1. Esmee in Cosplay – Xena: Warrior Princess: Deel 1

Esmee in Cosplay – Xena: Warrior Princess: Deel 1

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik mijn cosplay van Ciri uit The Witcher 3 heb gemaakt. Inmiddels heb ik sinds enkele maanden een nieuwe fulltime baan, ben ik verloofd met Kevin en ben weer lekker aan het sporten. Nu ik vrijwel volledig uit het staartje van mijn burn-out ben geklommen, is het eindelijk tijd om één van mijn droomprojecten te maken: Xena uit de gelijknamige televisieserie uit 1995.
Xena Cosplay

Stoer rolmodel

Ik was misschien een jaar of zeven toen ik voor het eerst Xena: Warrior Princess keek, samen met mijn vader op de bank. Wat mij vooral aan haar opviel was dat ze een total badass is. Ze stond zonder vrezen oog in oog met een leger van vijanden en maakte korte ook nog eens metten met hen. Samen met haar sidekick Gabrielle probeerde ze haar vroegere misstappen goed te maken door onschuldige mensen, die zichzelf niet konden verdedigen, te beschermen.

In die tijd waren er niet zoveel stoere vrouwen op tv en Xena is, naast Buffy the Vampire Slayer, de enige die mij is bijgebleven. Nu zijn de tijden anders en mogen we opkijken tegen onder andere Daenerys Targaryen uit Game of Thrones, Michonne uit The Walking Dead, Liv Moore uit iZombie en Jessica Jones uit de gelijknamige serie en The Defenders. Om dit rolmodel te eren ga ik aan de slag met een cosplay van Xena én houd ik me extra met krachttraining bezig om haar hopelijk zo goed mogelijk neer te kunnen zetten.

Drie keer is scheepsrecht

Ik houd er zo’n beetje voor het eerst fatsoenlijk een tutorial bij en een naaiboek van Kamui Cosplay, waar haar werkproces van Xena’s cosplay voor een deel in staat beschreven.

Ik maak Xena’s kostuum voornamelijk van kunstleer en foam. Voor het nepleer heb ik een donkerbruine stretchvariant gekozen en voor de voering, oftewel de extra laag aan de binnenkant van het pak, een stevige zwarte katoenen stof. Gezien mijn paspop bijna dezelfde vorm heeft als ikzelf, tape ik die in met ducttape en teken ik de lijntjes voor het korset. Hier komen straks de naden.

Ik maak eerst een testversie uit de voering, maar deze blijkt veel te groot te zijn. Vervolgens maak ik er een van het kunstleer en ben ik ook allerminst tevreden. De stof ziet er kreukelig uit en de vorm komt niet goed tot zijn recht. De derde poging bestaat uit kunstleer met voering, wat ik eigenlijk oorspronkelijk van plan was. Waarschijnlijk dacht ik tijd te kunnen besparen, ik weet niet precies wat er door mijn hoofd ging, maar het kostte me alleen maar extra tijd. In de video lijkt het alsof het zó in elkaar zit, maar stiekem kostte het flink wat dagen om te maken. Het eindresultaat is echter een plaatje!

Onder het korset komt een rokje, bestaande uit een tailleband en daaraan slierten tot ongeveer halverwege mijn bovenbenen. Deze haal ik uit het kunstleer. Over de brede slierten komen nog kleinere, die ik aan elkaar vastmaak met goudkleurige splitpennen.

Xeno

Alles valt te leren

In de volgende aflevering ga ik aan de slag met het armor. Deze maak ik volledig van foam, gesponsord door Cosplay Shop Select Style. Nu ben ik zelf nog een aardige noob op het gebied van foambewerking. Voorheen gebruikte ik foam alleen ter volume van armor, wat ik vervolgens bedekte met worbla (dat koekjesdeeg). Foam op zichzelf is echter vele malen lichter in gewicht, blijft enigszins flexibel (en daarmee comfortabeler), is goedkoper en ik heb mensen echt de tofste dingen ermee zien maken. Dat wil ik ook kunnen, dacht ik. Alles valt te leren, is mijn motto, dus we gaan het zien!

Ik wil het kostuum zelf voor Viencon af hebben, wat plaatsvindt van 30 augustus tot en met 2 september in Centerparcs Limburgse Peel. De eerste editie miste ik vorig jaar helaas omdat ik mezelf nog niet op de rit had, maar dit jaar ga ik gezellig heen met mijn broer en een vat vol energie!

Kijk daarom uit naar de volgende afleveringen waarin ik Xena’s armor volledig uit foam haal, haar schoenen en chakram maak en verslag doe van Viencon!

Dit artikel delen

Over de auteur

Esmee Otter Hier ook wel bekend als Esmee in Cosplay. Favo games van het moment: The Witcher 3, The Last Of Us en Persona 5.

Reacties

 • Xena was inderdaad onwijs gaaf. Heb de complete serie in boxset staan. Daarna heeft Lucy Lawless ook nog in de laatste seizoenen van Battlestar Galactica gespeeld. Dat was ook een interresante rol.

  Benieuwd wat je ervan gaat maken.
 • @Meccorr Supernice! Battlestar Galactica heb ik helaas niet gezien, maar ik ga het Googelen. :)

  Ik ben ook benieuwd, haha! xD Thanks ^^
 • Aww, Lucy Lawless. Geweldige jeugdheld. Toch ken ik haar nu ook uit het waanzinnige Spartacus, en dat maakt het wel wat…verwarrend.
 • Xena gave serie… hercules in vrouwelijke vorm.
  The Netflix serie shadowhuntrrs speelt ook een vrouwelijk hoofdpersoon afgeleid van de film
  City of bones
 • Leuk dat je nog steeds met Cosplay bezig bent Esmee. Kwam je vroeger veel tegen op Cons. Ga je ook de befaamde Xena warcry oefenen? :P
 • @OwniLink Haha, yeey! Ga je naar DCC winter? :) Wordt m'n eerstvolgende na Viencon. Misschien dat ik Midwinterfair er nog tussen prop, maar dat moet ik even aankijken ^^

  Hahaha, ga ik doen! XD Hoort er wel een beetje bij natuurlijk
 • Gabrielle was haar hulpie, gespeeld door Renee O'Connor.

  Echt een topserie, heb ik destijds ook gevolgd. Keek je ook Hercules: The Legendary Journeys? Daar speelden deze 2 (en ook anderen uit Xena) dezelfde rol in al was dat maar een x aantal episodes…

  Nice dat je dit kan, echt veel bewondering voor en je vind het duidelijk superleuk om te doen ook.
 • @HC-freak Jaa, zo heette ze! Haha, thanks xD

  Ik heb Hercules niet gevolgd, volgens mij wel een aflevering of twee van gezien. Wel van alles over gelezen voor dit project, dat Xena een eigen spin-off kreeg en succesvoller werd dan Hercules (en dat de acteur daar niet echt over te spreken was, hehe).

  Dankjewel, leuk om te horen! :D Het is zeker voldoenend. Ik liep een tijdje vast met de jurk en er ging echt weer van alles fout, maar nu ik het eindresultaat zie denk ik 'oh shit, dat heb ik gewoon gemaakt!'. ^_^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren