1. Rockstar bevestigt: Kamp in Red Dead Redemption 2 heeft grote bug

Rockstar bevestigt: Kamp in Red Dead Redemption 2 heeft grote bug

Personages verdwijnen uit het kamp

Er zit een bug in Red Dead Redemption 2 die bendeleden voor lange tijd uit het kamp laat verdwijnen. Nadat spelers het ontdekten heeft Rockstar het nu bevestigd.

Deze week lieten steeds meer mensen weten personages als John, Abigail, Jack en Sadie niet meer in het kamp te kunnen vinden. Hoewel sommige van deze personages wel eens uit het kamp zijn voor andere bezigheden, bleven de bendeleden hele hoofdstukken weg.

Rockstar heeft nu gereageerd op een gamer die het probleem aan de ontwikkelaar heeft gemeld, zo valt te lezen op Reddit. "We begrijpen je bezorgdheid over de verhalende personages in Red Dead Redemption 2. Wanneer je faalt tijdens de missie 'Polite Society, Valentine Style', start de gehele missies dan opnieuw, in plaats van dat je 'retry checkpoint' kiest. Wanneer je de missies hebt uitgespeeld en 'retry checkpoint' hebt gekozen, zullen de personages niet verschijnen tot het begin van hoofdstuk 4. We hopen op je begrip."

Hoewel spelers hierdoor geen missies kunnen mislopen - de personages verschijnen zodra ze nodig zijn voor een missie - is het praten met bendeleden in het kamp een belangrijk onderdeel van Red Dead Redemption 2 die de sfeer bepaalt. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat Rockstar een patch voor deze bug gaat uitbrengen, maar wanneer is nog niet bekend.

Red Dead Redemption 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • …. hopen dat er snel een patch komt; bij mij ging één van deze missies fout (Ik reed per ongeluk mijn paard tegen in iemand aan, waardoor er plots een gunfight uitbrak), maar ben nu al zo ver gevorderd dat ik geen zin heb om weer helemaal opnieuw te beginnen.

  Ik zit eind charter 2 maar ben de genoemde personages helaas nog niet tegengekomen in mijn kamp 😔
 • Mooie blunder…

  Doet Rockstar niet meer aan quality controle voordat hun product in de winkel komt? Want deze had heel simpel gevonden moeten worden gezien hoe de bug tot stand komt. Niet echt gamebreaking maar je mist nu wel bepaalde zaken.

  Samen met de verhalen over de crunch om het op tijd af te krijgen heb je snel het idee dat ze het gerushed hebben om in de winkels te krijgen…valt me echt tegen van een van de beste studio’s van de wereld. Een minpuntje dit.
 • @Ramirez
  De game is redelijk "klaar", maar dit is wel een redelijk grote bug. Ik heb er echter zelf totaal nog geen last van gehad, en misschien was het toeval zo dat dit ook voor de testers geldt.
  Het kan ook zo zijn (zo is mijn ervaring in de IT-wereld) dat het fixen van een andere bug dit weer veroorzaakt heeft.

  Ik maak mij meer zorgen over Fallout 76.. Die game voelde als echte beta, en het zou kloppen als de game ergens volgend jaar uit zou komen. Hij komt echter over twee weken uit..
 • Shit ik vond het al vreemd dat ik idd die drie telkens nergens kon vinden. Kan ik ze terugbrengen door die missie opnieuw te doen en hun stappen te volgen?
 • Hdr, zeer ouderwetse besturing (heb hier geen probleem mee maar had iets vloeiender verwacht) en nu deze bug..

  Dit is geen game of the year waardig..
 • @san5324
  Die genoemde 'fouten' wegen toch minder dan alle zaken die wel goed geregeld zijn imo.
 • @AWESOMEDUDE3 Inderdaad.
 • @AWESOMEDUDE3

  Maakt niet uit, dit is in mijn ogen geen goty waard.. En zo klein zijn ze niet .
 • @san5324
  Niet mee eens, als ik RDR2 naast bijvoorbeeld The Witcher 3 leg - beide triple A games - dan zijn er aardig wat raakvlakken op zowel positieve als negatieve punten.
  - Bij zowel TW3 als RDR is er commentaar op de combatcontrols,
  - Gezien de bugs; bijvoorbeeld Roach die destijds random in de lucht liep of op huisjes terecht kwam, RDR kent hier dus het kamp verhaal.

  Ik ben het met je eens dat het op zijn minst slordig is wanneer er gekeken wordt naar de HDR situatie, maar zowel RDR als TW3 zijn zo gedetailleerd en verhaalwise (tot zover ik kan beoordelen over RDR) zo sterk dat dit hier de balans naar positief tipt. Niet te vergeten dat TW3 in 2015 ook GOTY was.

  Wanneer we het bovenstaande te vergelijken is het toch wel safe-to-say dat RDR wel GOYT waardig is. Althans zeker wel in mijn optiek.
 • @AWESOMEDUDE3

  Verhaal is tof, dat zeg ik ook niet maar om een goty moet echt alles goed zijn en dat is het echt niet..

  Overigens vind ik het heel raar dat de map van deel 1 niet bereikbaar is .. Althans, armadillo is te bereiken maar de rest van de map is leeg..
 • @san5324

  Dus om GOTY te zijn moet je een perfecte game leveren volgens jou, zonder fouten? Elke game heeft z'n minpunten, maar de pluspunten van RDR2 zijn zo groot dat het een grote kanshebber is voor GOTY.
 • @Silverwolf

  Game of the year hoort een perfecte game te zijn of bijna perfect..

  Niet een game (ik blijf het herhalen) met hdr dat niet werkt, achterhaalde besturing.. Anders kan iedere game wel goty zijn.
 • @AWESOMEDUDE3

  Helmaal met je eens. Ik zit in chapter 5 inmiddels en heb deze glitch niet eens opgemerkt of niet gehad. Buiten wat gedode dieren die spontaan verdwenen waren voor ik ze kon villen heb ik weinig aan te merken op deze fantastische game. Mijn GOTY zonder twijfel.
 • @Fodder_man

  De reden dat RDR2 Goty gaat worden is door gebrek aan concurrentie. Het is namelijk de enige echt grote titel van dit jaar aangezien Smash net buiten de periode valt.

  Games als Spiderman en Octopath zijn simpelweg niet “groot” genoeg.
 • @Ramirez kwam god of war niet ook dit jaar uit? Dat was ook wel een pareltje hoor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren