1. Beste game E3 2018 #5 - Super Mario Party vs. Dragon Quest 11

Beste game E3 2018 #5 - Super Mario Party vs. Dragon Quest 11

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn. De vijfde ronde!

Super Mario Party

Releasedatum: 5 oktober 2018

Platform: Nintendo Switch

Een van de verrassingen van de Nintendo Direct was Super Mario Party voor de Switch. In een vernieuwde versie van het bordspel kun je het tegen drie anderen opnemen in tachtig verschillende minigames. Dice Blocks moeten de traditionele modus volgens Nintendo een diepere strategische laag geven, al is nog niet bekend hoe. Wel is getoond hoe twee Nintendo Switch-systemen kunnen fungeren als één speelveld middels Toad’s Rec Room. Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om van het ene naar het andere scherm te rijden in een tankminigame. Ook kun je coöperatief tegen een ander duo strijden en voegt de game voor het eerst binnen de serie een onlinemodus toe in de vorm van Mariothon. Al met al lijkt er genoeg content in de nieuwe Mario Party te zitten en is de Switch aankomende oktober een leuke partygame rijker.

Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age

Releasedatum: 4 september

Platform: PS4

Dit jaar werd bevestigd dat Dragon Quest 11 in september eindelijk verschijnt. Hoewel de E3-trailer vooral draait om het verhaal, is bekendgemaakt dat je de semi-open wereld van de game zowel te voet als te paard kunt verkennen. Dragon Quest 11 is iets toegankelijker gemaakt voor de nieuwkomer, hoewel de game nog steeds vol zit met diepere strategische lagen. Beurten tijdens gevechten zijn nu verdeeld over personages, in plaats van teams, en spelers kunnen weer kiezen uit een flink aantal vaardigheden. Dragon Quest 11 wordt het eerste moderne deel sinds jaren, en dat is eigenlijk het enige dat telt.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Extreem makkelijke keuze, Dragon Quest XI op ghost of Tsushima na de beste game van de E3 imho.
 • @Meta_coola

  Ben ik met je eens maar ik stemde net op DQXI en zag dat het overgrote deel Mario party had gestemd. Dus blijkbaar vind niet iedereen dat.
 • @watashi wa maurice desu.

  Er is ook niks mis met Mario party, maar voor mij persoonlijk is het altijd J-RPG >>>>> party games. En gelukkig staat het geluk een keer aan mijn zijde en is DQ XI aan het winnen.
 • @Meta_coola

  Hahaha ik had ook dragon Quest gestemd maar toen was die niet aan het winnen. Nu ondertussen wel.
  Mooi, Mario party kan nooit de game van de E3 zijn. Dat is Ghosts of Tsushima.
 • @watashi wa maurice desu.

  Niet dat het gaat gebeuren ( want daar is DQ XI te niche voor) maar van mij mag de eindbattle gevochten worden door Ghost of Tsushima en Dragon Quest XI.
 • Mario natuurlijk
 • Voor mij is DQXI boven Super Mario party.
  Maar dat was niet perse een makkelijke keuze, want ik heb altijd veel plezier aan de GameCube Mario parties, dus ik verwacht ook een hoop van Mario.
 • Dragon Quest heb zelf helemaal niks met Mario Party.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren