1. E-sports waarschijnlijk toch geen onderdeel van olympische spelen

E-sports waarschijnlijk toch geen onderdeel van olympische spelen

IOC-voorzitter vindt e-sports te gewelddadig

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Commitee (IOC) Thomas Bach, heeft laten weten dat e-sports geen kans maken om ooit onderdeel te worden van het grote sportgala. "De Olympische Spelen kan geen onderdeel hebben die geweld en discriminatie promoot." Vanuit zijn standpunt zijn e-sports een tegenhanger van de olympische waarden en zullen deze daarom niet toegelaten worden als officieel onderdeel.

Tijdens de 2018 Olympische Winterspelen vertelde Bach dat er een duidelijke afscheiding is waardoor gamecompetities geen onderdeel zullen worden van de Spelen.

"Elke vechtsport heeft van origine een gewelddadige bedoeling, maar die worden nu respectvol beoefend op de Spelen. Games waar je kan doden zonder reden is geen sport." Aldus Bach.

Olympische Spelen

De grootste e-sport games op dit moment, zoals League of Legends, Dota 2, Overwatch en Fortnite zijn gewelddadig, maar games als FIFA, PES en Rocket Leaque vallen in theorie wel in een categorie met dezelfde waarden als die Bach bedoelt.

Ondanks dat Bach zijn standpunt heeft gemaakt, blijft er nog veel discussie of e-sports mee gaan doen als officieel onderdeel. Vorig jaar was er nog spraken dat e-sports wel een onderdeel zullen worden bij de 2022 Spelen, maar dat wordt nu weer in twijfel gebracht.

De organisatie van de 2024 Olympische Spelen in Parijs willen in ieder geval wel dat e-sports mee gaan doen in de Olympische Spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • discriminatie promoot?
  • Geweld: ja. Maar discriminatie? Welke game moet ik daarvoor spelen? Misschien The Witcher door het ontbreken van niet-blanke NPC's? Kan niet zo snel iets anders bedenken…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren