1. Epic Games wordt aangeklaagd: 'Fortnite is bewust verslavend'
Fortnite
40% hot!
2 members volgen dit
0 members willen dit
0 members hebben dit

Epic Games wordt aangeklaagd: 'Fortnite is bewust verslavend'

Inspelen op verslavingsgevoeligheid van kinderen

Een Canadees advocatenbureau bereidt een rechtszaak tegen Epic Games voor. Volgens het bureau maakt de ontwikkelaar Fortnite bewust zo verslavend mogelijk.

"Tijdens het ontwikkelen van Fortnite heeft Epic Games psychologen en andere deskundigen in dienst genomen om de game zo verslavend mogelijk te maken", stelt Alessandra Esposito Chartrand, advocaat bij Calex Légal. Volgens de advocaat weten de ontwikkelaars donders goed waar ze mee bezig zijn en spelen ze in op de verslavingsgevoeligheid van kinderen.

In het verleden hebben er meerdere rechtszaken plaats gevonden met ongeveer hetzelfde thema. Zo werden verschillende tabaksbedrijven aangeklaagd omdat zij, volgens de aanklager, te weinig deden om hun consumenten te beschermen van een verslaving. Chartrand is ervan overtuigd dat Epic Games min of meer dezelfde fout begaat: "Ze maken hun product zo verslavend mogelijk", zegt Chartrand.

Slipstreams Fortnite Season 9

De rechtszaak is tot stand gekomen door het bezwaar van de ouders van een tien- en vijftienjarig kind. "Als wij van tevoren hadden geweten hoe verslavend dit spel was en dat het levens verpest, hadden wij onze kinderen geen Fortnite laten spelen", verklaarden de ouders bij advocatenbureau.

Vooralsnog heeft Epic Games niet gereageerd op de aanklacht, het is onduidelijk of de ontwikkelaar in aanloop van de rechtszaak überhaupt op de zaak gaat reageren. Het is immers niet de eerste keer dat Epic Games wordt aangeklaagd; eerder gebeurde dat vanwege de Fortnite-dansjes en de battle royale-modus. Epic Games is er tot nu toe nog vrijwel onbeschadigd uitgekomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • ja, niks nieuws toch… het is toch ook gewoon digitale Heroïne.

  Niet alleen Fortnite trouwens.
 • Mja, is dat niet sowieso de bedoeling van games? Wat betuttelend weer.
 • @Newgamessuck Dit dus.
 • @Robskeee

  Een restaurant ga je toch ook niet aanklagen als de biefstuk te lekker is en je er daarom te vaak wilt eten?
  Zo ga je ook geen game developer aanklagen als de game te leuk is.

  Anders mag Zuckerberg ook wel in de gevangenis, want facebook en insta zijn heel veel mensen verslaafd aan.
 • @Newgamessuck

  Het is ook de schuld van deze waardeloze ouders. Wie is er eigenlijk de baas daar in huis? Blijkbaar die kinderen. Zij mogen blijkbaar onbeperkt gamen.

  Als we verder toch aan het mierenneuken zijn: ook heeft de game een rating van 12 en mag dat 10 jarig kind technisch gezien Fortnite niet eens spelen.

  Deze hele rechtszaak is kansloos. Ook vanwege de parental controls op iedere console.

  Het zijn typisch de ouders van deze generatie. Slap en geen ruggengraat en alle verantwoordelijkheid afschuiven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren