1. Remedy Entertainment werkt aan vijf games

Remedy Entertainment werkt aan vijf games

Onder andere free-to-play multiplayergame en twee titels in zelfde universum

Remedy Entertainment werkt aan vijf verschillende games. Dat vertelt CEO Tero Virtala in een interview met Games Industry.

In totaal werken er vier teams aan nieuwe games. Het team achter Control ontwikkelt ports voor 'nieuwe' diensten, waarbij Virtala sterk hint naar cloudgaming, en de 'volgende grote titel' van Remedy.

Een tweede team werkt aan een coöperatieve free-to-play multiplayergame met de werktitel Vanguard en een volgend team werkt aan twee titels die worden uitgeven door Epic Games. De CEO omschrijft het eerste Epic-project als een AAA-ervaring en de tweede als een kleinere game in hetzelfde universum.

"Het project dat we met Epic doen is een wereld waarvan we willen dat spelers er meer tijd in spenderen", legt Virtala uit. "Er zijn meer mogelijkheden om de wereld te verkennen dan in één game."

Een laatste team werkt samen met Smilegate aan de eerde aangekondigde campagne voor CrossfireX en de Chinese variant, Crossfire HD. Het bedrijf neemt zich voor vaker werk uit te besteden voor dergelijke projecten.

De campagne voor CrossfireX moet in 2021 verschijnen voor Xbox Series X en S en pc. Releasedata voor de overige projecten zijn nog niet bekend.

Control

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren