1. Nieuwe Ni No Kuni 2-trailer focust op Roland - Trailer

Nieuwe Ni No Kuni 2-trailer focust op Roland - Trailer

Een nobele krijger van een andere wereld

In de nieuwe Ni No Kuni 2-trailer krijgen we meer te weten over Roland, een held van een andere wereld.

Bandai Namco heeft een nieuwe trailer gemaakt voor de aankomende Ni No Kuni 2. In de video wordt de nadruk gelegd op Roland, een personage die vanaf een mysterieuze wereld wordt getransporteerd en in de kamer van Evan terechtkomt. Hij besluit de jonge koning te helpen zijn troon te heroveren en het koninkrijk een plek te maken waar "iedereen nog lang en gelukkig kan leven". Zodoende wordt Roland de lijfwacht en mentor van Evan. Voorheen was de focus in de trailers voornamelijk op Evan.

Roland is een kalme en slimme man die strategisch te werk gaat. Bovendien komt hij uit een modernere wereld en hij heeft zijn pistool meegenomen. Dit is een wapen die ze in de wereld van Ni No Kuni niet begrijpen en het geeft hem een zeker voordeel.

In de trailer zien we cutscenes uit het spel waarin we een blik krijgen op de persoonlijkheid van Roland. Ook zien we hoe hij een soort coole vaderfiguur wordt voor de jonge, bangige en onervaren Evan. Met zijn zelfvertrouwen en analytische manier van denken lijkt hij het perfecte voorbeeld voor een onzekere koning om van te leren.

Ni No Kuni 2 is het vervolg van "het liefdeskindje van Level-5 en Studio Ghibli". Deze voorloper kreeg veel lof van critici en ook wij gaven het een acht. Verwacht echter niet dat de oude personages terugkeren. Het tweede deel speelt zich honderden jaren na zijn voorganger af en het spel kan gespeeld worden zonder voorkennis. Ook de gameplay is aanzienlijk veranderd. Waar deel één Pokémon-achtig was heeft deze meer weg van de Tales-serie. Ook is Studio Ghibli niet meer direct betrokken bij de maak van de game, maar het personeel van de beroemde animatiestudio werkt nog steeds aan de muziek en personageontwikkeling.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Vindt Evan meer een meisje dan een jongen…
 • @Skirroz98_NL Ik heb dus al die tijd gedacht dat het een meisje was! Bizar!
 • @Skirroz98_NL Lol, ja idd, ze hadden met beter King Queen kunnen noemen.
 • Ik dacht dat Evan ook een meisje was. Dit doet in mijn ogen al direct afbreuk aan de ervaring.

  Je hoeft bij mij trouwens niet aan te komen met gender neutraal gezeik.
 • @CerandoX.nl Dit gevoel heb ik ook heel sterk!
 • Ik weet het niet. Bij Ni No Kuni 1 was ik helemaal hyped en vond het een geweldige game. Maar deze pakt me gewoon niet tot nu toe.
 • Ik kan niet wachten.
 • Hij heet toch Evan? Hoe kan het dan een meisje zijn? Lijkt me een overduidelijke jongensnaam.

  Ik kijk er echt enorm naar uit, snap al die negatieve reacties op internet niet.
 • @SuuperGroverr Ik snap al die commotie ook niet echt. Niet alleen hier, maar op meerdere plekken hoor je deze kritiek, maar vanaf moment één was het voor mij duidelijk dat hij een jongen(en dus king) was. Enige wat beetje vrouwelijk is, is zijn haar. Daarnaast is de scheidingslijn tussen jongen/meisje in Japanse games vaak best dun. Zo worden jongere manlijke characters in games vaak ingesproken door een vrouw. Ik kan i.i.g. niet wachten tot hij de 23e op mijn deurmat ploft!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren