1. Call of Duty: Modern Warfare-tips voor de multiplayer
Call of Duty: Modern Warfare
72% hot!
1 member volgt dit
1 member wil dit
6 members hebben dit

Call of Duty: Modern Warfare-tips voor de multiplayer

Tijd om je K/D te verdubbelen

Call of Duty: Modern Warfare speelt behoorlijk anders dan voorgaande delen en wellicht heb je soms veel moeite met kills maken of met überhaupt in leven te blijven. Maar vrees niet: om je een handje te helpen hebben we een aantal handige tips om beter te worden op een rij gezet.

Stop met sprinten

Eigenlijk is deze tip van toepassing op elke Call of Duty-game, maar in Modern Warfare is het belangrijker dan ooit: stop met rondsprinten over de map. Voor ons gevoel duurt het haast een halve minuut voordat je vanuit een sprint door het vizier van je wapen kijkt, en dan ben je al lang en breed neergeschoten. De beste tactiek is dus op normale snelheid rondlopen, door je vizier elke hoek en mogelijke nederlaaglocatie checken en alleen sprinten als je het echt nodig hebt. De tactical sprint, die je inzet door tweemaal de linkerstick in te drukken, is fantastisch om snel even naar dekking te sprinten.

call of duty modern warfare

Check de geluidsinstellingen

Voetstappen zijn ontzettend luid, dus met een headset spelen is een must. Dat is voor de gemiddelde gamer bekende kost, maar waar niet iedereen bij stil staat is dat je het geluid van de game naar wens kunt afstellen om voetstappen beter te horen. Het muziek- en dialoogvolume kun je bijvoorbeeld gerust wat naar beneden schroeven, terwijl je de effecten op maximaal zet. Ook zijn er verschillende audiomixen, die je eigenlijk het beste zelf kunt proberen om te kijken welke je voorkeur geniet. Begin echter met boost high, want dat is naar onze mening de beste manier om voetstappen in de omgeving te horen. Anders is boost over het algemeen een prima keuze.

Gebruik de M4A1

Wie de multiplayermodus voor het eerst opstart ziet direct dat de M4A1 de slagvelden domineert. We raden dan ook ten zeerste aan om, in ieder geval tijdens de eerste dertig levels, dit geweer zoveel mogelijk te gebruiken om jezelf niet te benadelen. De Stock M16 Grenadier-barrel en de Commando-foregrip zijn twee onderdelen die daar wat ons betreft niet bij mogen ontbreken. Mocht je toch iets anders willen proberen, dan zijn de Famas (FR 5.56), de Kilo 141 en de MP5 meer dan de moeite waard.

call of duty modern warfare

Verdiep je in onderdelen

Hoewel sommige wapens van zichzelf erg effectief zijn, kunnen de talloze onderdelen van de game je een handje helpen. Weet dus wat elk onderdeel doet, want in feite zijn er maar een paar categorieën die de statistieken van je geweer beïnvloeden. Zo betreft recoil stabilization het zwaaien van je geweer naar links en rechts, zorgt recoil control voor minder opwaartse zwaai en betreft aiming stability de subtiele zwaai als je stilstaat en door je vizier kijkt. Vooral de eerste twee vullen elkaar goed aan.

Verder is er movement speed, wat eigenlijk voor zich spreekt, en aim walking movement speed, wat invloed heeft op hoe snel je naar links beweegt tijdens een vuurgevecht – een behoorlijk ondergewaardeerde factor. Tot slot heb je onderdelen die aim down sight speed aantasten, waar je niet te veel van wilt opgeven, en is bullet velocity vooral belangrijk bij burst-wapens.

Field supplies redden levens

Waar je in Black Ops 4 nog een vlammenwerper uit je achterzak haalde, krijg je in Modern Warfare naar verloop van tijd subtielere bonussen. Deze field supplies kunnen je leven redden als je ze slim inzet. De ammo box is bijvoorbeeld een handige manier om niet zonder kogels te komen zitten als je een punt verdedigt in de modi buiten Ground War, waar je wél punten hebt om uitrusting te vervangen. Een andere goede field supply is Dead Silence, die je een hogere sprintsnelheid en muisstille voetstappen geeft. Dead Silence laadt zo snel op dat je het regelmatig kunt inzetten wanneer je je verplaatst en het is ideaal om achter vijandelijke linies wat kills mee te pakken. Bovendien krijg je een reset als je binnen vijftien seconden iemand neerschiet en kun je in feite oneindig rondlopen als een ninja. Richting level 50 krijg je zelfs de optie om twee field supplies in te zetten.

call of duty modern warfare

Neem campers te grazen

Het is je vast niet ontgaan dat Modern Warfare vol zit met campers: geniepige ‘soldaten’ die je vanuit een hoekje neerschieten. Er zijn gelukkig wat tactieken om deze lafaards te grazen te nemen. Zoals genoemd is Dead Silence een uitstekende manier om vijanden te verrassen. Ook is de perk High Alert fijn op grotere maps, omdat het je een waarschuwing geeft wanneer iemand je vanaf een afstand in het vizier heeft. Verder is het handig om een flashbang-granaat op zak hebben om campers te verblinden en ze veilig te benaderen.

Geef jezelf een rondleiding

De Operators in Modern Warfare roepen van alles en nog wat tijdens het spelen, inclusief waar vijanden zitten, zoals: “Enemy at the broken house!” Soms hebben we geen flauw idee wat er nou wordt bedoeld en gezien de grootte van maps duurt het even voordat je elk hoekje en gaatje kent. Dat is geen probleem, maar het is wellicht de moeite waard om een private match op te starten en gewoon even rond te lopen en maps te analyseren. Behalve Azir Cave dan, want daar hebben we nog steeds geen idee welke van de vijf ingangen wordt bedoeld als er wordt geroepen dat er een vijand zit. Dat is ook het moment dat de totale paniek inslaat.

Call of Duty: Modern Warfare

Pas je loadout aan op Ground War

Mocht je Ground War gaan spelen, vergeet dan niet je loadout aan te passen. Een zeer belangrijke perk is bijvoorbeeld Overkill, die je zoals vanouds twee primaire wapens laat instellen. Dit geeft spelers de optie om een sniper te combineren met een submachine gun, om zowel van een afstand als in gebouwen uit de voeten te kunnen. Een launcher, met name de JOKR, is eventueel ook een handig middel om jezelf te weren tegen de ontzettend sterke voertuigen. Vergeet trouwens niet dat je je loadout gewoon kunt aanpassen tijdens een potje.

Het is oké om een positie in te nemen

We hebben het niet zo op campers, maar eigenlijk is het helemaal prima om een positie in te nemen op de map. Voel je dus niet verplicht om constant van positie te veranderen, want zo zijn de maps eenmaal gebouwd. Dekking zoeken gaat immers uitstekend met de nieuwe mounting-mechaniek, waarbij je de terugslag van een wapen significant vermindert. Denk echter niet dat je onfeilbaar bent achter dekking, want je bent nog prima zichtbaar en dus kwetsbaar voor vijanden die je spotten. Oh, en vergeet de omgeving niet vol te zetten met claymores met de Restock-perk.

call of duty modern warfare

Dit zijn onze tips om beter te worden in Call of Duty: Modern Warfare. Heb je zelf nog handige tips en tricks? En heb je al een tactical nuke behaald? We horen het graag!

Lees hier de review van Call of Duty: Modern Warfare.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben benieuwd naar jullie tips, want los van een paar geweldige uitschieters ben ik in deze game een zeer gemiddelde speler (K/D is letterlijk iets boven de 1, al zit er een stijgende lijn in)!
 • @Jack O
  Mijn K/D is nu 0.96 ofzo valt nog heel erg mee.
  Ik heb net zoals hierboven staat veel moeite met de looplijnen van vijanden en hoe snel ze op je schieten ten opzichte dat ik ze ineens in me vizier heb (vooral de mappen Hackney Yard en Rammaza zijn bij mij om te janken). Dat kan aan mijzelf liggen natuurlijk maar denk ook aan me loadout en dan vooral mijn aiming. Daarnaast was ik ook gewend om als een gek rond te rennen in eerdere spellen. Dan ben je echt altijd te laat.

  Verrassend genoeg gaat bij mij Sniperen wel goed en dat vind ik echt het leukste om te doen. Samen met Overkill en een Shotgun is het genieten. Heb alleen nu nog Stopping Power als Perk die zal nog gewijzigd moeten worden naar Restock.

  Enige wat ik jammer vind aan Missions is dat je het op volgorde moet uitspelen. Heb best veel Shotguns kills gemaakt alleen moet eerst nog de SMG kills maken terwijl ik daar bijna nooit mee speel.

  Als je prestige gaat raak je dan ook je Weapon level kwijt of alleen je normale level?
 • @Snafu9 zover ik weet behoud je gewoon je wapenlevels en kun je verdergaan met attachments verzamelen. Überhaupt heb je geen prestige meer in deze game en kun je na level 55 gewoon doorgaan met grinden.
 • @Jack O
  Wat komt er nu dan na level 55? Telt hij door of krijg je zoals prestige was een nieuw tekentje bij je level? Moet zeggen dat ik zelf ook niet echt oplet bij andere spelers hoe ver hun zijn en of ze de level 55 al zijn gepasseerd.
 • Mijn tip:

  Camp zoals iedereen!
 • @Don Carpaccio Haha, nee!
 • Aim response curve type op Dynamic zetten, ADS low zoom op 0.80 en ook hetzelfde bij high zoom, film grain op 0.00 zetten, world motion blur en weapon motion blur uitzetten. Music volume op 75 zetten en dialoge volume op 50. Laat maar weten of het heeft geholpen bij jullie.
 • @CyberFl Dat van de aim response curve en ADS zoom snap ik de ballen van, maar zal het eens uitproberen!
 • Van een KD van 2.4 op Blackops 4 naar een KD van 0,81 op MW. Ik moet er denk ik nog even inkomen haha.
 • @Robskeee Pff, zo begon ik ook ja. Black Ops 4 speelt echt heel anders.
 • @Jack O Ja, lekker rond rushen met een Cordite zit er niet meer in. Ik moet gewoon die mappen wat beter kennen en minder rond sprinten.
 • @Robskeee
  Werden bij BO4 assists niet meegeteld als kill?
 • Opzicht goede tips. Ik denk alleen dat je ervaring moet opdoen in de game om te snappen hoe het speelt, deze tips zou je dan in je achterhoofd kunnen houden.

  De P90 is een hele goede submachine gun, zou deze gebruiken als je van submachine guns houdt i.p.v. de M4A1.

  High Alert is belangrijker en krachtiger dan Ghost. (Is er eigenlijk een manier om High Alert te counteren?)

  Picadilly Circus en Euphrates Bridge zijn trouwens erg lastige maps. Bij beide maps kun je in een spawn trap worden gedreven. Daarnaast zijn de maps niet eerlijk verdeeld, het team wat aan de beste zijde spawned, wint meestal. Je zou denken dat dit tijdens diverse testen al naar voren zou zijn gekomen, maar goed.

  Bij Euphrates Bridge en C-Spawn zou ik proberen gebruik te maken van de ladders aan de brug en de grote trap te vermijden. De linker trap wordt meestal in de gaten gehouden en via het gat in de muur ga je zeker vrijwel dood. De ladders daarentegen worden meestal minder goed in de gaten gehouden en zo kun je de vijand flanken. Daarnaast zou ik na het spawnen op C gelijk cover zoeken en de meest rechter route nemen bij C-Spawn, weg van de brug. De snipers liggen hier op de loer als de vijand B heeft.
  In tegenstelling tot C-spawn is A-Spawn behoorlijk beschut, vanaf de brug is alleen de rest van het gebied veel beter zichtbaar, dus uitkijken voor snipers. Hier zou ik ook de ladders gebruiken, alleen de grote trap wordt naar mijn ervaring iets minder goed in de gaten gehouden en is vanaf de andere kan minder goed te zien, dus die trap pakken is ook een optie. Daarnaast is B pakken vanaf beide kanten goed te doen, door dicht bij de bus te gaan liggen.

  Bij Picadilly Circus wordt je bij A-Spawn vaak gespawnkilled, hier zou ik gelijk de Garage rechts in gaan en vanaf die kant de vijand proberen te flanken. Bij B komen is soms er lastig, dit moet vanaf de linker kant van A-Spawn. Probeer de Arcade in te komen en ga vanaf daar via de bussen naar de achterkant van het gebouwtje bij B-Spawn, vanaf daar kun je het gebouw met de twee verdiepingen goed in de gaten houden en deze uiteindelijk veroveren. Als je teamgenoten in dat gebouwaanwezig zijn, dan kun je B veroveren.

  Het beste zou trouwens zijn als Picadilly zou worden en daarna de twee straten naast C en A worden opengemaakt, zodat het geen doodlopende staat meer wordt, de vlag van C zou dan verder van B moeten worden verplaatst, deze staan nu heel dicht bij elkaar.

  Daarnaast even goed naar de instellingen kijken, even uitproberen wat je het fijnst vindt spelen.

  Ook zie ik vaak spelers Domination spelen als TDM, help je teamgenoten met het veroveren van de vlaggen…
 • @CerandoX.nl Goeie strategieën wat die maps betreft, ik duik inderdaad vaak de garage in bij Piccadilly .

  Verder kwam ik er gisteren achter dat de P90 ook best wel goed is inderdaad, en High Alert is volgens mij te counteren met Cold Blooded.

  Thanks!
 • De APC's op Groundwar zijn echt het grootste minpunten.
  Voertuigen om je voort te bewegen helemaal prima, maar die bewapende voertuigen zijn zo vermoeiend.
  Dàt en de campers, op die twee punten na is het een aardige game hoor!
 • Ik heb echt het gevoel dat ik slecht ben. gewoon slecht. voorgaande Call of Duty's gewoon een KD van 1.3 ongeveer. nu zit ik op 0.8… ik ren wel heel veel maar als ik dat niet doe duurt het 3 minuten voor ik iemand zie.
 • @leonkwn
  Ligt er maar net aan hoe het potje loopt. Ik heb het expres getest door bij dezelfde map op 1 plek te blijven en de ene keer heb ik maar 2 a 3 vijanden gezien of gedood. Andere potje had ik ze voor het uitkiezen zoveel liepen er rond.

  Daarnaast vind ik de Killcam nog steeds een doorn in het oog. Vooral als je sniper bent. Als je er 2 a 3 dood maakt komen ze alle 3 op je af. Hadden ze daar maar een perk voor dat de vijand die niet meer zien.
 • @Snafu9 ja ligt ook inderdaad aan de tegenstander, ik had gister ook in 7 potjes maar 3 verschillende landen, picadilly , die met de grot en die met die half afgebouwde kerk ofso. ik vind eigenlijk geen ene land chill.

  En ja als sniper is dat inderdaad vervelend de killcam, maar ik speel niet veel met sniper dus ik vind het niet erg:P
 • @leonkwn
  Ik had dat ook in het begin. Ik dacht echt waar begin ik aan dit is niks maar nu vind ik die met die brug wel leuk en nog een paar andere. Picadilly staat ook niet echt hoog bij mij nee. Maar ze zeggen dat ze gratis mappen gaan toevoegen dus ben benieuwd wat er gaat komen.
 • Mijn tip als je de M4A1 gebruikt gebruik de hybride scope. Dan heb je een wapen voor korte en midlange afstanden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren