1. Ninja vindt levenslange Fortnite-schorsing veel te zwaar
Fortnite
40% hot!
2 members volgen dit
0 members willen dit
0 members hebben dit

Ninja vindt levenslange Fortnite-schorsing veel te zwaar

'Faze Jarvis is gewoon een dom kind'

Vorige week kreeg Faze Jarvis te horen dat hij voor de rest van zijn leven verbannen is van Fortnite. Deze straf is volgens streamgigant Tyler "Ninja" Blevins veel te zwaar en ondoordacht.

Ninja is van mening dat de opgelegde straf van Epic Games voor Jarvis veel te zwaar is. In een recente stream zegt de Amerikaan dat Jarvis een gerespecteerde Fortnite-streamer is en dat iemand met zijn status incidenteel geëxcuseerd moet kunnen worden.

"Er is een duidelijk verschil tussen een contentmaker met miljoenen abonnees, die zijn geld hiermee verdient, en een willekeurig kind dat gewoon vervelend wil zijn door te hacken". Wanneer je dat kind schorst, gebeurt er niks met hem en gaat zijn leven vrolijk verder, in het geval van Jarvis ligt dit anders, zijn hele wereld stort in en daarom vind ik dat het anders aangepakt moet worden in het geval van Jarvis", stelt Ninja.

Ninja

Ninja vindt overigens niet dat Jarvis onbestraft moet blijven, maar een tijdgebonden schorsing vindt hij rechtvaardiger.

"Hij is nog heel erg jong, gewoon een dom kind, dat domme beslissingen maakt. Hij dacht er niet bij na, bovendien was het geen toernooi of iets dergelijks, het was voor de gein", gaat de blauwharige streamer verder.

Ninja maakt later de vergelijking met Logan Paul die stoffelijke overschotten heeft getoond op zijn kanaal met miljoenen volgers. Paul kwam er zonder slag of stoot vanaf en volgens Tyler betoogt dit veel eerder van grensoverschrijdend gedrag dan het gebruik van hulpsoftware in Fortnite.

"Er zijn grenzen, en Ik denk dat Jarvis gewoon een sukkel is, en lekker een half jaar geschorst moet worden. Eerste fout, klein jochie, kom op, gast".

De fout van Jarvis is natuurlijk in geen enkel opzicht te vergelijken met het smakeloze gedrag van Logan Paul. Het feit blijft echter dat Jarvis misbruik heeft gemaakt van Fortnite en volgens Epic Games is hier nul tolerantie voor.

De ontwikkelaar is resoluut in zijn besluit en is totaal niet van plan om de de schorsing in te trekken. Een woordvoerder van Epic Games heeft in een gesprek met Polygon verteld dat dit soort gebruik van software absoluut niet is toegestaan in Fortnite.

"Er is totaal geen tolerantie voor valsspelers, het gebruik van deze software verpest de game voor iedereen die eerlijk wil spelen", aldus een woordvoerder van Epic Games.

Hieronder kan je Ninja zijn stream bekijken waarin hij het opneemt voor Jarvis.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Veelste zwaar ? Serieus? Straf is meer dan te recht.
 • Ik niet.

  Daarnaast zou Epic ook nog een extra statement moeten geven tegen de voorkeursbehandeling die Ninja (grootste Fortnite streamer) wenst voor Streamers, wat natuurlijk ronduit belachelijk is, hoe durft hij het te zeggen? Misschien ook bezig met zijn eigen belangen?

  Ninja zou natuurlijk ook kunnen stellen dat Jarvis, met 2 miljoen volgers, een voorbeeld functie heeft. Je zou dus ook kunnen opperren dat hij een strengere straf zou moeten krijgen, bijvoorbeeld ook gewoon een ban van Twitch vanwege het cheaten on stream.

  Ik ben blij met de standvastigheid van Epic in ieder geval, als je Jarvis excuseert, dan willen de rest van de cheaters dat ook.
 • Ninja is zelf een dom kind; De straf is meer dan terecht.. Jarvis wist heel goed dat 't fout was en wat de risico's waren - en tja, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten! Speel domme spelletjes, win domme prijzen.
 • Zo te zien zijn streamers niet al te slim. Cheaten als je populair bent en als Ninja zijn zeggen dat streamers een soort god zijn met meerdere kansen. Zullen we effe de beelden van Oud en Nieuw erbij pakken. Je bent een nobody buiten je groep.
 • Mooie aanwinst voor Microsoft dat blauwharig gedrocht!
 • Juist omdat ie een voorbeeld is zou hij zo aangepakt moeten worden dat hij ook nooit meer met een ander account enige game van epic mag spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren