1. Dice onthult eerste details en releasedatum voor Battlefield V

Dice onthult eerste details en releasedatum voor Battlefield V

Terug naar WO2

Dice heeft aangekondigd dat Battlefield V teruggaat naar de Tweede Wereldoorlog en in oktober in de winkels ligt. InsideGamer woonde eerder een evenement van EA bij om alvast wat details te verzamelen. Hieronder vind je de belangrijkste punten die de ontwikkelaars daar uit de doeken deden.

De Zweedse ontwikkelaar heeft bekendgemaakt dat Battlefield V nieuwe verhalen moet gaan vertellen uit de Tweede Wereldoorlog. Net als in Battlefield 1 bestaat de singleplayer-campagne uit verschillende War Stories die een verhaal vanaf verschillende locaties in de wereld vertellen. Onder andere Noorwegen, het Franse platteland, de woestijn van Noord-Afrika en Rotterdam worden als maps genoemd.

Battlefield V

Grand Operations

Het gebruik van de Nederlandse stad wordt gedemonstreerd door middel van de nieuwe modus Grand Operations. Deze nieuwe manier van spelen staat los van terugkerende modi als Conquest met 64 spelers, Team Deathmatch en Domination en bouwt voort op de bekende Operations-modi. Grand Operations biedt een strijd verdeeld over vier fases, die dagen worden genoemd, met ieder eigen regels en map layouts.

In het voorbeeld dat werd omschreven, moeten spelers op de eerste dag uit een vliegtuig boven Rotterdam springen en luchtafweergeschut uitschakelen. De prestaties tijdens deze fase hebben direct invloed op de dagen die hierna volgen. Wanneer het niet lukt om de missie te behalen, worden meer vliegtuigen neergeschoten en zijn er op de tweede dag vervolgens minder soldaten (spawns) beschikbaar. Tijdens de derde dag navigeren spelers door een verwoest Rotterdam. Wanneer een van de teams deze derde dag met gemak overheerst, is de Grand Operation afgelopen. Bij een gelijke strijd start dag vier en de ‘Final Stand’ waarin spelers een enkel leven hebben en niet kunnen respawnen. Elke Grand Operation is overigens tijdelijk beschikbaar en biedt unieke beloningen.

Battlefield V

Gameplay

Spelmechanieken in Battlefield V zijn op meerdere vlakken aangepast. Een van de pijlers van Dice is het verhogen van realisme in animaties. Zo botsen soldaten nu tegen muurtjes als ze aan komen rennen, kunnen ze zichzelf snel op de grond werpen en glijden ze weg bij het stappen op een een stapeltje stenen. Tevens is de vernietiging van gebouwen verbeterd, zodat elementen als locatie en momentum invloed hebben op de wijze van verwoesting. Het gevoel van realisme wordt verder opgewekt door een schaarste in ammunitie. Spelers moeten bewuster omgaan met hun voorraden en slimme keuzes maken om hun missie te laten slagen. Wapens zijn in Battlefield V beter te voorspellen. Dice geeft tevens aan dat het patroon van de terugslag per wapen minder willekeurig wordt en dat gevorderde spelers hierdoor efficiënter kunnen worden met hun lievelingswapens.

Battlefield V

Squads

Het gebruik van squads is een andere pijler in Battlefield V. Spelers zitten altijd in een squad, tenzij expliciet wordt aangeven alleen te willen spelen. Iedereen kan een squadgenoot weer tot leven wekken, ook als er niet als Medic wordt gespeeld. Tevens is het mogelijk om spelers die down zijn weg te slepen van een hectische plek om ze achter beschutting weer tot leven te kunnen wekken. Squads verdienen gezamenlijk punten waarmee gezamenlijke beloningen als voertuigen, rookgordijnen en een krachtige V1-raket worden ontgrendeld. Met een aparte co-op modus genaamd Combined Arms leren spelers in een squad spelen door middel van procedureel gegenereerde missies. Alle gemaakte progressie is van toepassing op zowel de singleplayer, multiplayer als de co-op.

EA heeft gekozen om geen Premium Pass aan te bieden voor Battlefield V, waardoor de community niet meer wordt gesegmenteerd door losse map-packs. Leden van Origin Access en EA Access kunnen Battlefield V vanaf 11 oktober spelen. Vervolgens verschijnt op 16 oktober de Deluxe Edition en is op 19 oktober de standaard versie van de game beschikbaar. Een open bèta staat op de planning, die eerder toegankelijk is voor diegenen die pre-orderen.

Meer informatie wordt gedeeld tijdens de EA Play-presentatie tijdens E3 2018.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Heel vet dat Nederland in het spel is verwerkt. Maar aan de andere kant is de reden waardoor het überhaupt mogelijk is wel weer triest. (WOII)
 • Hyppeeee
 • Progression based loot boxes incoming… Ik ben benieuwd wat EA nu weer heeft bedacht.

  Trouwens, wat een hoop reacties weer op dit soort berichten. Het lijkt wel een beginnende website. Normaal hadden hier honderd reacties moeten staan, minimaal.
 • InsideGamer jullie zijn nog een paar dingen vergeten,
  tides of war,
  cusmomization op de wapens, voertuigen en personages. De oude vertrouwde wapen cusmomization uit BF4 is terug.

  Fortifications: je kunt nu bunkers opknappen, zandzakken , barbed wires plaatsen. Etc etc.

  Ik kijk er in ieder geval naar uit. Heb er zin in .
 • @CloneTrooper Voor Tides of War ben ik bang. Ik ben bang dat het niet cosmetics only wordt.
 • Hu een vrouw in de hoofdrol in ww2? Jammer dat bf V zo onrealistisch is dan…
 • @rippert Ja inclusive gezeik natuurlijk. Niet dat er geen enkele vrouw in WW2 heeft gevochten.
 • @rippert
  Waarom zouden er geen vrouwen gevochten hebben in WW2? Percentueel uiteraard minder, maar er waren er zat.
 • @Gaaiz

  Omdat er maar 16 vrouwen aan Amerikaanse kant zijn gesneuveld in ww2. Daarom vind ik het vrij onrealistisch. Maar goed speel zelf BF voor de multiplayer dus zal mij niet zoveel interesseren. Maar denk wel dat zich er veel mensen aan zullen storen en het wel eens impact kan hebben op de verkoopcijfers.
 • @rippert

  Ongetwijfeld dat er weinig vrouwen hebben meegevochten in WW2. Maar als het je al stoort als een vrouw een van de hoofdrollen speelt…waar maakt men zich tegenwoordig druk om?
 • @rippert
  16 Vrouwen aan Amerikaanse kant inderdaad. Hier gaat 't echter om soldaten, waar voor gevechtseenheden alleen mannen werden gekozen. Vrouwen uit Amerika werden of hospik of gingen de fabriek in.
  Hier gaat 't om verzetsstrijders in bezet gebied, waar het een stuk logischer (en "toegestaan") is om te vechten. Nog steeds zullen dit natuurlijk veel meer mannen zijn, maar de vergelijking met een betaald leger gaat niet op.
  Wat ik wél onrealistisch vind is de Michael Bay achtige explosieve trailer, waar soldaten en tanks ongecoördineerd alle kanten op vliegen. Inclusief hoe vrouwen worden getoond. Maar met een realistische trailer worden waarschijnlijk minder mensen getriggered om de game te halen.
 • @rippert

  Als er geen vrouwen erin zitten gaan mensen daar weer over zeiken.
  mensen hebben altijd wat te janken helaas
 • @rippert Wanneer was Battlefield realistisch?
 • @Heer Mida nou bf1942 en vietnam waren toch iets realistischer dan waar ze nu mee aankomen.
 • @darkgrim Dan heb je het wel over iets van zo'n vijftien jaar geleden.
 • Nog nooit zo'n teleurstellende battelfield trailer gezien.
 • @Mr. Grand het nadeel is dat je geen gameplay zag. Het leek meer op een movie trailer. Maar de info op de show was geweldig. Ik kan niet wachten op de EA play voor echte conquest gameplay
 • De (verbeter)punten in de game spreken mij erg aan,maar helaas een teleurstellende trailer.
 • Ik ben nu al klaar met die wo1 en wo2 games. Heb daar sowieso weinig mee gehad. Wacht wel tot er weer een hedendaagse battlefield komt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren