1. Red Dead Redemption 2 heeft 65 uur aan gameplay

Red Dead Redemption 2 heeft 65 uur aan gameplay

Game bevat verbijsterende productiecijfers

Rockstar medeoprichter Dan Houser en schrijver van Red Dead Redemption 2 Harold Golberg hebben in een interview met The Vulture bekendgemaakt hoeveel tijd de productie van Red Dead Redemption 2 in beslag heeft genomen en hoe groot de game eigenlijk is.

In het interview werd bekend dat werknemers in de laatste weken meer dan honderd uur per week werkten om de game af te kunnen maken. Net als het eerste deel van Red Dead vergde ook deze gameproductie alles van de mensen van Rockstar Games. De game bevat zelf ongeveer 65 uur aan gameplay en tijdens de ontwikkeling zijn er al vijf uur aan gameplay verwijderd. In november verschijnt Red Dead Online met nog meer content voor de speler om in te verdiepen.

Red Dead Redemption 2

'Content verwijderen uit de game is altijd moeilijk', zegt Houser. Onder andere een mogelijke liefdesrelatie voor Arthur Morgan liep niet goed uit en een aantal missies zijn ook verwijderd puur om technische redenen.

Red Dead Redemption 2 bevat ongeveer 300.000 animaties en 500.000 dialogen. Rockstar Games heeft 1.200 acteurs ingehuurd voor motion-capture-werk, waarvan zevenhonderd ook dialogen hebben ingesproken. Het totale script van Red Dead Redemption 2 telt tweeduizend pagina's.

Red Dead Redemption 2

Een mogelijk Red Dead Redemption 3 komt er pas wanneer Red Dead Redemption 2 goed ontvangen is en er mogelijke ideeën zijn voor een script. Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor Xbox One en PS4. Red Dead Online verschijnt vervolgens in november. Eerder kwam op InsideGamer.nl, de geschiedenis van Red Dead online. Hoe erg kijk jij uit naar deze game? Lees ook onze Q-n-A over de nieuwe Red Dead Redemption 2 gameplay-trailer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Meer dan honderd uur per week. Gemiddeld nog geen drie uur per dag aan slaap. Ongezond als wat. Een symptoom van de schaduwzijde in deze industrie.
 • @Heer Mida

  Precies. Lijkt ook nog eens of ze er trots op zijn.
 • @Heer Mida

  Die 100uur is meer van wij doen er alles aan om die game af te maken ipv echt 100 uur in een week erin te hebben gestoken. Een normaal persoon is namelijk dood aan het einde van een 100uurige werkweek
 • @hamstertrans
  Ik ga uit van wat zij zelf zeggen. Ik zou niet weten waarom ik het anders zou moeten interpreteren.
 • 65 uur is dan alleen de campaign! Elke NPC heeft voor een uur aan gesproken tekst.

  Rockstar zet hier een nieuwe standaard neer
 • @casartelli

  65 uur als je er doorheen knalt. Reken er maar op dat als je alles op 100% hebt dat je gauw op 100 uur zit.

  Mocht 65 uur voor alles zijn dan is het wel wat telleurstellend eigenlijk. Dus daar ga ik niet van uit.
 • @Ramirez

  Verwacht dat die 65 uur alleen geldt als je als een malle door de campaign rent zonder je paard, wapens en looks te verzorgen en zonder van de gebaande paden te wijken voor hunting and exploring.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren