen met Kassandra in de hoofdrol. Het einde van dit verhaal komt echter niet per se overeen met het einde van de game, omdat spelers zelf een pad kunnen kiezen.

Tenslotte wordt bekendgemaakt dat alle fysieke kopieën van Assassin's Creed Odyssey twee voorkanten hebben. Fans kunnen kiezen tussen Alexios of Kassandra op de cover van hun doosje door deze om te draaien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • De grootte doet er niet toe, het gaat erom wat je ermee doet…
 • @That Mr Awesome

  Precies ! Bij de vorige was er veel zand en nu zie je vooral water…
 • Krijgen ze snel voor elkaar, in minder dan een jaar. Copy…nog wat.
 • @Richh ze zijn al langer dan een jaar bezig met deze game hoor. Na syndicate zijn ze als het goed is aan deze game gaan werken. Dit deel is door een andere studio gemaakt als die van origins.
 • @ert64

  Ze zijn inderdaad gelijk na AC Syndicate begonnen aan AC Odyssey en ze zijn dus al 3 jaar bezig met deze game. Het is dan ook zeer zeker zoveel meer dan wat copy-paste werk.

  Maar ik kan die mensen die dat wel denken het niet kwalijk nemen, ze kunnen er niks aandoen dat ze nog steeds denken dat het 2014 is en het in is om AC te haten :P ;)
 • @Meta_coola
  Jij met je "AC haten" altijd, hou toch op man. Elke keer als iemand een normale reden geeft waarom AC niet meer goed is in hun ogen wordt het helemaal zwart voor je ogen volgens mij. Sinds dat je hebt gezegd dat een AC goed te spelen was na 4 maanden en dus geen probleem was, ben je totaal niet meer geloofwaardig. Zielig gedoe altijd om meteen weer in de verdediging te schieten. Gadverdamme
 • Black Flag had ook het grootste speelveld in de serie, en ook die bestond voor minstens de helft uit water. Odyssey's speelveld zal vast groter zijn dan van de meeste in de serie, maar het moet wel in perspectief geplaatst worden.
 • Als het net zo rijkelijk en gevarieerd gevuld is als die van Origins dan zeg ik all is good. Want origins had een bijna perfecte balans van grote map en gevulde map.
 • @Meta_coola

  Dat zeg jij wel, maar hoe ik veel Ubisoft-games ervaar (met name gebaseerd op de Far Cry serie) is dat het vol is geplempt met nutteloze collectables. Dat is weliswaar gevuld, maar heeft praktisch nul toegevoegde waarde. Een game als The Witcher 3 doet dit veel beter. Ik weet dat ze zich daar nu veel door laten inspireren, maar ik verwacht niet dat Ubisoft opeens dat niveau kan benaderen.
 • @That Mr Awesome

  Origins heeft dat niveau al bijna bereikt. De domme collectables zoals veren etc zijn in ieder geval helemaal weg.
 • @Meta_coola Nahh er zit een degelijk verschil in het niveau van Witcher 3 en AC Origins. Witcher is nu heel goedkoop. Probeer maar zou ik zeggen
 • @mightybundy

  Die heb ik gespeeld qua side quests en content en kwaliteit van de map staan erg dicht in de buurt ( met the witcher 3 net ietsjes beter imho)
 • @Meta_coola
  Maar natuurlijk
 • @Meta_coola
  Schei toch uit man, die side quests van Origins zijn echt vele malen slechter dan die van de Witcher. Bij origins doe je constant hetzelfde maar dan op een andere locatie.
  Veel meer dan dingen slopen, gasten killen en escorten is er niet.
  Witcher is niet ietjes beter maar véél beter.
  Daarnaast heb je bij origens rechtonder in de map twee a drie sectoren waar letterlijk maar één ding te vinden is. Ja zo kan ik ook wel een "grote" spelwereld creëeren.
 • Het varen en vechten met de schepen vond ik geweldig in blackflag. Benieuwd of deze game dat kan evenaren.
 • Lekker makkelijk, gewoon de skins gebruiken van skulls n bones en ass creed origins .
 • Ziet er leuk uit. Alleen hoop ik dat de framerate wel wat beter wordt tegen de release, want op de meeste gameplaybeelden zie je toch wel wat framedrops en bugs. Origins was leuk, en als dit meer van hetzelfde wordt, ben ik zeker van de partij!
 • Tsja alleen AC 1 en Black Flag vind ik leuk, dus misschien kan dit wat worden. Wel gezegd te hebben dat ik het laatste deel niet heb gespeeld alleen een stuk gezien bij een maat. Leek me toen wel leuk, maar nooit de drang gehad de game te halen.

  Eigenlijk heb ik dat met veel Ubisoft titels. Het lijkt me wel leuk, maar om dan echt een game te halen gebeurd bijna nooit. Ja Rayman Legends en Far Cry Primal bevielen mij goed en dat zijn ook een beetje de uitzonderingen.
 • Ben zowiezo al benieuwd naar deze game, heb er zin in!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren