1. De Bioscoopstoel #71 – Jurassic World: Fallen Kingdom en veranderingen voor The Walking Dead

De Bioscoopstoel #71 – Jurassic World: Fallen Kingdom en veranderingen voor The Walking Dead

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Vanaf donderdag keren de dinosauriërs wederom terug, ditmaal in Jurassic World: Fallen Kingdom. De vijfde film in de populaire franchise zet het verhaal van Jurassic World uit 2015 voort. Isla Nublar, het eiland waar het nieuwe park gevestigd was, is inmiddels verlaten door mensen. Een slapende vulkaan komt echter tot leven en Owen (Chris Pratt) keert met een team terug om de dino’s van een hete dood te redden. Daarbij zien we ook eindelijk weer de altijd prettig acterende Jeff Goldblum terug, al lijkt zijn rol minimaal. Persoonlijk vond ik Jurassic World niet op het niveau van de eerste twee Jurassic Park-films, maar zeker wel vermakelijk. Ik hoop dat Fallen Kingdom de kwaliteit nog iets omhoog kan gooien.

Hype

Winnie the Pooh is een tijdloos Disney-personage voor jong en oud. In het aankomende Christopher Robin zien we hoe de gelijknamige jongen die avonturen beleefde met zijn knuffels is opgegroeid en als volwassene (gespeeld door Ewan McGregor) zijn vriendjes van vroeger weer ontmoet. Dat oogt in ieder geval behoorlijk magisch in onderstaande nieuwe trailer. De film is vanaf 2 augustus in de bios te zien.

Voordat Ocean’s 8 op 21 juni in de bioscopen komt te draaien, heeft men nog een laatste trailer uitgegeven. Ditmaal gaat het niet om een groep mannen die bij elkaar komen om een kraak te plegen, maar een groep vrouwen, waaronder Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna en Helena Bonham Carter. Samen willen ze er met de buit van het jaarlijkse Met Gala in New York vandoor gaan.

In First Reformed speelt Ethan Hawke een priester die twijfelt aan zijn geloof. Hawke wordt gevraagd om een radicale milieuactivist te helpen, maar raakt ondertussen verstrikt in zijn eigen verleden en begint zich af te vragen hoe God en hijzelf hem kunnen vergeven. Dit interessante drama, dat al sterke eerste kritieken in zijn broekzak heeft zitten, is vanaf medio juli in de bioscopen te zien.

Jennifer Garner speelt de hoofdrol in de op 21 september te verschijnen film Peppermint. Ze speelt Riley North, die met haar man en dochter een rustig bestaan leeft. Haar familie wordt bruut uitgemoord en wanneer ze wakker wordt uit haar coma komt ze erachter dat de overheid de moordenaars in kwestie lijkt te beschermen. Tijd voor wraak!

In de wandelgangen

Hoewel het begon als een gerucht, begint het er nu toch echt op te lijken dat het werkelijkheid wordt. Collider meldt namelijk dat Andrew Lincoln, die al sinds het begin van de serie de hoofdrol van Rick Grimes vertolkt in de hitserie The Walking Dead, na het negende seizoen vertrekt. Nu kan ik mij daar na negen jaar iets bij voorstellen, maar het wordt interessant om te zien hoe AMC hier omheen gaat werken, aangezien Grimes nog altijd een belangrijke rol heeft in de comics, die flink voorlopen op de televisieserie. Volgens Collider zou Norman Reedus (Daryl) mogelijk de hoofdrol op zich kunnen nemen.

Het is officieel: Jamie Foxx kruipt in de huid van de duistere stripheld Spawn in de aankomende nieuwe film. Het is de bedoeling dat de antiheld niet aldoor in beeld is, maar wel een constant dreigende aanwezigheid heeft om de film spannend te maken. In 1997 werden de comics al eens verfilmd, maar deze nieuwe verfilming wordt veel kleinschaliger, met een kleiner budget en de nadruk op spanning en angst. De trailer hieronder is van de originele film.

De reboot van comedyserie Roseanne was enorm succesvol, maar aangezien hoofdrolspeelster Roseanne Barr het niet kon laten om racistische opmerkingen te blijven maken op Twitter, heeft ABC afgelopen week de serie geannuleerd. De boosdoener was een tweet waar ze een voormalige werkneemster van Obama, Valerie Jarrett, een kind van het Moslimbroederschap en ‘Planet of the Apes’ noemde. Barr heeft zich sindsdien op Twitter verontschuldigd, maar het mag niet baten: het kwaad is geschied. Ook herhalingen van de complete reeks worden van de buis gehaald, zodat Barr daar ook geen geld meer aan verdient. Het enige rottige is dat ze hiermee ook de rest van de cast en het productieteam heeft benadeeld, maar verder is het natuurlijk goed om te zien dat ABC ondanks het succes een moreel verantwoorde keuze maakt.

Nu op Netflix

We hebben er lang op moeten wachten, maar het vijfde seizoen van de geniale comedyserie Arrested Development is nu uit en is meteen in zijn geheel te zien op Netflix. Een paar weken terug werd nog een ‘remix’ van seizoen 4 op de streamingservice geplaatst. Het oorspronkelijke vierde seizoen viel een paar jaar terug niet in de smaak bij fans door een focus op één personage per aflevering, maar de remix past dit aan zodat het meer aanvoelt als de rest van de serie. In het kielzog van dat seizoen is dit het perfecte moment om van seizoen 5 te genieten. I’ve made a huge mistake!

Tot zover het laatste film- en serienieuws. Volgende week maandag zijn de persconferenties van E3 in volle gang, maar dat houdt mij niet tegen. Je kunt dan zoals gebruikelijk weer een nieuwe aflevering van De Bioscoopstoel verwachten. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Wist niet dat het Spawn gebeuren zo kleinschalig zou worden. Misschien voor mij maar beter want ik dacht Dat ik het mogelijk heel tof zou vinden toen ik wist dat er weer iets met Spawn zou komen. Echter toen ik recent hoorde dat een van de meest tergende acteurs de hoofdrol kreeg (jamie foxx) haakte ik al deels af. Het zal wel aan mij liggen maar ik erger me grenzeloos aan zijn voorkomen.
 • Dat Ocean's 8 kan toch nooit echt leuk worden? Waarom moet er nu per se een vrouwenvariant van zo'n film gemaakt worden?

  Nee ik kan me niet voorstellen dat er een man op aarde is die hier om gaat lachen.

  Ik weet het… ik hoef de film niet te kijken.
 • @Luigi1985
  Je hebt een punt. Je krijgt waarschijnlijk hetzelfde als met ghost busters toen met de vrouwen versie.
 • @blue_blade_3

  Ja ik vind het een beetje overdreven allemaal. We leven echt in een tijd waarin iedereen zich bezighoudt met het feit of iedereen wel gelijk behandeld wordt en waarin veel mensen zich tekort gedaan voelen. Ik heb het idee dat deze film ook hieruit voortkomt (correct me if I am wrong), maar ik denk dat je daarmee de plank misslaat. Ik bedoel maar dat sommige rollen nu eenmaal beter zijn weggelegd voor een bepaald soort mens. Gangstervrouwen zullen er vast zijn, maar ik denk niet dat er ergens ter wereld grote groepen vrouwen in een donkere kelder met sigaren hun criminele activiteiten aan het beramen zijn.

  We zullen het zien aan de ratings straks en we wachten op Desperate Housemen.

  Overigens vind ik dat iedereen absoluut gelijk behandeld dient te worden, maar wordt ik meer een beetje moe van iedereen die zich overal tekort gedaan voelt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren