1. Sony 'weet zeker' dat er een een oplossing is voor crossplay

Sony 'weet zeker' dat er een een oplossing is voor crossplay

Sony draait er nog steeds omheen

Tijdens de Gamelab conferentie in Barcelona gister deed de CEO van Sony de uitspraak dat het bedrijf er zeker van is dat een oplossing is voor crossplay-problemen. Dit vertelde hij tijdens een presentatie over het oeuvre van PlayStation. Op dit moment staat Sony crossplay nog niet toe.

"We're hearing it. We're looking at a lot of the possibilities." aldus Shawn Layden, CEO van Sony Interactive Entertainment Amerika, tegen Eurogamer. "You can imagine that the circumstances around that affect a lot more than just one game. I'm confident we'll get to a solution which will be understood and accepted by our gaming community, while at the same time supporting our business."

Er heerst dus wel nog steeds onduidelijkheid of Sony daadwerkelijk crossplay toe gaat staan.

PS4-gamers kunnen het in multiplatformgames niet opnemen tegen spelers op andere consoles. Dit is onder andere het geval bij het populaire spel Fortnite. Nadat de game tijdens E3 op Switch verscheen en het spelers de mogelijkheid gaf om onder andere tegen Xbox One-gamers te spelen, maar niet tegen PS4-gamers, ontstond er nog meer ophef over het feit dat Sony dit niet toelaat.

Fortnite

Vorige week deed de voormalige president van Sony Online Entertainment John Smedley een uitspraak over het debacle.

Zo zei hij op Twitter: “When I was at Sony, the stated reason internally for this was money. They didn’t like someone buying something on an Xbox and it being used on a PlayStation. Simple as that. dumb reason, but there it is.”

Smedly die tegenwoordig werkzaam is voor Daybreak Games heeft de tweet inmiddels verwijderd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Er is een oplossing Sony: Kap met de boel te blokkeren. Waarom kan het met DragonQuest X wel (Wii, Wiiu, 3DS, PC, Switch, PS4) Wees geen MS.
 • MS is er anders niet zo moeilijk over, dus ik snap je opmerking niet zo?
 • @disar

  Toen het met de 360 goed ging. Hielden hun de boot af. Wat eigenlijk tot 2 jaar geleden gebeurde. Nu is Sony bezig en om eerlijk te zijn smeriger.
 • @ShadowhunterrX

  Precies, toen hoorde je niemand zeuren. Ik hoop dat Sony het nooit toelaat.
 • De oplossing is idd simpel. Bij fortnite was crossplay al mogelijk door een bug
 • Dit moet breder bekeken worden en niet alleen bij een game als Fortnite. Dat zou betekenen dat niet alleen de console fabrikanten maar alle uitgevers moeten gaan kijken naar hun toekomstige game releases. Hoe zit het dan met Battlefield, CoD, Overwatch, of Destiny? ik noem maar eventjes een paar populaire online fps shooters. Want wat gaat er gebeuren na Fortnite? Ik verwacht dat crossplay voorlopig niet zal komen maar dat Sony/EPIC eerst zorgen dat Cross-progression beschikbaar komt.

  Crossplay is op dit moment niet echt de issue wat er speelt.
 • waarom wil iedereen dit dan zo graag? Gaat het je ervaring veranderen?

  Ik zie geen meerwaarde in crossplay… wie wel?
 • @Soon.
  Stel dat je een playstation hebt en een vriend van je een xbox. Kun je toch lekker tegen elkaar spelen.

  Hoe meer spelers online hoe leuker toch?
 • @Buzzard
  "…Hoe meer speler online hoe leuker toch?" Als in aantallen wel, maar niet wanneer het komt tot bepaalde gameplay verschillen. Ik ziet het al voor me, een game als GTA waar alles en iedereen bij elkaar komt, dat gaat vast niet ten koste van de speelbaarheid.
  Nee Cross-Play tussen alleen consoles lijkt mij een betere uitkomst dan.
 • @Buzzard
  Dat is zeker zo. Is leuk als je maten andere consoles hebben.

  Zelf heb ik erg geen last van, om mij heen spelen de meeste op de ps4. Daarnaast heb ik de gasten waar ik dagelijks mee game ook gewoon via de ps leren kennen. Dikke prima. Of nie Soon? Haha
 • @Buzzard

  Klopt. Maar als oud Unreal Tournament speler lijkt het me niet heel eerlijk als de PC spelers zich ermee gaan bemoeien met toetsenbord & muis. Er zijn veel discussie geweest in de console wars (Die eindelijk zo goed als klaar is), Maar dat PC spelers een gigantisch voordeel hebben met toetsenbord/muis is gewoon een feit.
 • @TheTox

  Dat klopt. Als je een shooter speelt dan heb je op de pc een voordeel.

  Ze moeten ook niet elk spel cross play maken

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren