1. Command and Conquer-games krijgen mogelijk remasters

Command and Conquer-games krijgen mogelijk remasters

Terug naar pc ter viering van 25 jaar jubileum

EA overweegt om remasters van zijn klassieke Command & Conquer-games naar pc te brengen. Dit blijkt uit een post op reddit van Jim Vessella, een producer bij EA. Hij werkte onder andere aan Command & Conquer 3 en Red Alert 3.

Afgelopen E3 kondigde EA Command & Conquer: Rivals aan, een mobile game in de C&C-franchise. De verhouding likes en dislikes op de trailer (2.700 tegenover 59.000) gaf een duidelijk signaal vanuit de community: geef ons C&C voor pc. Vessella geeft aan dat EA zijn fans heeft gehoord, en zegt:

"Ikzelf ben al meer dan 20 jaar C&C-fan en ik ben het helemaal met jullie eens. Met die gedachte zijn we een aantal ideeën gaan verkennen om van de klassieke pc-games remasters te maken. We hebben de bal al aan het rollen voor onze eerste poging het komende 25 jarige jubileum te vieren."

De eerste C&C-game verscheen in 1995. Dit zou betekenen dat EA wellicht over twee jaar een C&C-remaster uitbrengt. Het is onduidelijk of het om meerdere remasters gaat en welke C&C-games EA hiervoor overweegt.

command&conquer

Feedback

Vessella geeft aan in gesprek te willen met de community en graag verwachtingen en verzoeken hoort over de mogelijk remaster. In gesprek met de fans op reddit laat Vessella weten dat de remasters in ieder geval geen microtransacties zullen bevatten. Ook zegt hij dat er meerdere ideeën liggen voor de franchise en er binnenkort meer concreet nieuws naar buiten zal worden gebracht.

Discussiepunten op het moment zijn of fans behoefte hebben aan bijvoorbeeld de gemoderniseerde sidebar van C&C 3 in klassieke C&C-games en of fans verwachtingen hebben voor veranderingen in de multiplayer-balans, of dat ze de spellen in de originele staat willen spelen.

Deze week schreven we nog uitgebreid over de onzekere toekomst van Command & Conquer. Als je interesse hebt in het ontwikkeltraject van de eerste C&C tot C&C: Rivals, klik dan hier.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wout van Aken Speelt graag games als Ori and the Blind Forest, PUBG, Smash, Heartstone en Magic the Gathering terwijl hij wacht op een nieuwe Command & Conquer.

Reacties

  • Nou en daarna mag het wel stoppen met C&C. Het wordt zo verschrikkelijk uitgemolken.
  • @DsigN Mario's 100e (!) game is alweer meer dan een jaar oud, en dan begin jij te janken over C&C die al een anderhalf decennia geen enkele titel naar de PC heeft gebracht? Verder alles goed met je?
  • Heel leuk! Ik heb C&C nog in mijn kast liggen. Als ik het wil gebruiken, dan moet ik er toch wel wat stof afhalen
  • Ik zou generals zero hour luek vinden als remaster

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren