1. Japan krijgt Resident Evil 7 op de Switch via cloud service

Japan krijgt Resident Evil 7 op de Switch via cloud service

Spelers betalen bedrag per 180 dagen

De Switch krijgt in Japan een cloud service waarop Resident Evil 7 speelbaar is.

De game bevat zowel de originele content als de downloadbare content Banned Footage Vol. 1 en 2. Biohazard 7: Resident Evil CLoud Version is alleen speelbaar via een cloud service op de Switch eShop. Gamers kunnen de game niet kopen, maar geven per 180 dagen 2000 yen, zo'n 15 euro, uit om te kunnen spelen.

Op deze manier is er geen 24 GB aan schijfruimte nodig voor de game, maar hoeven spelers alleen maar 45 MB te downloaden voor de cloud service. Na het downloaden kan er 15 minuten gratis gespeeld worden, waarna de ticket voor 2000 yen gekocht moet worden.

Het is nog niet bekend of de game of de cloud service naar het westen komt. Resident Evil 7 is al verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

"Dit is wel een heel unieke manier om deze game naar de Switch te brengen. Aan de ene kant is het fijn dat Switch-eigenaren Resident Evil 7 kunnen spelen en daarbij ook nog eens weinig schijfruimte kwijt zijn, maar niet iedereen zal deze manier van games 'huren' bevallen. Ik ben benieuwd of Capcom een soortgelijke strategie voor het westen voor ogen heeft." - Michel Musters

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit is een leuke test voor capcom. Als dit enigsinds werkt zie ik ze dit met meer games doen.

  De prijs is btw wel erg belachelijk. Het lijkt niet duur maar 15 euro betalen voor iets waar je 0,0 invloed op hebt…no Thanks.
 • En dan houdt het pluspunt op. Want als er interverbinding vereist is. Kun je hem op veel plaatsen zoals in de lucht al niet spelen.
 • @kaassouflee30 Inderdaad nogal bizar dat zo'n experimenteel iets op een console uitgebracht wordt waarbij door de portability stabiel internet nu juist de minst stabiele factor is.
 • @kaassouflee30
  Niet alleen dat, maar ook binnenshuis lijkt het me niet ideaal te werken op een switch. Draadloos game streamen is niet echt ideaal
 • Hopelijk komt het naar hier. PSO2 voor de Switch is bijvoorbeeld al niet speelbaar door het streamen.
 • @ShadowhunterrX

  Dat komt ook enigsinds vanwege de afstand he.

  Anyway een bedraad lijkt mij wel een must.
 • @Ramirez
  No shit sherlock. Daarom moet het ook hier uitkomen ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren