1. Hacker laat virtual console draaien op Switch

Hacker laat virtual console draaien op Switch

Breng oude games naar een nieuwe console

Vorige week meldde Nintendo dat er geen virtual console naar de Switch komt. Daarmee konden spelers op de Wii, Wii U en de 3DS oude NES- en SNES-games spelen. In plaats daarvan moeten spelers het bij het online-abonnement doen met klassieke games zoals Balloon Fight en Mario Bros. Modder/hacker Sam Breadman laat het daar niet bij zitten en werkt aan een software-mod om de virtual console naar de Switch te brengen.

In een interview vertelt hij dat hij verwacht de software, inclusief alle spellen, af te hebben voor het einde van juni. "Ik wilde gewoon een authentieke SNES classic- of NES classic-ervaring, zodat ik mijn Switch tevoorschijn kan toveren, mijn Joy-Con aan een vriend kan geven en we een paar potjes kunnen spelen", aldus Breadman.

Volgens hem geeft Nintendo geen gehoor aan deze vraag van fans en daarom neemt de modder zelf actie. "Als Nintendo niet met een oplossing komt, dan doe ik dat zelf wel." Breadman laat weten dat hij het leuk vindt zelf dingen te maken en dat hij Nintendo's bedrijfsmatige besluiten nooit zal begrijpen.

Switch

Voor deze hack hoeven spelers niet een aangepaste Switch te gebruiken. In plaats daarvan wordt de mod op een SD-kaart gezet omdat Breadman gebruik maakt van de zogenaamde 'PegaSwitch-exploitatie'. Hiermee wordt de Switch niet opnieuw geprogrammeerd maar zijn er wel meer functies mogelijk waar modders gebruik van kunnen maken.

Uiteindelijk hoopt Breadman dat het mogelijk wordt voor andere gebruikers spellen en boxarts aan de virtual console toe te voegen. Op het moment loopt de SNES-UI soepel, maar de games zelf werken nog niet.

Of Nintendo een stokje voor dit project gaat steken is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Leuk!
  • En hoe kan ik als leek hiervan gebruik maken?
  • @Soon. Door de mod uit te voeren?
  • "

  • Ik snap dit wel hoor…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren