1. Call of Duty: Black Ops 4 krijgt mogelijk battle royale-modus

Call of Duty: Black Ops 4 krijgt mogelijk battle royale-modus

Om het mogelijke gebrek van een singleplayercampagne op te vangen

Het aankomende Call of Duty: Black Ops 4 krijgt misschien een battle royale-modus om het gebrek aan een singleplayercampagne op te vangen.
Dat meldt Charlie Intel. Volgens de site wordt de modus los ontwikkeld door Raven Software, dat jaarlijks meehelpt met de ontwikkeling van de Call of Duty-games. Sinds de releases van PlayerUnknown's Battlegrounds en Fortnite is het een van de populairste genres die er is.

Anonieme bronnen melden daarnaast aan Polygon dat de game zonder singleplayercampagne lanceert. Dit zou komen omdat ontwikkelaar Treyarch er niet genoeg tijd voor heeft. Daarom zou de studio zich richten op het uitbreiden van de multiplayer en de Zombies-modus. "Volgens een bron zou er extra nadruk gelegd worden op coöperatieve modi ter vervanging voor de typische singleplayer campagne.

Call of Duty: Black Ops 4 wordt op 17 mei onthuld in een livestream. Dan wordt duidelijk hoeveel van bovenstaande informatie correct is. De game zelf moet op 12 oktober verschijnen op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

"Een battle royale-modus in Call of Duty zou niemand verrassen en een slimme zet zijn van Activision. Maar geen singleplayercampagne is toch wel even wennen. Op zich is het geen onoverkoombare actie, aangezien de CoD-games vooral om de multiplayer draaien. Toch ben ik benieuwd naar de reactie van gamers als dit blijkt de kloppen." - Michel Musters

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • 'Anonieme bronnen melden daarnaast aan Polygon dat de game zonder singleplayercampagne lanceert. Dit zou komen omdat ontwikkelaar Treyarch er niet genoeg tijd voor heeft.'

  Gvd, wat slecht! Hahaha! :'D
 • Dit is inderdaad niet mooi. Komt er later alsnog een single player mode? Dit is voor Activision natuurlijk even aftasten hoe er gereageerd gaat worden op het schrappen van de single player mode, met de meest verkopende CoD reeks.
 • @CerandoX.nl enerzijds, de SP is vaak toch kort en kut, anderzijds vind ik niet dat er 60 EUR gevraagd kan worden. Dat laatste gaan ze toch doen gok ik zo.
 • SP is COD is sowieso kut. Is niet nodig. Het is een multiplayer game.
 • Hmm, als het een campaign zou zijn als die van BO of BO2 zou ik het zeer jammer vinden, want die waren echt goed. Als het vergelijkbaar zou zijn met BO3 kan ik het missen als kiespijn.

  Wel fijn dat de focus meer op MP en Zombies ligt, ik ben weer vooral hyped voor de zombies! En als dat uitgebreider wordt met meer content kan ik dat alleen maar toejuichen :D
 • Die campaing van BO3 vond ik ook niks aan en heb ik niet eens uitgespeeld. Laat ze inderdaad maar meer focus op MP en Zombies leggen!
 • Blijkbaar ben ik hier één van de weinigen die CoD wel deels speelt om de singleplayer. Vind het altijd wel vermakelijk, beetje als een popcorn game zou je kunnen zeggen. Ondanks dat het verhaal van BO3 niet heel sterk was, vond ik juist het 4 player co-op punt wel sterk en zou dat graag weer terug zien (in meer games though). Battle Royale modus kan ik missen als kiespijn. Wel fijn dat ze nog meer aandacht besteden aan zombies, altijd leuk.
 • @JaslanNL oh ik speel hem ook altijd wel, maar die vam BO3 trok me niet. Die van infinite warfare en advanced warfare vond ik weer erg vermakelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren