1. Dagboek van een gamer deel 6

Dagboek van een gamer deel 6

Weledelgestrenge Inside Gamers, bijgevoegd treft u reeds deel zes aan uit de reeks Dagboek Van Een Gamer. De locatie is een opdracht bij de Directbank te Amsterdam alwaar ik wederom mijn intrek heb genomen in een hotel. We schrijven het jaar 2000 en ik kan u van harte de film Memento aanbevelen. Het orkest Limp Bizkit staat met Take A Look Around in de hitlijsten. Computers blijven optimaal functioneren en het jaar 2000 heeft zonder al te veel incidenten zijn intreden gedaan.

Door Tielo

2000

Whatsup Dagboek. Zoals je merkt lul ik inmiddels anders. Zelf had ik het niet door maar tijdens een reünie van de labschool zei een klasgenote mij “ge proat zo moj tegenwoardig”. Ik zit dus weer in Amsterdam en de verveling slaat toe omdat ik verdomd weinig kan gamen. De laptop van mijn werkgever is stokoud dus daar draait niets op. Geïnspireerd door de dames van lichte zeden die hun werkplek in de bar van het Van der Valk hotel hadden besluit ik de one night stand maar weer eens nieuw leven in te blazen al wist ik niet of er vrouwen zaten te wachten op een vent van 35. Het blijkt dat het een prima periode is omdat een groot deel in hun eerste scheiding zit. Een vrolijke maar ook erg oppervlakkige periode breekt aan.

Ondanks dat ik mijn conditie en libido in prima conditie houd krijg ik toch nog wel eens een astma aanval wat mij tijdens herstel nog wel de nodige gaming plezier geven.

Starlancer is een geweldige space shooter die uitgeven is door Microsoft en het betreft een prima Wing Commander clone maar zonder de bekende acteurs erin. De actie is prima en het verhaal is okay maar zonder verrassingen. Het loopt als een zonnetje op mijn Pentium PC.

Mijn nieuwe liefde is Cate Archer. Zij speelt de hoofdrol in No One Lives Forever wat een geweldige first person shooter en stealth game is. Ze is een vrouwelijk James Bond en de game weet de sfeer perfect weer te geven.

De verwachtingen voor American Mcgee's Alice zijn hoog gespannen. De game zou een gitzwarte uitwerking van het Alice in Wonderland verhaal zijn en de levels nogal trippy. Geen Disney versie maar een Mature rated game. Hoewel de game redelijk scoort in de game pers vind ik het de belofte niet waar maken al waardeer ik het enorm dat er iets nieuws geprobeerd wordt.

2001

Hoi dagboek. Ik werk bij een scholengemeenschap in Zwollen, en de veiling. Omdat mijn werkgever nogal slecht gaat omdat IBM zijn gehele servicedesk aan India heeft uitbesteed, heb ik een overstap gemaakt naar een ander detacheringsbureau in Utrecht. Hoewel ik met mooie beloften ben binnen gehaald weten ze nauwelijks zelf klussen binnen te halen dus krijg ik klussen die andere detacheringsbedrijven niet weten in te vullen. Inmiddels zit ik bij de VU in Amsterdam waar ik leiding geef aan de servicedesk. Ik stoor me aan de pedante toon van de collega's die neerkijken op mijn jongens die “maar” Mavo hebben gehad. Dat terwijl ze er zelf niet veel van bakken. Ik werp mij op als beschermheer van mijn afdeling en zorg dat de slecht functionerende afdeling met 300 openstaande incidenten binnen een week de best lopende afdeling is met slechts 15 openstaande incidenten. Dan slaat de verveling weer toe. Op woensdag rij ik even op en neer naar Boxmeer om de katten te aaien en mijn ouder te bellen in Florida. Ik zwengel dan ook mijn PC aan om lekker even te gamen. In de bioscoop geniet ik van Lord of the Rings. Eminem maakt met Stan indruk in de hitlijsten.

Max Payne maakt ook indruk op mij, best dagboek. Net als in The Matrix film is er bullet time en dat werkt perfect. De vette Neo Noir sfeer maakt het een genot om in die wereld te zijn. Het verhaal is dan ook nog een erg goed en complimenteert de actie.

Ook een third person game waar ik mij mee vermaak is Soul Reaver 2. Het eerste deel was best leuk maar dit deel gaat meer de verhaal kant op en dat vind ik een prima ontwikkeling. Het is een lekkere hack and slash game met lichte platform en puzzel elementen.

Mijn vader roept mij als ik weer eens herstellende van een flinke astma aanval. Hij wijst naar het televisiescherm waarop ik een wolkenkrabber zie waar rook uit komt. New York, zegt hij als een vliegtuig zich in de tweede toren boort. Een week later vliegen mijn ouders naar Orlando via Washington. We hebben er het kort over maar besluiten dat ze gewoon gaan. Een maand later zoek ik ze op en het land is enorm veranderd. De angst regeert en menig Amerikaan is verbaasd dat wij gewoon het vliegtuig pakken. We leggen uit dat we ons niet laten terroriseren.

2002

Er komt een prachtige jonge vrouw binnen gelopen die vervolgens door de achterdeur verdwijnt. Ik vraag aan mijn collega of er meer van die mooie dames bij het Bastion in Amsterdam komen. Voor hij kan antwoorden komt er weer een en weer en weer. Terwijl we verder ons diner eten blijft de parade aan schoonheden doorgaan. Even later zien we Hans Klok naar de bar gaan en pikken we op dat er een auditie plaats vindt. We hebben er erg om moeten lachen, best dagboek. In de VS geniet ik van de tweede Lord of the Rings film maar Star Wars Episode II weet weer teleur te stellen. De bioscopen en thema parken zijn leger dan ooit, de angst zit er nog steeds goed in bij de Amerikanen.

Wat ook teleurstelt zijn de games dit jaar al stop ik de nodige uurtjes in RollerCoaster Tycoon 2. De game doet alles beter dan zijn voorganger en kan prima op mijn nieuwe laptop gespeeld worden. Zo kan ik in mijn hotel gamen.

Met Syberia heb ik mij overigens ook prima vermaakt. De adventure game van Benoît Sokal die ik vooral van prachtige strips ken opent in een heerlijke art nouveau setting. Ook dit loopt prima op mijn laptop al vind ik tekstverwerking er niet zo prettig op. Maar om dan weer een apart toetsenbord mee te slepen vind ik ook weer zo iets.

Ik begin de detachering overigens wel zat te worden. Al die reisuren, steeds een nieuw bedrijf, nieuwe afdelingen, nieuwe mensen, nieuwe bedrijfsstructuren en interne politiek die je moet uitzoeken alvorens je succesvol een proces optimalisering kan doorvoeren. Met de verdiensten gaat het overigens prima al zit ik er niet voor het geld. Mij wordt ook gevraagd of ik les wil geven, aan netwerkspecialisten, wordt er als soort van waarschuwing bij vermeld. Het betreft ITIL foundation en ik krijg een lijvige Powerpoint presentatie aangeleverd die ik dien te volgen. Ik minimaliseer de presentatie tot 4 plaatjes en ga de heren warm maken voor ITIL. Het gaat prima en iedereen slaagt. Een deel solliciteert zelfs bij onze afdeling maar ze hebben niemand nodig. Deze weken bestaan vooral uit werk en dat breekt mij op. Zo ver zelfs dat ik een burn out krijg en thuis kom te zitten.

Met behulp van een psycholoog kom ik erachter dat de oude pijn van mijn eerste werkgever, die van mij af wilde omdat ik astma kreeg, mij nog steeds parten speelt. Ik werk hard en rouw om de oude Tielo, om vervolgens afscheid te nemen van die oude Tielo, die knul die hart had voor de zaak en zich zo liet gebruiken door het management om vervolgens als oud vuil weg te worden geworpen. Ik ben een product en verhoer mij voor geld. Daar kan ik prima mee leven en behoed mij voor te veel emotie naar werkgevers. Als de symbiose niet werk ga ik naar een andere werkgever.

Op de valreep ontdek ik Star War Jedi Knight 2. Een miljoen keer beter dan die schijtfilm en zo ontzettend tof om te spelen. Wordt het toch nog een goed jaar, dagboek.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Mooi beschreven weer, probeer alleen de games wel te verweven in het totaal verhaal, het voelt nu soms wat losstaand. En trouwens, AM Alice is een van mijn favo games allertijden. Maar dit kwam doordat het uit de budgetbak kwam, geen verwachtingen, niets waar te maken dus. Des te toffer vond ik de verrassing. Al stelt de game zelf weinig voor, het was met name de sfeer die ik geweldig vond. Helemaal het eerste dorpje + soundtrack.
  • @benjaminben Bedankt voor je suggestie en ik zal er proberen rekening mee te houden. En wat betreft Alice heb je gelijk, de sfeer en muziek was goed maar de game sloot gewoon niet aan bij de hype.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren