1. Overname Bethesda door Microsoft goedgekeurd in de VS

Overname Bethesda door Microsoft goedgekeurd in de VS

Nu nog Europa en de deal is rond

De US Securities and Exchange Commission heeft gisterenavond de overname van Bethesda en moederbedrijf ZeniMax door Microsoft goedgekeurd.

Vorig jaar kondigde Microsoft al aan ZeniMax, het moederbedrijf van studio's als Bethesda, id Software en Tango Gameworks, over te willen nemen voor 7,5 miljard dollar. Dergelijke overnames moeten echter eerst wereldwijd goedgekeurd worden.

In de Verenigde Staten is deze overname nu dus goedgekeurd. De deal is echter pas rond wanneer het ook in Europa goedgekeurd wordt. Verwacht wordt dat dit binnen enkele dagen gebeurt. Deze goedkeuringen bestaan zodat bedrijven niet totale monopolieposities kunnen verkrijgen.

Door de overname wordt Microsoft eigenaar van alle ZeniMax-studio's en franchises als Doom, The Elder Scrolls, Fallout, Starfield en Wolfenstein. Het is nog niet bekend in hoeverre al deze franchises exclusief voor Xbox-systemen en pc worden.

bethesda microsoft

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Zolang het gewoon op de PC komt, en niet eerst naar de xbox series dan boeit het me geen hol, zodra de kwaliteit maar beter ervan wordt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren