1. Telltale Games op punt van sluiten, ontslaat meeste werknemers

Telltale Games op punt van sluiten, ontslaat meeste werknemers

Alleen Minecraft: Story Mode nog in de maak

Ontwikkelaar Telltale Games gaat waarschijnlijk zijn deuren sluiten. Het overgrote deel van de werknemers van de studio is al ontslagen.

Dit nieuws kwam afgelopen weekend naar buiten. Er werkt alleen nog maar een skeletcrew bij de studio van zo'n 25 mensen, dat aan Minecraft: Story Mode voor Netflix blijft werken.

Alle andere projecten zijn voor zover bekend geannuleerd. Daaronder vallen de resterende afleveringen van het vierde en tevens laatste seizoen van The Walking Dead, The Wolf Among Us 2 en Stranger Things

Telltale laat weten dat het de beste bedoelingen had, maar dat de games van de uitgever steeds minder goed verkochten. De komende weken moeten er meer details over de toekomst van het bedrijf

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Zag ik niet aankomen, echt heel stom nieuws. Gevoelsmatig wordt een beetje onderschat hoe veel deze studio betekent heeft voor de industrie sinds het eerste Walking Dead seizoen.

  Baal enorm dat The Wolf Among Us geen vervolg krijgt, maar dat ze niet eens de kans krijgen om TWD fatsoenlijk af te ronden is helemaal onbegrijpelijk.

  Hopelijk kan het personeel elders in de industrie terecht, zit veel talent. Bedankt voor de mooie verhalen Telltale. Ik hield het niet altijd droog, mooi dat jullie games dat kunnen.
 • @That Mr Awesome

  De eerste twee seizoenen van The Walking Dead waren wel leuk. Ook heb ik stiekem wat traantjes weggepinkt bij deel 1 op het einde. De rest van die games deden me vrij weinig.

  Minecraft was wel geinig maar meer voor de kinderen. Hier zag geen enkele uitdaging in. The Walking dead was ook niet moeilijk maar voelde wel volwassener.

  Maar inderdaad niet zien aankomen.
 • Ik had nog altijd de stille hoop dat ze weer eens terug gingen naar Sam & Max, Monkey Island etc. Toen het nog echt puzzel point&click games waren ipv verhalen
 • Aan de ene kant wel jammer van The Walking dead, had graag willen zien hoe het zou aflopen.
  Maar aan de andere kant was Telltale gewoon met te veel projecten tegelijk bezig, zeker het afgelopen jaar. En hun games waren de laatste tijd eigenlijk geen games meer maar veredelde cut-scenes. Neemt niet weg dat ik de verhalen in de games wél erg goed vond.
  Zo vond ik de Joker bij Batman Enemy within een erg goed en leuk personage.

  Jammer voor al die medewerkers die nu op zoek moeten naar een nieuwe baan.
 • Heel eerlijk; ik heb helemaal niks met deze games. Ik vond het hele concept ook niet echt een 'game'. Kijk toch liever een serie of speel Fable
 • @mightybundy

  En dat is je goed recht. Ieder zijn ding.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren