1. Drie Pokémon-games voor Switch getoond

Drie Pokémon-games voor Switch getoond

Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee en Pokémon Quest

Nintendo heeft een drietal Pokémon-games voor de Switch onthuld. Eén van die games is nu al beschikbaar.

De rpg's Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee verschijnen op 16 november op Switch. De games nemen spelers mee naar de regio uit de eerste generatie Pokémon, Kanto. In de ene game vergezelt Pikachu spelers, terwijl het in de andere game Eevee is.

Daarbij zijn er diverse elementen uit de mobiele titel Pokémon Go die hier terugkeren. Zo kunnen spelers met de Joy-Cons PokeBallen gooien. Ook kunnen de 151 Kanto-pokémon die gevangen zijn in Pokémon Go overgezet worden naar de Let's Go!-games. Er zit verder één compleet nieuwe pokémon in de game.

Beide games zijn ook compatibel met een nieuwe accessoire, de PokeBall Plus. Deze controller kan gebruikt worden om de complete game te spelen en functioneert ook als Pokewalker. Wanneer pokémon gevangen worden, trilt de bal echt.

Pokemon Lets Go
Pokemon Lets Go
Pokemon Lets Go
Pokemon Lets Go

Verder is vanaf vandaag de free-to-play adventure Pokemon Quest beschikbaar voor Switch. Ook hierin zitten de pokémon uit de originele Kanto-regio, maar dan in kubusvorm. Het spel speelt zich af op een nieuw eiland genaamd Tumblecube Island, met veel geheimen en items om te vinden. Met Power Stones kunnen de eigenschappen van pokémon aangepast worden.

De game kan nu gratis gedownload worden voor Switch. Ergens in juni verschijnt de game ook op iOS en Android.

Tot slot werd er via een persconferentie ook nog bekendgemaakt dat er in de tweede helft van 2019 een compleet nieuwe core Pokémon-rpg voor Switch verschijnt. Deze 'core rpg' moet meer lijken op de huidige handheldgames dan bovengenoemde games. Tijdens de persconferentie werd de vergelijking tussen de nieuwe Switch-game en Pokémon Sun en Moon getrokken.

Het is deze rpg die vorig jaar op E3 werd genoemd. Op de Japanse website van de Let's Go-games wordt echter wel bevestigd dat deze games de nieuwe mainline Pokémon-games zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Lichtelijk teleurgesteld. Dit wordt echt een verbeterde en uitgebreidere Pokémon-Go game gebaseerd op Yellow, waar ik toch een nieuwe RPG verwachte. Je kan alleen battlen met trainers, nieteens met wild Pokemon.

  Even afwachten wat ze op de E3 laten zien, maar ik wacht waarschijnlijk af tot 2019.
 • @Silverwolf
  Nee, het zijn gewoon Yellow (gen1) remakes (dus RPG’s, zoals hierboven ook te lezen valt), waar een aantal functies aan toegevoegd zijn en waar 1 functie uitgehaald is.

  Het is nog niet bijna een verbeterde versie van PoGo…
 • @Piet S.
  Dat vind ik wel een van de belangrijkste functies.
 • @Silverwolf
  Dat kan inderdaad. Begrijpelijk ook!

  Desalniettemin lijken deze nieuwe games (Pika/Eevee) veel meer op games uit de core series, dan op PoGo.
 • @Piet S.

  Misschien overdrijf ik ook wel een beetje. Het lijkt er wel op dat je bijna geen moeite hoeft te doen om alle 151 Pokémon te verzamelen, aangezien je ze van PoGo kan overzetten.
 • @Silverwolf
  Daar heb je een punt, maar ik denk (en hoop) dat er wel restricties zitten aan het overzetten!
 • PokemonQuest is een leuk tussendoortje/zoethoudertje (gratis), maar ik kan niet wachten tot november! Oude tijden herbeleven (met extra functies)!

  En laten we hopen dat eind 2019 Pokemon gen 8 gereleased wordt i.s.m. (een) nieuwe game(s)!
 • @Piet S.
  Ik ben echt heel erg teleurgesteld in deze games. Het is weer een soort remake en dus geen nieuwe pokemon/regio. Leuk voor de nostalgie wel, maar ik had zoveel meer verwacht.

  Dat je geen wilde Pokémon kan battlen vind echt zo'n vreemde keuze. Dit neemt shiny hunting ook helemaal wel ben ik bang. Ik baal echt enorm van dit nieuws

  Dat wordt wachten tot 2019 voor mij
 • @blue_blade_3
  Dit jaar een remake met nieuwe toevoegingen (shiny hunten blijft gewoon hetzelfde, want het enige verschil is dat je wilde Pokemon niet meer hoeft te verzwakken door met ze te vechten) en volgend jaar waarschijnlijk gen8.
  Ik zie het probleem niet zo!
 • @Piet S.
  Ik weet niet of jij veel shiny hunt maar dat blijft echt niet hetzelfde als je niets kunt verzwakken. Chaining gaat dan al niet en sos encounters gaan ook niet meer dan. Je houdt alleen "full odds" shinies over.

  Met alle respect ook Piet maar ik denk dat jij ook niet snel een probleem zou zien met een Pokémon game. Mag natuurlijk, maar vind jou het niet ongelofelijk vreemd dat je nu geen wilde Pokémon kan vechten? Het mooie was altijd een Pokémon proberen te verzwakken en te vangen zonder dat hij zich dood struggled. Dat valt allemaal weg. Daarnaast kennen we het verhaal ook al want wie heeft deze game nu nog niet gespeeld (of red/blue)?

  Ik ben gewoon teleurgesteld dat het weer een remake is.
 • @blue_blade_3
  Qua shiny hunting heb je inderdaad wel een punt, maar misschien dat chainen (naast full odds) op een andere manier mogelijk is in deze games..? Laten we het hopen!

  Nouuu.. Dat is niet helemaal waar. Ik vind gen4 saai en gen5 matig. Gen7 hield constant je handje vast en ik heb in SM meer op ‘A’ gedrukt dan in welke andere game dan ook. Super irritant.
  En gevechten met wilde Pokemon? Leuk om te levelen en nieuwe Poks te vangen, maar ‘Max Repel’ was één van mijn beste vrienden in de vorige Pokemon games. Het zal dus wel per persoon verschillen.

  Ik ben in ieder geval heel blij met deze enhanced remakes en ook ben ik erg blij met de (hoogstwaarschijnlijk) gen8 games, die eind 2019 gereleased worden!
 • Ziet er leuk uit, ik ga hem wel halen maar ik baal er wel van dat je geen wilde pokemon meer kunt battlen. Wat een stomme keuze, die hele focus op Pokemon go had niet aanwezig moeten zijn.
 • Balen van de Go intergatie maar verder toffe games kan niet wachten!

  Edit: Ben ontzettend blij met mijn switch, die ik vorige week aan heb geschaft.
 • Hmmm eigenlijk klinkt alleen die core rpg pokemon game voor 2019 echt interessant.
 • @Meta_coola

  Heb ook het gevoel dat ze zich verkeken hebben op de ontwikkelingstijd en dat dit dus gewoon een vlug zoethoudertje is voor de fans. Nog niet eens een verkeerd zoethoudertje. Door Go spelers aan te trekken groeit de serie wellicht nog verder.

  Anyway de echte serie laat dus een jaartje op zich wachten. Heeft iig Kaas zijn zin. Hij wou graag games in 2019.
 • @Ramirez
  Gen1 hoort natuurlijk ook bij de echte (core) serie, maar ik snap wat je bedoelt! ;P
 • @Ramirez

  Nou een vlug zoethoudertje is dit niet imo. Dit is slim voortborduren op het Pokemon Go succes en de GO spelers naar de Switch te lokken. Daarna ze een echte pokemon game geven en de fanbase wordt NOG groter.

  IMO een zeer doordachte Business zet en niet een vlug uit de kast getrokken zoethoudertje.
 • Leuk voor mijn aandelen. Slimme keuze van Ninentendo/Pokemon Company om GO wat uit te buiten en te linken aan de switch games. Ook slim om de hardcore fans niet op hun tenen te trappen door voor 2019 een 'echte' mainline game te releasen. De GO generatie kan dan rustig wennen aan de 'echte' game.

  Verder I don't care about pokemon. Koop geen van de 3. Zelfs de gratis versie niet
 • @Newgamessuck
  Een gratis game kopen is ook wel lastig natuurlijk
 • @blue_blade_3
  Scherp!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren