1. Epic dumpt video capture-feature Fortnite om kwaliteit

Epic dumpt video capture-feature Fortnite om kwaliteit

Geen feature op de Switch-versie voor betere prestaties

Epic Games heeft in een update de 'video capture-feature' verwijderd voor de Switch-versie van Fortnite. De ontwikkelaar wilde dit doen om de game beter te laten presteren.

Nadat de feature verwijderd was konden Switch-spelers alleen nog screenshots maken. In andere versies van de game bevat Fortnite ook een replay-functie, maar deze functie is niet beschikbaar op de Switch-port van Fortnite.

Sean Hamilton legde uit dat de feature verwijderd was uit de Switch-versie vanwege prestatieproblemen.
'Het uitschakelen van deze feature scheelt een significante hoeveelheid aan RAM en heeft een positief effect op de algemene prestatie.'

Vanwege het zien van veel 'Out of Memory'-crashes, hebben ze de keuze gemaakt om zo de stabiliteit en prestatie te verbeteren.

Fortnite

Het verwijderen van de functie was eerst niet in de officiële patch notes te vinden. Spelers kozen ervoor om op forums te vragen om de feature terug te krijgen voor de Switch-versie, aangezien dit de enige manier is om gameplay te kunnen delen. Mensen beweren als argument nooit een crash te hebben gezien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren