1. Gerucht: GTA 6 speelt zich af in Zuid-Amerika en Miami en meer

Gerucht: GTA 6 speelt zich af in Zuid-Amerika en Miami en meer

Wat we weten over de volgende GTA-game

Anonieme bronnen vertellen dat de volgende Grand Theft Auto-game zich gaat afspelen in Miami en Zuid-Amerika. Op YouTube vertelt het nieuwskanaal The Know dat het dit via een anonieme bron heeft vernomen.

Volgens The Know heeft de bron zich zodanig ingelicht dat ze genoeg informatie hebben om te denken dat de informatie echt, echter wordt dit bewijs niet met ons gedeeld. Wat we wel te horen krijgen is dat de codenaam voor het project ‘Project Americas' krijgt. Dit omdat het waarschijnlijk mogelijk zal zijn om met het vliegtuig tussen Noord- en Zuid-Amerika te reizen.

Verhaal

GTA 6 zal zich mogelijk focussen op drugkartels, die vaak gevestigd zitten tussen deze gebieden. In de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw was er namelijk een heuse drugsoorlog in Miami tussen de Amerikaanse-overheid en verschillende drugskartels, waaronder het Medellínkartel uit Colombia dat geleid werd door de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Miami werd al snel het “drugskapitaal van de wereld” genoemd als gevolg van de competentiestrijd tussen drugsbaronnen.

Het zou dus zomaar zijn dat het verhaal van GTA 6 zich hierop gaat baseren. Het is niet duidelijk of de omgeving in Zuid-Amerika vrij verkend kan worden of dat je er alleen heen gaat voor lineaire missies, zoals in GTA 5 het geval was met North Yankton. In een eerdere Grand Theft Auto-game speelde het verhaal zich ook al af in Miami. In GTA Vice City speelt drugsdealer Tommy de hoofdrol in het Miami van de jaren 80 van de 20e eeuw.

Verder gaan er geruchten dat een hoofdpersonage van GTA 6 een vrouw gaat zijn, dit vanwege het harde gerucht dat Ryan Gosling en Eva Mendes stemmen voor de game opnemen. Het is niet duidelijk of zij de protagonisten vertolken en of er net zoals in GTA 5 meerdere hoofdpersonages zullen zijn.

Releasedatum

Wanneer GTA 6 uit gaat komen is nog niet bekend. Op het moment is ontwikkelaar Rockstar Games druk bezig met zijn nieuwste game Red Dead Redemption 2, die vorige maand nog werd uitgesteld tot oktober 2018. De ontwikkeling van Project Americas is volgens de bron nog in een vroeg stadium en verschijnt vermoedelijk pas rond 2021 of 2022.

Verder is er ook nog niet bekend op welke platformen de game uit gaat komen. Op het moment lijken de PlayStation 4- en Pro, Xbox One- en One X en pc de voor de hand liggende opties. Als we kijken naar wat Nederlandse GTA-speler de perfecte stad voor GTA 6 vinden zien we dat Miami/Vice City erg populair is en het dus een goede keuze zal zijn voor een volgende GTA-game.

Rockstar Games heeft nog niet officieel gereageerd op de geruchten over de locatie van GTA 6, dus neem de geruchten met een korreltje zout.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren