1. Beste Game E3 - Rematch #15: Anthem vs The Division 2

Beste Game E3 - Rematch #15: Anthem vs The Division 2

Scherpe bezoekers hebben terecht opgemerkt dat Resident Evil 2 Remake twee keer in een E3 Battle voorbij is gekomen. Dat komt omdat de lijst op het laatste moment redelijk is omgegooid en dat is niet helemaal goed gegaan. Onze hele oprechte excuses daarvoor!

Hoe dan ook is het pijnlijke feit (nou ja, laten we vooral niet te zwaar tillen aan deze verkiezing met een knipoog) wél dat Resi er dus al uit lag. Maar dat betekent niet dat The Division 2 dan alsnog door is, want eigenlijk moest die game het opnemen tegen Anthem. En dat gaan we dus alsnog doen. De winnaar van deze strijd gaat het tegen Devil May Cry 5 opnemen (op verzoek: zie bracket).

Anthem


Relasedatum: 22 februari

Platform: PS4, Xbox One, pc

Vorig jaar gooide EA hoge ogen met Anthem, de online shooter-rpg van Bioware. Dit jaar toonde de ontwikkelaar eindelijk meer gameplay, waarin wordt gedemonstreerd hoe de game daadwerkelijk speelt. Vanuit een AT-AT-achtig voertuig stellen spelers hun Javelin-pak samen en duiken ze de levendige wereld van de game in om in teams van vier verschillende missies uit te voeren om de wereld stabiel te houden. Verschillende vaardigheden van de vier Javelins complementeren elkaar, wat het mogelijk maakt combinaties uit te voeren die significant meer schade doen dan de individuele kogels, raketten en ander zwaar geschut. Als co-op-game ziet Anthem er ontzettend leuk uit, maar wat het verhaal betreft zijn we nog niet overtuigd. Zoals het er nu op lijkt krijgen spelers na elke missie een tussenfilmpje met verschillende personages te zien, maar we zien het liever meer verweven in de gameplay.

The Division 2

Releasedatum: 15 maart 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

The Division 2 speelt zich lang nadat het dodelijke virus zich over de wereld heeft verspreid af en heeft Wahsington D.C. als thuislocatie. De Amerikaanse hoofdstad wordt geregeerd door brute bendes en als nobele agent is het jouw taak om de orde terug te brengen in de stad. Dit tweede deel is in veel opzichten zeer vergelijkbaar met het eerste deel, maar bevat meer variatie binnen de groenere wereld en meer opties om jezelf te specialiseren. Spelers kunnen bijvoorbeeld kiezen uit drie speelstijlen, met bijbehorende krachtige wapens die goed van pas komen tijdens traditioneel pittige eindbaasgevechten. Qua content lijkt de game ook flink uit te pakken, met speciale co-op-missies en raids zelfs bij lancering.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik doe niet mee met deze ronde. Beide games spreken mij niet aan
 • @Meta_coola

  #metoo
 • @Meta_coola Beiden zijn gewoon awesome…
 • @HC-freak

  Sorry maar ik vind games die de nadruk op multiplayer zetten bij definitie al meh. Geef mij maar een game die de nadruk 100 % op singleplayer zet.
 • The Division 2.
  Gratis jaar aan content, ze leggen de nadruk behoorlijk op dat ze dingen hebben verbeterd ten opzichte van deel 1, en ze willen een multiplayer ervaring bieden met de optie dat je ook gewoon solo kan(was ook in deel 1, maar alsnog).
  Gewoon toppie.

  Anthem daarentegen….ik hoop dat het niet de dood van BioWare wordt omdat het zo erg gaat floppen, hoop ik. Want 22 februari komen sowieso 2 betere games uit naar mijn mening, misschien wel 3.
 • Twee games die ik wellicht voor de co-op experience ga halen. Bij The Division verwacht ik verbetering, waar ik bij Anthem nog weinig weet.. Voor nu de eerste dus.
 • Ondanks dat ik the division niet gespeeld heb ga ik toch voor the division 2. Krijg daar steeds meer zin in.
  Anthem doet mij niet zoveel.
 • @pe-ah Anthem is gewoon de shit,duidelijk
 • Ik wil vooral even kwijt dat jullie vergevingsgezindheid in ieder geval fijn is. Het was nogal een opgave een hoop dingen door elkaar te doen. Maandag hervatten we de laatste rondes.
 • @DMons

  Ach ja iedereen kan wel eens een aantal fouten maken en zoals in bijna elke inleiding van deze battles word gezegd het is "wedstrijd" met een knipoog. Ik neem aan dat mensen dan toch ook echt niet serieus boos zijn over de uitkomsten van deze battles etc.
 • Kan gewoon niet kiezen tussen deze 2.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren