1. Wat moet ik kijken op Netflix? – Films en series van augustus 2018

Wat moet ik kijken op Netflix? – Films en series van augustus 2018

Er verschijnen meer series en films op Netflix dan je realistisch gezien kunt consumeren. En laten we eerlijk zijn: lang niet alles is de moeite waard. Daarom hebben we een selectie gemaakt van films en series die je op z’n minst in de gaten moet houden deze augustus. Voornamelijk betreft de lijst Netflix Originals-series, maar in principe is er ruimte voor alle interessante releases.

I Am a Killer - Beschikbaar

Waargebeurde misdaad is populair op Netflix. Making a Murderer heeft het enthousiasme voor verhalen van vermeende moordenaars aangewakkerd en sindsdien verschijnen er meer series die een kijkje in het hoofd van criminelen geven. In I Am a Killer wordt elke aflevering een nieuwe zaak besproken. De veroordeelden die aan het woord komen betuigen spijt, claimen dat het een misverstand is of staan faliekant achter hun daden. In hoeverre de verhalen boeiend blijven om te aanschouwen, kun je nu ondervinden op Netflix.

Better Call Saul (seizoen 4) - Beschikbaar

Als je Better Call Saul kijkt voor de cameo van Walter White dan doe je de serie absoluut tekort. De Breaking Bad-spin-off bouwt succesvol voort op de originele serie, maar gaat sinds de laatste twee seizoenen behoorlijk haar eigen weg. Deze week begint alweer het vierde seizoen, waarin de oorspronkelijk advocaat verder het slechte pad opdrijft. Volgens Saul-acteur en -producent Bob Odenkirk gaat het tempo van het vierde seizoen omhoog en wordt de humor van de serie nog zwartgalliger. Als je de serie volgt slinger je het vierde seizoen vast en zeker aan, en zo niet, dan wordt het hoog tijd om dat eens te doen.

Flavors of Youth - Beschikbaar

In 2016 brak CoMix Wave Films door met de prachtige animefilm Your Name, een fantasierijk verhaal over twee geliefden. Deze maand verscheen de nieuwe film van de studio op Netflix, genaamd Flavors of Youth. De film vertelt drie losstaande verhalen gebaseerd op een Chinees gezegde, dat staat voor vier primaire levensbehoeften: voedsel, kleding, onderdak en transport. De verhalen (The Rice Noodles, The Little Fashion Show en Love) vertellen ieder hoe deze aspecten van het leven de persoonlijkheden van drie protagonisten hebben gevormd of hoe ze van betekenis zijn veranderd. Zo zijn rijstnoedels in de ogen van een kleine jongen helemaal het einde, maar staan ze voor een volwassene voor een gebrek aan inkomen. Flavors of Youth bevat een drietal emotionele verhalen en is alleen voor de prachtige animatie al het kijken waard.

Insatiable - Beschikbaar

Insatiable is nu al een beladen serie. Patty (Debby Ryan) is namelijk een tiener die het na een zomer flink afslanken tijd vindt om wraak te nemen op al haar pestkoppen. Dat gaat gepaard met rebels gedrag en schoonheidswedstrijden op haar middelbare school. Volgens critici zou de serie bijdragen aan de ontwikkeling van eetstoornissen door Patty’s drang om af te vallen om daarmee haar schoonheidsideaal te bereiken. Uiteraard veroorzaakt een serie op zichzelf geen dergelijke stoornis en was Insatiable überhaupt nog niet verschenen op Netflix, dus de kritiek is wat voorbarig.

Disenchantment - Vanaf 17 augustus

Geloof het of niet, het is bijna twintig jaar geleden sinds Matt Groenings laatste serie, dus het werd voor tijd voor iets nieuws. Na het alledaagse leven van de Simpsons en absurde futuristische avonturen in Futurama staat Disenchantment in het teken van hilarische fantasy. De serie draait om prinses Bean, die te veel drinkt om haar prinsessentaken uit te kunnen voeren. Samen met haar elfenvriend Elfo en de demon Luci trekt ze eropuit om te ontdekken wie ze daadwerkelijk is. Onderweg ontmoet ze allerlei idioten, bizarre wezens en tovenaars die haar de les willen lezen. Of de serie de geestigheid van The Simpsons en Futurama bevat merken we op 17 augustus. De trailer belooft al veel goeds.

The Innocents - Vanaf 24 augustus

Netflix plaatst al een tijd cryptische hints naar The Innocents, een Netflix Originals-serie met een opvallend hoge productiewaarde. Het verhaal blijft nog ontzettend vaag, maar tot nu toe is duidelijk dat het draait om de geliefden June en Harry, die samen vluchten voor hun levens. Een mysterieuze groep mensen heeft het op June voorzien en als ze de gedaante van een ander persoon aanneemt, loopt alles in de soep. Met Guy Pearce in een van de hoofdrollen en een meeslepende trailer lijkt The Innocents in ieder geval een retespannende serie te worden.

Ghoul - Vanaf 24 augustus

Er verschijnt lang niet iedere maand een horrorserie op Netflix en daarom is het fijn dat het Indiase Ghoul op 24 augustus wordt gelanceerd. Nog meer reden om enthousiast te worden over de driedelige serie is het feit dat Ghoul wordt geproduceerd door Blumhouse, de studio achter Get Out en de The Purge-films. Als een mysterieuze gevangene aankomt bij een militaire nederzetting voor verhoor blijkt dat er iets goed mis is met de man, waarna zijn ware gedaante het kamp begint uit te moorden. De eerste trailer ziet er lekker griezelig uit, dus houd deze absoluut in de gaten.

Ozark (seizoen 2) – 31 augustus

Op de laatste dag van de maand verschijnt het tweede seizoen van Ozark, een van de populairste Netflix-series van vorig jaar. Seizoen 2 volgt wederom Marty Byde en zijn familie nadat ze zijn verhuisd van Chicago naar het Ozark-gebergte, waar ze verzeild raken in drugshandel. Byde en zijn vrouw Wendy hebben de grootste moeite om het gezinsleven te combineren met de levensgevaarlijke handel in drugs, naarmate de druk van hun partners toeneemt. Hoogstwaarschijnlijk wordt de situatie eerst slechter voordat deze verbetert, dus bereid je voor op een turbulent nieuw seizoen.

Naar welke serie of film kijk jij uit? Hebben we nog iets gemist? Laat het ons weten!

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Full disclosure: dit artikel was geschreven voordat Insatiable een onwijs slechte serie bleek te zijn. Sorry
 • @Jack O haha. Geen probleem dude
 • Final Space!
 • @Gaaiz Jaaaa daar ben ik net aan begonnen. Chookety!
 • Disenchantment ben ik echt benieuwd naar, hopelijk net zo briljant als Futurama. En het is misschien niet echt te vergelijken maar misschien gaat deze serie de pijn verzachten dat de annulering van Korgoth of Barbaria heet, die serie had zo geweldig kunnen zijn de pilot aflevering was echt zo perfect.
 • @Meta_coola de metascore is op het moment niet bijster hoog, maar ik heb er toch veel zin in. http://www.metacritic.com/tv/disenchantment
 • @Jack O

  Gelukkig geef ik niet zoveel om wat critici of wat dat betreft andere kijkers/gebruikers er van vinden . Zodra ik het goed vind ga ik het helemaal de hemel in prijzen en vind ik het kut dan zal ik dat ook wel laten merken ;) :D
 • De eerste twee afleveringen van Better Call Saul zijn al uit. Ook wel zin in Ozark.
 • @barton

  Precies dat. Better Call Saul is erg sterk en ook Ozark vond ik een van de sterkere series van de laatste tijd. Heb wel zin in S2.

  I am Killer heb ik van de week anderhalve aflevering van gekeken, maar die vond ik niet zo interessant.
 • Better Call Saul, ik begin het bijna fijner te vinden dan Breaking Bad, maar dat kan ook komen doordat ik Jimmy/Saul een veel interessanter personage vind dan Walter White.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren