1. 'Final Fantasy 16 richt zich op actie'

'Final Fantasy 16 richt zich op actie'

Game moet volwassen spelers aan het denken zetten

Er zijn meer details over Final Fantasy 16 naar buiten gekomen. Zo richt het spel zich meer dan vorige delen vooral op actie.

Dat liet producent Naoki Yoshida weten in de Game Hack-rubriek van de Tokyo FM-radioshow One Morning. Gematsu plaatste vertaalde informatie van de uitzending.

Volgens Yoshida bevat de nieuwe Final Fantasy-game "verhaal en actie". Ook werd hij gevraagd hoe het zit met spelers die niet goed zijn in actiegames. "We willen dat spelers van het verhaal kunnen genieten, dus we werken aan een modus voor spelers die zich willen richten op het verhaal. Maar de game wordt sowieso makkelijk en soepel speelbaar. Maak je niet teveel zorgen."

Verder meldde Yoshida: "Ik kom uit een generatie dat de Final Fantasy-games vanaf het eerste deel speelt - ik ben al bijna 50. Ik denk dat de Warriors of Light in hun eigen wereld zijn opgegroeid, dus ik wil een Final Fantasy-wereld creëren waar mensen die zowel het goede als het slechte van de realiteit kennen passie voor kunnen hebben. Volwassen worden komt met bepaalde ontberingen, dus ik wil dat mensen die zijn opgegroeid met Final Fantasy en de realiteit begrijpen kunnen genieten en er iets uit kunnen halen, iets om over te denken hebben."

Final Fantasy 16 werd tijdens de tweede presentatie van PlayStation 5 vorig jaar onthuld en moet op een onbekende datum tijdelijk exclusief voor PlayStation 5 verschijnen. Het spel heeft in tegenstelling tot veel recente delen een Middeleeuwse setting.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Vind ik niet erg, voor mij (en vele anderen) is het verhaal het belangrijkste aan een FF game. Als ze dit nailen, dan best ik gerust gesteld.
    Al is de gameplay ook belangrijk natuurlijk, maar er zijn weinig FF games waarvan is de gameplay verschrikkelijk vind.
  • @Ardyn ja klopt, alleen bij ff 13 dacht ik was ik wel heel snel klaar dat ze in raceauto's verander enzo. Mijn favos 7 8 en 10.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren