1. Modern Warfare moet wat doen aan campers - Column
Call of Duty: Modern Warfare
72% hot!
1 member volgt dit
1 member wil dit
6 members hebben dit

Modern Warfare moet wat doen aan campers - Column

Kom uit je hol, jij smerige camper

Call of Duty: Modern Warfare is een ronduit heerlijke shooter met een uitstekende multiplayermodus. Esthetisch gezien doen maps me denken aan de meest iconische Call of Duty-locaties en het gevoel van de wapens is fenomenaal. Aan één aspect stoor ik me echter mateloos: spelers die zó hard campen dat de zandbakken meer lijken op het Burning Man-festival dan een oorlog.

Over brand gesproken: de Modern Warfare-Reddit staat weer eens in vuur en vlam. Spelers klagen ouderwets steen en been over van alles en nog wat, en ditmaal moet ik ze – los van de oneerbiedige toon - op veel vlakken gelijk geven. Talloze video’s van mensen die van drie kanten worden belaagd door campers tonen aan dat er écht iets gedaan moet worden aan de overvloed aan campers.

Want het is ontzettend frustrerend als je op weg bent naar een goede killstreak en wordt neergeknald door een gast in een hoekje die daar al minutenlang zit te wachten tot er iemand voorbijloopt. Het is een eeuwenoude speelstijl, maar nooit écht effectief geweest als het gaat om daadwerkelijk veel punten scoren, laat staan het potje winnen. Het is een simpele manier van kills binnenharken die alle strategie overboord gooit.

call of duty modern warfare

Nu werkt het ontwerp van de maps campen ook een beetje in de hand. In voorgaande delen zijn multiplayermaps, zoals ontwerper Joe Cecot deze zomer aan mij vertelde, vooral opgezet als een soort van arena’s. Het ‘nadeel’ hiervan, is dat spelers een bepaalde kant op worden geduwd en zo frontaal de confrontatie aangaan, in plaats van de omgeving echt goed te analyseren. Weinig strategie en vooral richten en schieten: dat is hoe Call of Duty de afgelopen jaren werd gespeeld.

Met Modern Warfare gooit Infinity Ward het over een hele andere boeg, door maps grootser en asymmetrisch te ontwerpen. Zodoende bestaan ze uit allerlei gebouwen die je van binnenuit kunt verdedigen met een dikke scope op je wapen en een flinke lading claymores. En dat is een beetje het probleem, want de scheidingslijn tussen ”machtsposities verdedigen”, zoals Infinity Ward het noemt, door te patrouilleren en dekking te nemen, en een heel potje campen is flinterdun. Traag spelen is essentieel om mee te komen en er zijn talloze plekken waar je je kunt verstoppen.

Het helpt ook niet dat sommige maps wel érg asymmetrisch zijn. Momenteel ergeren mensen zich vooral aan Euphrates Bridge, omdat de map bestaat uit aan de ene zijde een groot open veld, aan de andere zijde huizen om je in te verschuilen en een brug in het midden. Wie aan de kant met de huizen begint heeft een veel grotere kans om de brug te veroveren en de match te domineren. Soms zijn er potjes waarbij je na een paar stappen al wordt neergeknald omdat je team in een hoek is gedreven.

MODERN warfare

Maar goed, Infinity Ward kan natuurlijk niet alle maps uit de game slopen en het drielanenmodel terugbrengen. Andere aspecten van de game kunnen echter wel eenvoudig worden verholpen, te beginnen met het geluid van voetstappen. Rennende en lopende spelers klinken in Modern Warfare namelijk zó belachelijk hard dat je ze al van mijlenver hoort aankomen. Natuurlijk blijf je dan op één plek zitten en luisteren totdat er ongetwijfeld een roekeloos iemand voorbij komt stormen. Dan is het slechts een kwestie van de trekker overhalen.

Daarnaast stimuleert de game spelers om kills te maken, want scorestreaks hebben weer plaatsgemaakt voor killstreaks. Het is een opmerkelijke keuze, gezien Infinity Ward zelf met trots aankondigde dat Modern Warfare 3 juist géén killstreaks bevatte. En terecht, want killstreaks maken het minder aantrekkelijk om je tent uit te komen en eens een risico nemen om doelen te veroveren. Zelfs in Domination en Ground War laten vele spelers vlaggen nu voor wat het is, want je krijgt daar toch geen beloning voor. Scorestreaks terugbrengen zou al een hoop schelen.

Modern Warfare

Wat naar mijn mening ook aangepast mag worden is de algemene aim down sight speed. Oké, met de realistischere insteek van de game is het logisch als je niet in een halve seconde van een sprint naar een welgemikt schot kunt, maar in Modern Warfare is deze tijd wel érg lang. Een kleine verbetering hier en daar zou spelers meer zelfvertrouwen geven om wat meer te bewegen, wetende dat ze niet reddeloos verloren zijn als er plotseling iemand om de hoek komt zetten. Je wil immers niet altijd met je vizier de hoek om kijken.

De multiplayermodus van Modern Warfare is over het algemeen zo slecht nog niet en is los van de maps een paar tweaks verwijderd van een uitzonderlijk fijne game. In de huidige staat is Modern Warfare echter soms meer camping dan videogame en wil ik de game uit frustratie wegleggen wanneer de zoveelste mafklapper mij vanuit z’n comfortabele hoek neerknalt. Doe er alsjeblieft wat aan, Infinity Ward.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De laatste update heeft de voetstappen godzijdank wat teruggeschroefd trouwens en de situatie is er ietsjes beter op geworden.


  Hoe ervaren jullie campers? (melden dat je er zelf een bent mag ook).
 • @Jack O
  Ik doorgaans niet, maar als ik een hoge killstreak heb dan wil ik mij nog wel eens "tactisch opstellen". Maar hopelijk gaan de APC's op GW eens generfd worden, want wat een droeftoeterij is dat zeg…
 • Ik heb mij er eerlijk gezegd bij neergelegd dat campers nu eenmaal bestaan. Nu moet ik ook heel eerlijk zijn dat, zodra ik positie van de camper heb gevonden ik hem meedogenloos op jaag, en zodra ik de persoon in kwestie een andere dag in een ander potje tegenkom hem wederom op jaag (ook al camped hij dan niet). En ook als ik hem in andere games tegen zou komen zou ik z'n sessie een levende hel maken.
 • Dit is dus precies mijn probleem met de game ja, en vele andere klagen er ook over. Je hebt tactisch spelen waar bij je af en toe stil zit op een belangrijk punt in de map of je hebt gewoon het hele potje op een plek zitten met claymores en weet ik wat allemaal. 90% van de spelers doet het laatste lijkt wel. En dat verpest de game gewoon compleet. Volgens geruchten komt er een grote update in November die veel dingen aan gaat pakken dus ik hoop dat daar dingen wat beter van worden.
 • @Real13

  Volgens mij ren je teveel tijdens een potje modern Warfare.
 • @CyberFl dan rent er tenminste nog iemand
 • Ik ben het helemaal eens met deze punten.
  Maar niet met die jankerds die zeiken dat ze niet continu red dots kunnen jagen.
  Ik hoop dan ook dat ze de mini map laten zoals die nu is.
 • Kill confirmed is toegevoegd aan de mp playlist(yes!!!),hier kan je wel campen,maar iemand moet toch echt die dogtags pakken om als team te winnen.
 • Ach,

  Buiten in de map Rammaza kan ik de campers nog wel weerstaan. Heb me soms al doodgeërgerd, maar evengoed kapot gelachen van plezier omdat alles zo goed meeviel.
 • Ik vind persoonlijk het campen minder erg dan de spring in het veld spelers.
  Dat mensen zich verstoppen om kills te maken komt nu eenmaal voor.
  Maar heb nog nooit mensen als een stel kangeroos door een stad/bos of welke omgeving dan ook zien gaan om dan de tegenstander af te knallen.
 • @babayaka1972 Ah dus jij bent er zo 1.
 • @Robskeee
  Nou nee, niet echt heb ik het geduld niet voor. Maar ik ben ook geen een die het hele veld rond rent,

  Ik ben er wel 1 die heel veel dood gaat zonder dat ik mijn tegenstander gezien heb hahahahaa.
 • @babayaka1972 Haha ja ik heb hetzelfde ervaren. Dan denk ik: bekijk het maar ik ga ook lekker campen, en na 10 seconden ben ik daar ook weer helemaal klaar mee.
 • @Robskeee Wel dat is te begrijpen, ik had zelf gisteravond wel een aantal leuke potjes , 1 was headquarters en kill confirm
  Voor mijn doen ging het redelijk 10 om 8 ofzo, maar bungelde nog steeds onderaan, maar zat in een aardige groep.
  Moet wel zeggen altijd als ik net join gaat het voor geen meter, dan is het 1/10 ofzo.
 • Gister was ik er echt helemaal klaar mee. Ik geef het nog niet volledig op maar ik denk dat de multiplayer laat voor wat het is. Veelste veel campers, maar dan ook echt veelste veel.
  Dan de campaign maar uitspelen.
 • @Robskeee

  Wat speel je dan? TDM? Want heb momenteel bijna tot nooit last van campers. Mss omdat je KD zo laag zit dat je automatisch tegen niet goede spelers speelt.
 • @CyberFl Eigenlijk speel ik alleen Domination, KD is momenteel 1.21. En dat komt eigenlijk vooral door gunfight.
 • @CyberFl als jij bijna tot nooit last van campers hebt speel je waarschijnlijk Modern Warfare remastered.
 • Ik word soms gek van de campers, en elke keer pakt hij me dan weer. Daarom wissel ik veel tussen Special ops, 2v2 en gewoon online. om toch nog een beetje het plezier in het spel te houden
 • Het valt me meer op dat de lagere ranks campen, tegen hogere ranks weinig last van om eerlijk te zeggen, mensen moeten nog de mappen leren etc dan word het vast al minder. op een gegeven moment weet je ook een beetje de standaard ''camp plekjes'' in de mappen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren