1. Sony kondigt next-gen VR-systeem voor PS5 aan

Sony kondigt next-gen VR-systeem voor PS5 aan

Verschijnt niet in 2021

Sony heeft aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een next-gen VR-systeem voor PlayStation 5.

De aankondiging van het nieuwe VR-systeem werd gedaan via een blogpost. In het bericht schrijft Hideaki Nishino, vicepresident van Sony, dat het nieuwe systeem de ultieme VR-ervaring moet bieden.

"Spelers zullen een nog sterker gevoel van aanwezigheid ervaren en worden nog dieper ondergedompeld in gamewerelden door deze nieuwe headset op te zetten", aldus Nishino.

Sony meldt verder dat ze alles meenemen wat ze hebben geleerd sinds de lanceren van PS VR op PS4 om een nog beter product te maken. Vrijwel alles moet worden verbeterd, van resolutie tot field of view. Het apparaat kan met één koord worden verbonden aan de PlayStation 5 en is verder erg makkelijk in de omgang.

De vicepresident zegt daarnaast erg trots te zijn op de nieuwe VR-controller. Deze bevat namelijk verschillende functies die we kennen van de DualSense-controller en legt veel focus op ergonomie.

Ten slotte vermeldt Sony dat het VR-systeem nog niet in 2021 verschijnt. Er is namelijk nog een hoop werk aan de winkel. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Aiight. Hier kijk ik wel naar uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren