1. Multi-console emulator op gehackte Switch nu beschikbaar

Multi-console emulator op gehackte Switch nu beschikbaar

Nintendo probeert terug te vechten

RetroArch is zelfgemaakte software die meerdere consoles op de Switch emuleert. Na een aantal jaar in ontwikkeling te zijn geweest is het programma nu beschikbaar voor op een gehackte Switch. Met deze alles-in-één-emulator kunnen onder andere PlayStation-, Sega-, NES- en N64-games gespeeld worden.

Kotaku sprak een van de ontwikkelaars van de software die het 'de grootste release' in tijden noemde. Uit onderstaand filmpje blijkt dat de interface vergelijkbaar is met die van de PSP en PS3.

RetroArch is niet de makkelijkste software om te downloaden. Nadat werd bekendgemaakt dat de Switch-hardware nog niet bestand was tegen deze nieuwe software dankzij een grafische chip van Nvidia. Mensen die de Switch hebben gekocht voor april dit jaar hebben waarschijnlijk deze chip nog. In de tweet hieronder zie je hoe The Legend of Zelda: Ocarina of Time te spelen is op de Switch.

Nintendo probeert de software tegen te gaan en elk Switch-account dat gebruikmaakt van de software wordt verbannen wegens piraterij. Toen de Switch Online kwam duurde het niet lang totdat mensen een manier hadden gevonden om eigen NES-ROM's te uploaden op de Switch.

Er zijn verschillende risico's verbonden aan het gebruik van RetroArch. Zo lopen spelers de kans hun Switch onbruikbaar te maken en of een ban op te lopen van Nintendo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • is leuk dat het kan, maar ik loop liever niet het risico dat mijn account geblokkeerd wordt.

    Bovendien, als je dan tóch roms wilt spelen, zijn er zat emulators voor je telefoon te downloaden.
  • @mole28 alleen een switch speelt waarschijnlijk veel lekkerder dan je telefoon. Ik hoop toch snel dat Ocarina ook legaal uitgebracht gaat worden voor de switch.
  • @mole28
    Als er straks een nieuw model uitkomt van de Switch, ga ik dit soort taferelen zeker op de oude doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren