1. Nintendo Switch bezwijkt door oververhitting

Nintendo Switch bezwijkt door oververhitting

Nintendo heeft niet genoeg klachten binnen om actie te ondernemen

Nintendo Life heeft een probleem op de Nintendo Switch waargenomen. Er ontstaan namelijk barsten dichtbij de ventilatiepoorten van de Switch. De Nintendo-fansite heeft op Twitter gevraagd of meer gebruikers hetzelfde probleem hebben. Nintendo heeft inmiddels gereageerd maar stelt dat het aantal incidenten klein is.

Er wordt gespeculeerd dat het materiaal waar de barst is ontstaan niet is gemaakt om de hoge temperatuur te weerstaan. De meeste barsten van fans die op Twitter reageren hebben namelijk ook barsten dichtbij de ventilatiepoorten. Daarnaast blijkt uit de pol van Nintendo Life dat twintig procent van de gebruikers (1.148) ook last heeft van spontane barsten.

Sommige fans hebben na het ontstaan van de barsten de Switch naar Nintendo gestuurd. Ze melden dat Nintendo vervolgens 150-175 pond vraagt voor de reparatie van de console en niet open staat voor onderhandeling.

Hieronder enkele voorbeelden van de schade:

Na de publicatie van dit artikel is de site in contact geweest met Nintendo en geeft de volgende statement: "After checking in with the European team we can confirm that we haven’t received a notable number of consumer inquiries on this topic, but as with all our products, we encourage users who experience any issues to visit http://support.nintendo-europe.com for assistance from our Customer Service team."

Blijkbaar heeft Nintendo vooralsnog niet genoeg klachten ontvangen om de eventuele productiefout aan te pakken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Als men hier zelf voor moet betalen is dat wel erg schandalig zeg. Zeker als blijkt dat de materialen niet tegen de hitte kunnen. Gewoon net als Microsoft destijds met de 360 doen, gratis laten maken.
 • @AWESOMEDUDE3
  Precies! Niets meer dan normaal.
 • @AWESOMEDUDE3
  Klopt, overigens waren ze bij MS ook niet meteen heel behulpzaam. Destijds veel contact gehad met de klantenservice namens klanten en waar men eerst ontkennend was escaleerde uiteindelijk de boel steeds verder met meer en meer klachten. Vervolgens deed men een mea culpa en gingen ze overal mee akkoord, ook zonder bonnen en na garantieperiode (periode 2006-2008). Met Sony was het ook altijd eerst vol in ontkenning al leek het daar blijvend stroef te zijn met de problemen die zij hadden. Wellicht dat de schaalgrote eerst uit zn voegen moet klappen alvorens men wat soepeler wordt.
 • @xevulutionx
  Toegeven van dit soort dingen blijft moeilijk voor de gamegiganten inderdaad, haha.
 • @xevulutionx @piet s.
  Ik kan mij ook wel voorstellen dat zij niet zomaar lukraak nieuwe hardware uitdelen of reparaties gaan uitvoeren bij een aantal incidenten. Het lijkt mij meer dan logisch dat zij eerst willen controleren of het niet door eigen toedoen is ontstaan.
  Ik ben wel erg benieuwd hoe Nintendo dit gaat oplossen.
 • @AWESOMEDUDE3
  Dat klopt uiteraard. Al was het in de laatste ontkenningsfase wel schrijnend aan het worden. Ik had zelf een xbox die een flinke graancircel maakte, een vriend waar dit bij gebeurde en binnen 1 jaar versleet ik 3 xbox 360's die een red ring kregen. In 1 week kreeg ik ooit 3 xbox 360's terug. Maar als je niet aan hun kant staat beleef je het ook anders dan bij het bedrijf. Weet nog wel dat ik het toneel aan de andere kant bijna hilarisch vond. Ik hoorde toen gewoon aan de manier van reageren dat het een veelgehoord ding was. Niet veel later sloeg alles om en was men de soepelheid zelve. Dat gedrag vanaf de omslag vind ik nog altijd een voorbeeld van hoe het zou moeten.
 • Dit product heeft dus echt super veel problemen gehad.
 • @san5324
  Dat verhaal met die linker joycon was inderdaad een probleem, maar verder (ook dit nog niet) zijn er volgens mij nog geen structurele problemen opgetreden.
 • @Piet S.

  En dat er krassen op het scherm kwamen wanneer je hem uit de houder haalde was toch ook redelijk groot toendertijd?
 • @san5324
  Zover ik weet waren dat maar enkele (tientallen?) gevallen en is het nooit beoordeeld als structureel probleem, in tegenstelling tot dat joycon probleem.

  Anders zouden ze trouwens ook alle Switch apparaten moeten vervangen, want alle apparaten hebben hetzelfde soort scherm.
 • @san5324
  Valt toch wel mee? De linker joycon (wat Piet zegt) was wel een dingetje, maar verder werkt dat ding prima. Heb net ook even gekeken, en heb zelf geen last van de barsten uit het artikel. Ik speel dan niet in erg warme omgevingen…

  Dan nog is hiermee toch niet te stellen dat de Swtich "super veel problemen" heeft gehad?

  Ontopic: Het valt me op dat 3 van de 5 voorbeelden van dezelfde Twitter account komen. Vraag me af hoe "groot" dit probleem daadwerkelijk is. Nintendo geeft zelf ook aan geen grote klachten m.b.t. dit issue gehad te hebben. Zou me niets verbazen als dit verhaal door (social)media uit z'n verband getrokken is. We zien wel..
 • @Gaaiz
  Ik wil ook weleens weten wat bij hem onder 'super veel problemen' valt.

  Edit:
  Ik zag het net ook inderdaad. Ik DENK inderdaad dat het op dit moment (nog) geen structureel probleem is.
 • @Gaaiz

  Ik doelde ook meer op de krassen die kwamen wanneer je hem uit de houder haalde.
 • @san5324
  Ik heb hierboven geantwoord. :-)
 • @Piet S.
  Ik zag het :)
 • Als de gebruikers hier zelf niets aan kunnen doen, dan hoort dit sowieso onder de garantie te vallen. Zo simpel is het.

  Dit is echter al een paar dagen bekend en heb m'n eigen Switch bekeken en die is gelukkig nog helemaal intact.
 • vanmiddag maar ff checken.
 • Ik zal vanavond ook ff checken!
 • Fortnite zorgt voor een super snelle battery drain en een warme switch. Let dus op.
 • @Richh
  Natuurlijk is het een heel ander systeem, maar is er niet een mogelijkheid net als bij de PS4 controller om bepaalde output op het laagst te zetten om zo energie te besparen? Misschien overduidelijk maar toch de moeite om te checken lijkt mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren