1. Fallout 76 aangekondigd door Bethesda

Fallout 76 aangekondigd door Bethesda

In Vault 76, our future begins

Gisteren werd er door Bethesda gehint naar een aankondiging voor een nieuwe Fallout-game. Na een vrij nutteloze livestream van zo'n 24 uur verscheen studiobaas Todd Howard en introduceerde ons aan de nieuwste aanwinst voor de franchise: Fallout 76.

Momenteel is er nog weinig bekend over de game. Wat we wel weten is dat Fallout 76 zich waarschijnlijk gaat afspelen in de Amerikaanse staat West-Virginia. In de trailer horen we namelijk het nummer Take Me Home, Country Roads van John Denver en zijn er in FalIout 3 en Fallout 4 logs te vinden waar wordt gesproken over Vault 76 in West-Virginia.

In het Fallout universum werd door het bedrijf VaultTec in de aanloop naar een nucleaire oorlog schuilkelders gebouwd over de gehele Verenigde Staten, die uiteindelijk niet als schuilplek dienden, maar als plek voor het bedrijf om experimenten uit te voeren.

De referenties uit de voorgaande games vertellen ons eigenlijk alleen dat Vault 76 een zogenaamde 'control vault' is, een schuilkelder waarin geen experimenten werden uitgevoerd om het verschil met andere vaults te kunnen meten. De deuren van deze control vaults zouden na een bepaald aantal tijd (in het geval van de schuilkelder in Fallout 76 zo rond de 20 jaar) zich openen zodat degenen de wijde wereld in konden gaan. Daarmee wordt Fallout 76 de eerste game in het Fallout universum dat niet begint in een vault waarin een experiment wordt uitgevoerd of iets anders mis gaat.

In de teaser zelf worden we rondgeleid in de vault, zien we een poster met 'Reclamation Day' (dag van de terugroeping' en zien we op het laatst een Vault Dweller en zegt een stem 'In Vault 76, our future begins.'

Bethesda heeft nog geen verdere informatie over de game vrijgegeven, wel heeft zegt Jason Schreier van Kotaku dat hij uit bronnen heeft vernomen dat het een online game wordt en dat fans van de serie die een game zoals voorgaande verwachten dat idee alvast kunnen vergeten.

Bethesda geeft volgende maand hun vierde E3-presentatie. Rage 2 hebben ze ook al aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Heerlijk de tijd voor de E3! Meer en meer nieuwtjes. Deze heeft ook zeker mijn interesse gewekt!
 • En ik maar wachten op een nieuwe Elder Scrolls…
 • @MythicZ
  Hier nog één…
 • Is het niet wat te snel? Aangezien falout 4 niet super speelde op launch en vele maanden erna nog steeds niet. Heb het over de console versie btw:

  Wacht ook liever op een elder scrolls.
 • @masters007

  Zie het gewoon als een soort New Vegas voor Fallout 4.
  Dit is ook vooral gemaakt door BGS Austin wat voorheen Battlecry Studios was, ze zijn waarschijnlijk ook al bezig met deze game sinds 2015 en ze lijken assets uit Fallout 4 te gebruiken.
  Misschien gaat het ook om een online game, aangezien Bethesda laatst solicitaties deed voor serverprogrammeurs. Maar ik denk dat dat meer over één van de nieuwe IPs gaat waar BGS Maryland aan werkt.
 • Lees ook geruchten over dat het niet om de opvolger gaat van deel 4, maar een soort online game
 • @okidokie dat zou een teleurstelling zijn zeg…
 • @masters007

  Zijn inderdaad geruchten daarover ja.
  Maar kan ook gaan om online toevoegingen in de game, dat je samen Virginia opnieuw opbouwd of iets dergelijks.
 • Wat was het toch heerlijk door die Fallout4-wereld te lopen en nieuwe dingen te ontdekken. Alleen jammer dat alles wat je daar deed niet werd onthouden en missies (vooral van Preston met zijn 'there is another settlement that needs your help') steeds saaier werden na verloop van tijd.
 • Ik denk dat BGS Maryland ook Starfield gaat tonen op deze E3.
  BGS Austin werkt vooral aan deze game, dus ja. - Deze studio was kort hiervoor nog Battlecry Studios, maar deze werkte sinds 2015 aan een 'ander project' wat dus Fallout 76 blijkt te zijn.
 • Fallout 5 kan nog steeds….
 • Yes. Dit wordt echt fucking vet!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren