1. Totale waarde Activision Blizzard geschat op 72 miljard dollar

Totale waarde Activision Blizzard geschat op 72 miljard dollar

Microtransacties erg waardevol

De totale waarde van Activision Blizzard wordt momenteel geschat op 72 miljoen dollar.

Dat blijkt uit een rapportvan The Wall Street Journal. Ook de aandelen doen het goed, momenteel kost een aandeel namelijk 95 dollar en dat is het duurst sinds 1984.

Volgens het rapport is de aandelenkoers van het bedrijfsinds december vorig jaar flink aan het stijgen. Kenners beredeneren dat dit vooral te maken heeft met de heersende pandemie. Mensen hebben meer tijd om de gamen.

Het bedrijf profiteert echter ook van de microstrandacties in hun games. Activision Blizzard heeft aangegeven dat ze maar liefst 1,2 miljard hebben omgezet met microtransacties. De meerderheid van deze verkopen zijn afkomstig uit Call of Duty: Modern Warfare en Warzone.

Activision Blizzard onthult het fiscale rapport van Q4 op 4 februari. Hieruit zal af te leiden zijn hoe de release van Call of Duty: Black Ops Cold War is verlopen.

Warzone

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Ik geef ze nog geen stuiver.
  • "Het bedrijf profiteert echter ook van de microstrandacties in hun games. Activision Blizzard heeft aangegeven dat ze maar liefst 1,2 miljard hebben omgezet met microtransacties. De meerderheid van deze verkopen zijn afkomstig uit Call of Duty: Modern Warfare en Warzone."

    Zou iemand hier weer even een comment kunnen plaatsen dat het logisch is dat base games duurder worden omdat er vroeger minder kosten waren voor het maken van een game? Als ik dit zo lees krijg ik toch echt het idee dat ze het zo slecht niet hebben tegenwoordig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren